03 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ASKERLİKTE SAYI AZALSIN,SÜRE KISALSIN

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, askerlik süresinin azaltılması, asker sayısının da azaltılması gerektiğini ifade ederken, 15 ay olarak uygulanan uzun dönem askerlik süresinin 9 aya, kısa dönem askerliğin de 3 aya indirilmesinin uygun olacağını kaydetti.

“Günümüz ekonomik şartlarında insanımızın geçimini sağlamak için çalışması gerekiyor. Dolayısıyla uzun bir askerlik süreci ekonomiye zarardır” diyen Özgenç, uzun süre işinden ayrı kalmanın, iş sahipleri açısından işyerinin kapanmasına, çalışanların da eski işini kaybetmesine yol açabildiğini söyledi.

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, askerlik süresinin de asker sayısının da azaltılması gerektiğini söyledi.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde gündemin önemli maddelerinden olan askerlik meselesinin süresi ve sayısının fazlalığının yanında “tek tip askerlik” teklifinin tartışmaları yapıldığını hatılattı. Son sözü hükümetin söyleyeceğini hatılatan Özgenç, “Fakat bu konuda bizim daha önceden belirttiğimiz gibi süresinin yanında sayısının da azaltılması gerekir. Türkiye’nin nüfusunun neredeyse iki katını bulan ülkelerde dahi bizdeki kadar asker sayıları bulunmamaktadır. Bu konunun yetkililerce dikkate alınmasını dileriz” dedi. Tek tip askerlik teklifinin hakkaniyet ölçülerine uygun olmadığını dile getiren Özgenç, bu tür uygulamaların haksızlığa sebep olacağını kaydetti. Nurettin Özgenç, “Madem askeriyede eşitliğe önem veriliyor neden subay ve astsubay ordu evi diye iki ayrı subay evi var? Her ikisi de askerî ordu evi olduğuna göre subay, astsubay diye ayrı olması eşitsizlik değil midir? Ordu evleri, askeri gazinoları ve sosyal tesisleri dahi ayrı olan kurumun tek tip askerlik düzenlemesini gündeme taşımasını anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

15 aylık uzun dönem askerlik süresinin 9 aya, kısa dönem askerliğinde ise 3 aya indirilmesi gerektiğini belirten Özgenç, şöyle devam etti: “Çünkü günümüz ekonomik şartları gereği insanımız bir önce iş hayatına atılması veya geçimini idame ettirebilmesi için çalışması gerekmektedir. Dolayısıyla uzun bir askerlik süreci ekonomiye zarardır.”

KOBİDER Başkanı Özgenç, iş yeri kurup iş güç sahibi olanların uzun süre işinden ayrı kalmasının işyerinin kapanmasına sebep olduğuna işaret ederek, ayrıca çalışanların istihdam edildiği yerden uzun zaman ayrı kalması halinde, eski işini kaybetme ile karşı karşıya kalan eğitimli veya eğitimsiz kişilere, sabit ve uzun süreli askerlik yaptırılmasının ekonomik zararlara da sebep olduğunu ifade etti.

03.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bediüzzaman’ın reçetelerini halk ve devlet anlamalı

  Nur menzilleri de ziyaret edildi

  Bediüzzaman, Van Kalesi’nde hep yad ediliyor

  OKUL SONRASI BAŞIBOŞ VAKİTLER, ÇOK TEHLİKELİ

  Polis lojmanlarında 8 araç kundaklandı

  Van’da Bediüzzaman rüzgârı esti

  ASKERLİKTE SAYI AZALSIN,SÜRE KISALSIN

  Yazıcı, Kamu-Sen’i toplantıya çağırdı

  Bağış: MHP’liler Maun Sûresini de okusun

  Biz de yeni anayasa istiyoruz

  Teyp Tahir Ağabey duâ bekliyor

  Çözümde yapıcı rol oynanmalı

  Meclis’in gündemi yoğun

  Failî meçhullerde gerekli adımlar atılmadı

  Aktivistler, Mavi Marmara şehidinin kabrini ziyaret etti

  Bitlis'te 3.9'luk deprem

  Türkiye’den giden yardımlar, Pakistan halkını sevindirdi

  Kılıçdaroğlu: Anamuhalefet gömleği dar geliyor

  Habur sınır kapısında kuyruklara son

  Konuşmamda ‘Seçim barajı insin’ demedim

  Değişmezleri, değişebilenlerle zenginleştirelim

  Erdoğan: Brifing alacağım

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.