03 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Ette fiyatların düşmesi zor

Türkıye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, ‘’Kırmızı ette yaşanan yangının söndürülmesi için yıllık erkek büyükbaş üretiminin 3 milyonun üzerine çıkması gerekiyor.

Şu anki 2 milyon 200 bin adetlik üretim, yeterli olmuyor’’ dedi.

Fazlı Yalçındağ, yaptığı açıklamada, 2007-2008 yıllarında özellikle sütün düşük fiyattan satılması ve yem maliyetlerinin artması nedeniyle kesilen sığırların faturasının bugün ödendiğini söyledi. Bugüne çıkarılan faturanın bedelinin ağır olduğunu ifade eden Yalçındağ, hayvan sayısındaki azalmaya bağlı olarak kırmızı et fiyatlarının yükseldiğini ve hayvan ithalatının gündeme geldiğini anlattı. Kırmızı etteki fiyat artışlarının tam olarak önlenmesi için kalıcı çözümlerin üretilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçındağ, şöyle konuştu: ‘’Kısa vadede kesimlik hayvan ithal etmek gerekiyordu ve yapıldı. Uzun vadede etkili sonuçlar verecek tedbirler hayata geçirilmeli. Besi materyali ithalatı yapılmalı. Kırmızı ette yaşanan yangının söndürülmesi için yıllık erkek büyükbaş üretiminin 3 milyonun üzerine çıkması gerekiyor. Şu anki yaklaşık 2 milyon 200 bin adetlik üretim, yeterli olmuyor. Fiyat sorunu, yokluktan kaynaklanıyor. Açık kapanana kadar destek sürmeli. Özellikle ahırları boşalan küçük üreticiye besilik büyükbaş hayvan verilmeli. Yetiştiriciler desteklenmeli ki büyükbaşta eski rakamlar yakalanabilsin.’’

TALEP VE İTHALAT ARASINDAKİ FARK

Yalçındağ, Et ve Balık Kurumunun erkek büyükbaş ithalat yapacağından hareketle talep topladığını belirterek, ‘’Bunun sonucunda 400 bin adetlik talep gelmiş. 400 bin adetlik talep varken 30-50 bin ithal ederseniz sorunu çözemezsiniz. İhtiyaç neyse o kadar getirilmeli. Yangını söndürmek için ihtiyacı karşılamak zorundasınız’’ dedi.

03.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  İhracatçılar kurdan rahatsız

  Ette fiyatların düşmesi zor

  Toplanan ürünler Çin ve Tayvan malı

  Döviz kuru problem olmaya devam ediyor

  İstikbal’den 1.500 TL’lik hediye çeki

  Toplu iş sözleşmesi öğretmenin yüzünü güldürdü

  Kuveyt Türk’ün yatırım fonu borsada

  Doğan Holding’in vergi dâvâları sonuçlandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.