18 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Okul boykotuna yaptırım uyarısı

MİLLÎ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okulların boykot edilmesi için çocuklarını göndermeyecek olanları uyararak, yaptırımların uygulanacağını hatırlattı.

Bakan Çubukçu, yeni akademik yılı açılış töreni dolayısıyla geldiği Fatih Üniversitesinde, gazetecilerin sorularını cevapladı. Okulların boykot edileceği yönündeki açıklamalara ilişkin bir soru üzerine Çubukçu, bu konuda yazılı bir açıklama yaptığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

‘’Bu süreçte çocuklarımızın anayasal bir hakkı olan eğitim öğrenim hakkının engellenmesinin ve çocukların siyasi meselelerde kullanılmasının öncelikle bir çocuk istismarı olduğunu, ülkemiz çocuk hakları sözleşmesine taraf olduğu gibi, Çocuk Koruma Kanunu’nun da yürürlükte olduğunu hatırlattım. Açıkçası biz bu konuda, başından bu yana, yani hem siyasi eylemlerde hem diğer konularda çocukların korunması gerektiğini düşünüyoruz. Her şeyden önce çocukların korunması, ailelerinin görevi ama aileler bu görevi yerine getirmiyorsa ve tam tersine çocuklarını şiddet ve istismara konu olabilecek konularda kullandıkları gibi, onların eğitim öğrenim hakkı gibi temel haklarını zedeleyecek uygulamalar içinde oluyorlarsa, bunun gereğini yaparız, diye açıklama yaptım.

Çocuklarımızın okuldan alıkonulmasına ilişkin hem Millî Eğitim Kanunu’nda para cezası söz konusu hem de Çocuk Koruma Kanunu’nda yaptırım olarak ceza öngörülüyor. Aslında bu, bir siyasi talep olarak dile getiriliyor ve çocuklar üzerinden dile getiriliyor. Her zaman her zeminde dile getirilebilir, demokratik bir ülkede yasıyoruz ama bunun malzemesi olarak çocuklar kullanılmamalı. Çünkü bu çocuklar sadece anne ve babalarına ait değiller. Anne ve babalarının siyasi görüşlerine de ait değiller. Dolayısıyla her şeyden önce çocuklar hepimizin. Ben bu ülkede yaşayan her çocuğun hepimizin olduğunu düşünüyorum ve çocuklarımızın bu konularda istismar edilmesinin önüne geçmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız, yaptırımları da uygulayacağız.’’

18.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Okullara ‘değerler eğitimi’ genelgesi

  Gazzeli Ali bebek, tedavi için İstanbul’da

  “Evren’’ adından kurtulmak istiyorlar

  Kılık kıyafet yasayla düzenlenmez

  Akdamar’da ayin günü

  Cenazede polise saldırı

  Kurtulmuş: Yeni anayasa ertelenemez

  STK’lar: Provokasyon açığa çıkarılsın

  Kıbrıs’ta 7. sınır kapısı 14 Ekim’de açılacak

  Bediüzzaman TIR’ı Edirne’den yola çıktı

  Demokrasiyi Menderes’e borçluyuz

  AB ile vize sorunu ironik bir durum

  Okul boykotuna yaptırım uyarısı

  ‘Demokrat Parti ile AKP’nin kökeni farklı’

  8 ilde KPSS operasyonu: 36 kişi gözaltına alındı

  Birdal'a saldıran kişi tutuklandı

  Adıyaman 4,8 ile sarsıldı

  Ders yılı Pazartesi açılıyor

  SGK anlaşmalı boşananların peşinde

  TEKEL işçisinin tazminatı bitti

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.