04 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kapılarda referandum başladı

5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un halkoyuna sunulmasına ilişkin süreç işliyor.

Gümrük kapılarında, oy verme işlemi bugün başladı. Oy verme işlemi, halk oylamasının yapılacağı 12 Eylül 2010 Pazar günü saat 17.00’de sona erecek. Gümrük kapılarında, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, ‘’Sadece pasaportlarıyla’’ ve ‘’Sadece gümrükten giriş-çıkış yaparken’’ oy kullanabiliyor. Vatandaşlar, Gürbulak, Sarp, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Esendere, Cilvegözü, Yayladağı, Dilucu, Dereköy, Öncüpınar, Nusaybin, Akçakale, Habur karayolları ile Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Gaziantep, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Bodrum, Dalaman havalimanları ve Taşucu Deniz Limanı gümrük kapılarında, tatil günleri dahil, 24 saat süreyle oy verebilecek.

BEYAZ ‘’EVET’’, KAHVERENGİ ‘’HAYIR’’

Gümrük kapılarındaki oy vermede, ‘’Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu’’ filigranlı sarı renkli oy zarfları ve beyaz renk üzerinde ‘’Evet’’, kahverengi renk üzerinde ‘’Hayır’’ ibarelerinin bulunduğu iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile ‘’Evet’’ veya ‘’Tercih’’ mührü kullanılıyor. Gümrük kapılarında, Türkiye’de seçmen kütüğüne yazılı olmayan, yurt dışında 6 aydan fazla ikamet eden, oy verme günü olan 12 Eylül 2010 tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan, oy vereceği günde yurda giriş veya çıkış yapan, çifte vatandaş olup da Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ibraz eden Türk vatandaşları oy kullanabiliyor. Oy verme isteminde bulunacakların, pasaportlarını sandık kurulu başkanına göstermesi gerekiyor.

VATANDAŞLAR İLK OYLARINI KULLANDI

Vatandaşlar, sınır kapılarından giriş - çıkış yaparken oy kullanabiliyor. Tatilini geçirdiği Türkiye’den Almanya’ya dönmek için Kapıkule Sınır Kapısına gelen Mehmet Kılınç, sınır kapısında referandumun için ilk oyu kullandı. Mehmet Kılınç, ‘’Tercihim içimde gizli. Söylemek istemiyorum’’ dedi. Polonya’ya gitmek üzere Hamzabeyli Sınır Kapısına gelen Muammer Burkaç Giray, bu sınır kapısındaki sandığa referandumun ilk oyunu kullandı. Vatandaşlık görevini yerine getirdiğini ifade eden Giray, şöyle konuştu: ‘’Vatandaşlık görevimi yerine getirdiğim için mutluyum. Bu görevimi yerine getirmek sınır kapısından çıkmadım ve yaklaşık 2 saat oy kullanma saatini bekledim. Oyumu kullandım. Gönül rahatlığı ile Polonya’ya dönüyorum. Bu değişiklik yetersiz, ama çok önemli bir değişiklik.’’

Fransa’dan tatilini geçirmek için Türkiye’ye gelen ve İpsala Sınır Kapısından giriş yapan Gülfe Babuşçu ve eşi Mehmet Babuşçu, İpsala Sınır Kapısında referandumun ilk oylarını kullandılar. Adapazarı’na gittiklerini bildiren Gülfem Babuşçu, referandumun ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu. Metin Ayhan’da 40 yaşında olduğunu ve ilk kez oy kullandığını belirterek, ‘’Ülkemiz için hayırlı olsun’’ dedi. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde oy kullanma şartlarına sahip vatandaşlar, sabah saat 08.00’den itibaren gidiş katındaki 6, geliş katındaki 9 sandıkta oylarını kullanmaya başladı. Endonezya’dan gelen Demir Timurtaş isimli vatandaş Atatürk Havalimanı’nda oyunu kullanan ilk yolcu oldu. Oylarını kullanan yolcular vatandaşlık görevini yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını belirterek, referandum sonuçlarının ülkeye yararlar getirmesi dileğinde bulundular.

04.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Emniyet lojmanlarına saldırı: 1 şehit

  ÜÇ GÜN İÇİNDE GELMELERİ İSTENDİ

  GÖZALTI SAYISI 22 KİŞİYE YÜKSELDİ

  Karakollarda zaafiyet olmamalı

  Gül’den YAŞ üyelerine yemek

  Teröristler halı tezgâhlarını yaktı

  Şırnak kırsalında PKK’ya operasyon

  Dörtyol’da olaylara karışan 10 kişi gözaltında

  MHP’Lİ KILIÇ SERBEST BIRAKILDI

  Güney Koreli turistler temsilciliğimizi ziyaret etti

  Kapılarda referandum başladı

  Jandarma trafik timine saldırı: 1 şehit

  Yaylalarda rastgele bina yapılamayacak

  Gazeteci Baransu'nun eşini de dinlemişler

  CHP’den kamu avukatları için araştırma önergesi

  HSYK’da yaz kararnamesi mesaisi

  Halk Eğitim Merkezi girişinde patlama

  Unutulan çanta paniğe sebep oldu

  Şanlıurfa'da icra kavgası: 2 yaralı

  Sivil toplum kuruluşları OHAL istemiyor

  Kur’ân sevgisi sınırsız

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.