02 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman Sempozyumu yarın

Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumlarının dokuzuncusu 3-5 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Sempozyumda, bir araya gelecek bilim adamları, “İnsanlık Onuruna Lâyık Bir Geleceğin İnşasında İlim, İman ve Ahlâkın Yeri ve Rolü” konusunu müzakere edecek. Açılışı yarın Ataköy’deki Sinan Erdem Spor Salonunda yapılacak olan sempozyum, 4-5 Ekim tarihlerinde WOW Otellerinde devam edecek.


MEB’den ‘kantinleri denetleyin’ talimatı

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı, oluşturulacak ekiplerle okul kantin ve yemekhanelerinin titizlikle denetlenmesi talimatı verdi.

Hacı adaylarına uygulamalı seminer

İSKENDERUN Müftülüğünce Hacca gidecek olan vatandaşlar için Hamidiye Camii’nde uygulamalı seminer verildi.


  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?


  Kağızman’da kardeşliğe katkı

KAĞIZMAN'DA tırımızı ziyaret edenler arasında Kağızmanlı mahalli halk ozanı Samihi Mahlaslı Abdurrahman Tepe de vardı.


  Bölgenin, Bediüzzaman’ın fikirlerine ihtiyacı var

BEDİÜZZAMAN Tanıtım ve Hizmet Tırı’nın Doğu Anadolu seferi devam ediyor.


  TIR'ımız Van yollarında

BEDİÜZZAMAN Tanıtım ve Hizmet Tırı Iğdır’daki programının ardından normal şartlar altında bu şehir konaklayacak olan tırımız, üzerindeki brandanın yenilenmesi işlemlerinin yapılması amacıyla akşam saatlerinde Van’a doğru yola çıktı.


  Sizi bekliyorduk, iyi ki geldiniz

IĞDIR'DA konuştuğumuz gazetemizin Iğdır temsilcisi Mehmet Akkuş, Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet tırının illerine gelmesiyle ilgili şu görüşlerini ifade etti: “Burası üç milletin, iki farklı mezhebin bir arada yaşadığı bir şehir.


  Kurtulmuş suçladı, istifa etti

Aynı çatı altında siyaset yapma imkânlarının kalmadığını söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş partisinden istifa etti. İsim vermeden Erbakan’ı ihtiras siyaseti yapmakla suçlayan Kurtulmuş, ‘’Yeni Kerbelâların olmaması ve yeni çatışmaların yaşanmaması için Genel Kurul’a katılmıyorum. Genel başkanlıktan ve Saadet Partisi’nden ayrılıyorum’’ ifadelerini kullandı.


  Bayan Gül, AKPM Genel Kuruluna hitap edecek

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) sonbahar dönemi genel kurulu çalışmaları, Pazartesi günü Strasbourg’da başlıyor.


  BDP, cezaevleri için Meclis araştırması istedi

BDP, cezaevleri konusunda Meclis Araştırması açılmasını istedi.


  Hakim Kaçmaz, HSYK adayı

HSYK üyeliği seçimi için hakim ve cumhuriyet savcılarının adaylık başvuruları dün tamamlandı. YSK’ya, dün saat 11.00 itibariyle 142 adlî hakim ve cumhuriyet savcısı ile 28 idarî hakim ve cumhuriyet savcısının HSYK üyeliği için adaylık başvurusunda bulunduğu öğrenildi.


  Kadıköy Millî Eğitim Müdürüne hediye tuzağı

Kadıköy Millî Eğitim Müdürü Zeki Gürsul, kızının düğün hediyesi olarak verilen para yüzünden “Rüşvet aldı” iddiasıyla tutuklandı. Olayın arkasında daha önce görevden alındığı Kadıköy Millî Eğitim Müdürlüğüne İdare Mahkemesi kararıyla dönmesinin yattığı ileri sürülüyor.


  Meclis işbaşı yaptı

TBMM Genel Kurulu, yeni yasama yılına başladı. Genel Kurul, 23. Dönem 5. Yasamı Yılı’nın başlaması dolayısıyla TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında dün saat 15.00’de özel gündemle toplandı.


  Koç: Sıcak para ve borçla büyüyoruz

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç, Türkiye’deki büyümenin ağırlıklı olarak dış borçla, sıcak para ile finanse edilmeye devam ettiği sürece hükümetin, ekonomik ve yapısal politikalarda kesinlikle hata yapma lüksü bulunmadığını kaydetti.


  ‘Arama’ eziyetine son

Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye’de son yıllarda özellikle büyük şehirlere MOBESE sisteminin kurulduğunu ifade ederek, bu sistem sayesinde önleyici polis hizmeti konusunda çok ciddî bir başarı elde edildiğini söyledi.


  DEĞİŞMEZ MADDELER DE DEĞİŞEBİLİR

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, değiştirilmez maddelerin anayasaları dondurmak mânâsını taşıdığını söyledi. Kılıç "Bence ilk 3 maddeyi dondurmak, evrensel hukuk kurallarına uygun değil. Değiştirmezseniz anayasayı dondurursunuz" dedi.


  İŞTE O 3 MADDE

TARTIŞMAYA KİM NASIL KATILDI?


  Yeni Anayasayı sivil irade hazırlamalı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, yeni bir anayasanın, tamamen sivil bir irade tarafından hazırlanması ihtiyacının, bugün çok açık olduğunu bildirdi.


  Din görevlileri donanımlı olmalı

DİYANET İşleri Başkan Yardımcısı Muhammed Şevki Aydın, bugünün insanıyla iletişim kurabilmek için din görevlilerinin kendilerini yenilemeleri ve yeni bilgilerle donanmaları gerektiğini belirterek, ‘’Din görevlileri olarak önce aynayı kendimize tutmamız lâzım’’ dedi.


  BDP İl Başkanı gözaltına alındı

ŞANLIURFA’DA, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince il merkezi ve bazı ilçelerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında BDP İl Başkanı’nın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.


  Akdamar Kilisesi’ne haç takıldı

VAN'IN Gevaş ilçesine bağlı Akdamar Adası’nda bulunan Surp Haç Kilisesinin kubbesine haç takıldı.


  Filistin Vatandaşı oldu

YARDIM filosundaki Challenger 1 gemisinde bulunan ve 31 Mayıstaki saldırıda İsrail askerlerince tartaklanıp tehdit edilen İrlandalı yardım gönüllüsü, vatandaşlık belgesini, Filistin’in Dublin’deki misyon yetkililerinden aldı.


  Gölyazı, manzarasıyla ziyaretçileri bekliyor

GÜNEY Marmara’nın önemli sulak alanlarından biri olan Uluabat Gölü kıyısına kurulan Gölyazı, manzarasıyla konuklarını büyülüyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.