02 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Pakistan’a 2085 Mevlânâ Evi

PAKİSTAN, tarihinin en büyük sel felâketiyle mücadele ederken, Türk Kızılayı’nın ülkedeki faaliyetleri devam ediyor.


BM yardım helikopteri düştü

Pakistan’ın güneyindeki Dadu’da sel bölgelerinde yardım faaliyetlerinde kullanılan Birleşmiş Milletler’e (BM) ait bir helikopterin düştüğü, 10 kişinin

DÜNYA BANKASI, 430 MİLYON DOLARLIK KREDİYİ ONAYLADI

DÜNYA Bankası, tarihinin en büyük sel felâketiyle karşılaştığı bildirilen Pakistan’a yaralarını sarmasında yardımcı olması için öngörülen 430 milyon d


  Kore Savaşında ayrılan aileler buluşuyor

GÜNEY ve Kuzey Kore, 1950-1953 Kore Savaşı’nda ayrılan ailelerin buluşması konusunda anlaşma sağladı.


  Kaçırılan öğrenciler serbest bırakıldı

NİJERYA’DA hafta başında silâhlı kişiler tarafından kaçırılan 15 öğrenci serbest bırakıldı. Polis yetkilisi Jonathan Johnson, öğrencilerin, polis ve askerin Abia eyaletinin Ogwe Asa ormanlarında düzenlediği ortak operasyonla sağ salim kurtarıldığını belirtti.


  Afganistan’da 4 Gürcü asker öldü

GÜRCİSTAN Savunma Bakanlığı, Afganistan’ın Helmand vilayetinde yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu 4 Gürcü askerin öldüğünü bildirdi.


  Almanya’da zorunlu askerlik günü

Almanya’da zorunlu askerliğin kaldırılması planlarına rağmen, bugün 11 bin 800 kişi 6 aylık zorunlu askerlik görevini yapmaya başlayacak.


  Fransa’da emeklilik reformuna protesto

Fransa’da işçi ve memurlar, hükümetin hazırladığı emeklilik reformunu, ülke genelinde düzenleyecekleri gösterilerle protesto edecek. Gösterilere, bu kez lise öğrencileri de katılacak.


  Devlet başkanını askerler kurtardı

PROTESTOCU polislerin gazlı saldırısından sonra bir hastaneye sığınan Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, askerler tarafından düzenlenen bir operasyonla kurtarıldı.


  Sadr’dan Maliki’ye destek

IRAK'TA Şiî din adamı Mukteda El Sadr’ın yardımcıları, parlamentoda etkili gücü bulunan siyasî bloklarının, Başbakan Nuri El Maliki’nin Şiî ağırlıklı ittifakını desteklemeye karar verdiğini bildirdi.


  30 NATO tankeri yakıldı

PAKİSTAN'DA kimliği belirlenemeyen saldırganların yaklaşık 30 NATO tankerini yaktığı bildirildi. Saldırının meydana geldiği Şikarpur kasabasında görev yapan paramiliter güçlerin bir yetkilisi, Afganistan’daki NATO askerlerine erzak taşıyan tankerlerin 10 kişi tarafından küçük silâhlarla saldırıya uğradığını daha sonra da yakıldığını söyledi.


  Bosna seçimleri güven içinde geçsin

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, 3 Ekimde Bosna-Hersek’te, Cumhurbaşkanlığı Konseyi, ülke parlamentosu, entite meclisleri ve kantonlar düzeyinde yapılacak seçimlerin “güven ve huzur ortamında gerçekleşmesi” temennisinde bulundu.


  Otoyol inşaatı çöktü: 7 ölü

TAYVAN'DA inşaat halindeki otoyolun bir bölümünde meydana gelen çökme sonucu 7 işçinin öldüğü bildirildi.


  Kiev’de alkol satışı kısıtlanacak

UKRAYNA’NIN başşehri Kiev’de gece alkollü içeceklere yasak geliyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.