18 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Okullara ‘değerler eğitimi’ genelgesi

MİLLî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2010-2011 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında tüm resmi ve özel eğitim kurumlarının bütün sınıf ve şubelerinde, ‘’Değerlerimizle ilgili olarak öğrencilerin yeterliliklerini artırmak ve bunların davranışlarına yansımasını sağlamak amacıyla etkinlikler yapılması’’ talimatı verdi.


Gazzeli Ali bebek, tedavi için İstanbul’da

KALP anomalisi olan Gazzeli Ali bebek, tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirildi. Ali Faisizuhri Şabani adlı bebek, Mısır’ın El Ariş Havaalanı’ndan ka

“Evren’’ adından kurtulmak istiyorlar

İSMİNİ 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’den alan Ankara’nın Evren ilçesinde yaşayanlar, ilçe isminin değiştirilmesini istiyor.


  Akdamar’da ayin günü

VAN Gölü’nde bulunan Akdamar Adası’ndaki Ermeni Kilisesi’nde, yarın 95 yıl aradan sonra ilk kez ayin yapılacak.


  Cenazede polise saldırı

HAKKÂRİ'NİN Geçitli Köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden 1’inin cenazesinin, Hakkari’de toprağa verilmesi sırasında, bir grup polise taşla saldırdı.


  Kurtulmuş: Yeni anayasa ertelenemez

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘’Hükümet, ‘daha vaktimiz var, biz yeni Anayasayı 2011 seçimlerinden sonraya bırakıyoruz’ diyemez.


  STK’lar: Provokasyon açığa çıkarılsın

MUŞ İli Demokrasi Platformu adı altında bir araya gelen 56 sivil toplum kuruluşunun (STK) temsilcileri, Hakkari’de yolcu minibüsüne saldırının provokasyon olduğunu ifade ederek, bunun ortaya çıkarılmasını istedi.


  Kıbrıs’ta 7. sınır kapısı 14 Ekim’de açılacak

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Kıbrıs Rum kesimi arasında geçişleri sağlayan 7. sınır kapısı olacak Yeşilırmak Kapısı, 14 Ekim’de açılacak.


  Bediüzzaman TIR’ı Edirne’den yola çıktı

Gazetemizin, Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçirdiği “Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır”ı dün Edirne’den start aldı. Cuma namazı sonrası Selimiye Camii önünden yola çıkan tır’ın startı, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular tarafından verildi. Edirne programında Yeni Asya Medya Grup yöneticileri de hazır bulundu.


  Demokrasiyi Menderes’e borçluyuz

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Demokraside bugün geldiğimiz düzeyi ve daha ilerisini talep etme bilincini, rahmetli Adnan Menderes ve arkadaşlarının hayatları pahasına verdikleri mücadeleye borçlu olduğumuza inanıyorum” dedi.


  AB ile vize sorunu ironik bir durum

Belçİka Büyükelçisi Pol J.M.M. De Witte, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki vize sorununun ironik bir durum olduğunu belirterek, “Bizim vatandaşlarımız rahatlıkla Türkiye’ye gelip tatil yapıp gezerken, Türk vatandaşlarının Avrupa’ya giderken sıkıntı yaşaması ironik bir durum” dedi.


  Okul boykotuna yaptırım uyarısı

MİLLÎ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okulların boykot edilmesi için çocuklarını göndermeyecek olanları uyararak, yaptırımların uygulanacağını hatırlattı.


  ‘Demokrat Parti ile AKP’nin kökeni farklı’

Sosyolog ve Siyaset Bilimcisi Prof. Dr. Şerif Mardin, Demokrat Parti’nin sosyal kökeni ile AKP’nin sosyal kökeninin başka yerlerden geldiğini söyledi.


  8 ilde KPSS operasyonu: 36 kişi gözaltına alındı

KPSS’de kopya iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 8 ilde aralarında öğretim görevlileri ve üniversite çalışanlarının da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.


  Birdal'a saldıran kişi tutuklandı

Bursa’da, 10 Eylülde düzenlenen mitingde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’a saldıran Bilgehan Şimşek tutuklandı.


  Adıyaman 4,8 ile sarsıldı

AdIyaman’da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, başta Malatya olmak üzere çevre illerde de hissedildi.


  Ders yılı Pazartesi açılıyor

MİLLİ Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, 20 Eylül Pazartesi günü ders zilinin çalarak, 2010-2011 eğitim-öğretim yılının başlayacağını söyledi.


  SGK anlaşmalı boşananların peşinde

SGK Ankara İl Müdürlüğü, ölen anne ve babalarından yetim maaşı alabilmek için anlaşmalı boşanan 230 çiftin aylıklarını iptal etti.


  TEKEL işçisinin tazminatı bitti

TEKEL işçilerine ödenen ‘’iş kaybı tazminatının’’ süresi bu ay itibariyle sona erdi. Tekgıda-İş Sendikası, Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak, 4/C statüsünde istihdama ilişkin kararın gecikmesi halinde yaklaşık 8 bin 600 işçi ve ailesinin maddi ve manevi olarak büyük bir dar boğaza gireceklerini belirtti.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.