08 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Pakistan’da felâketin boyutları büyüyor

PAKİSTAN'IN kuzeyinde etkili olan yağışların güneye inmeye başlamasıyla Pencap Ovası ve İndus Nehri Vadisi sular altında kaldı.

Pencap eyaletinde daha önce uyarılar yapıldığı ve halkın büyük bölümü tehlikeli bölgelerden tahliye edilmiş olduğu için, can kaybı endişe edildiği boyutta olmadı. Pencap eyaletinde son 36 saatte 50 kişi öldü, 70 kişi de kayboldu.

Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif gün boyunca helikopterle havadan incelemelerde bulundu. Şerif daha sonra basına yaptığı açıklamada, 400 köyün tamamen sular altında kaldığının tespit edildiğini söyledi. Ulusal Afet Koordinasyon Başkanı General Nedim Ahmed de açıklamasında, sadece Pencap eyaletinde 9 milyon kişinin evsiz kaldığını belirterek, “2005’teki büyük depremde dünyadan 1,5 milyar dolarlık yardım talep ettiklerini” hatırlattı. Ahmed, bu kez “2,5 milyar dolarlık yardıma ihtiyaçlarının olduğunu” kaydederek, felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Pencap eyaletindeki sağlık ekiplerinin başında bulunan Fuat Hasan Fuat da yaptığı açıklamada, eyalet genelindeki bütün doktorları seferber ettiklerini söyledi.

Fuat, bölgede temiz su ihtiyacını karşılamak için başbakanın talimatıyla hazır su sevkıyatının yapıldığını, bölgede bazı okul bahçelerinde mağdurlar için de kamp yerleri kurulduğunu ifade etti. Yılan sokması sebebiyle ölümlerin olduğunu belirten Fuat, bulaşıcı hastalıkların başlamasından da endişe edildiğini kaydetti.

08.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Gemilerde vahşet izleri hâlâ duruyor

  Güney Asya sellere teslim

  Pakistan’da felâketin boyutları büyüyor

  Çin’de ölü sayısı artışta

  Lübnanlı kimsesiz çocuklar Türkiye’de tatil yapacak

  Etnik çatışmalar eğitimi de vurdu

  Şili’de, 34 madenci mahsur kaldı

  ABD’de tren kazası

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.