03 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çözümde yapıcı rol oynanmalı

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 244. hafta basın açıklamasında, “Anamuhalefet partisinin başörtüsü sorununun çözümünde aktif, yapıcı, olumlu rol oynayacağını umuyoruz” denildi. Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 244. eylemi, Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda yapıldı.

İlke İlim Kültür ve Danışma Derneği üyesi Hadiye Kılıç, Platform adına yaptığı basın açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun meydanlarda başörtüsü sorununu kendilerinin çözeceği söylendiğinde bu kanayan yaranın sarılacağına dair ümitlerin arttığını söyledi. “Bugünlerde yine hayal kırıklığı yaşıyoruz” diyen Kılıç, şunları söyledi: “Hükümetin ‘birlikte çözelim’ önerisini yokuşa sürüp sorunun çözümü için konuyla ilgisiz pek çok şart koşmasını anlayamıyoruz. Bu sorun insan hak ve özgürlükleriyle ilgili, toplumu derinden yaralayan bir sorundur. İnsan hak ve özgürlükleri asla pazarlık konusu yapılamaz.”

Hadiye Kılıç, ülkemizde bir sorunlar sıralaması yapıldığını gördüklerini dile getirerek, “Bu sıralamada başörtüsü sorununu en son sıraya yerleştirenler bir kaç neslin eğitim, çalışma, hatta aile hayatında ne gibi depremler yaşadığını empati kursalar dahi anlayamazlar bizler bu yapılanların altında kasıt arıyoruz” dedi. Kılıç, başörtüsü sorununda anamuhalefet partisinin aktif, yapıcı, olumlu rol alacağını umduklarını, partiden önümüzdeki seçimlerde başörtülü adaylar göstermesini de beklediklerini bildirdi.

Mılletımız yasaklarin kalkmasini ıstedı

Kocaelı Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu’nun 285. hafta basın açıklamasında halkın referandumda “evet “ diyerek yasakların bir an evvel kalkmasını, darbecilerin cezalandırılmasını istediği belirtildi. Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu 285. hafta basın açıklaması, dün İzmit İnsan Hakları Parkında, Özgürlük Meydanında yapıldı. Basın açıklamasını platform birleşenlerinden Şefkat Kapısı Kocaeli Temsilciliği adına Reyhan Balcı yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “Referandumda ‘yetmez ama evet’ ‘tercihimizin, ‘yeter ve amasız evet’ olması Türkiye’de yaşayan her kesimin özgür bir ortama ve konuma kavuşacağı gün olacaktır. O gün için referandum sonucuyla halkın demokrasi ve özgürlük isteğine karşı tutum ve davranışlarını konumlarını sorgulayanlar gelecekleri ve geleceğimiz konusunda önemli bir adım atmış olacaklardır. Dikkatle yazılanları okuyor söylenenleri dinliyor yapılanları izliyoruz. Tüm bu eylemlerin olumlu şahitleri olmak istiyoruz. 12 Eylülde şahit olundu ki halk darbe yapanları istemiyor istememekle beraber cezalandırılmalarını istiyor. halk özgürlüklerin önünü tıkayan her türlü yasağın kalkmasını istiyor ve bu konuda yetkili olanlara yeni yasal değişikliklerle yetki veriyor.”

03.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bediüzzaman’ın reçetelerini halk ve devlet anlamalı

  Nur menzilleri de ziyaret edildi

  Bediüzzaman, Van Kalesi’nde hep yad ediliyor

  OKUL SONRASI BAŞIBOŞ VAKİTLER, ÇOK TEHLİKELİ

  Polis lojmanlarında 8 araç kundaklandı

  Van’da Bediüzzaman rüzgârı esti

  ASKERLİKTE SAYI AZALSIN,SÜRE KISALSIN

  Yazıcı, Kamu-Sen’i toplantıya çağırdı

  Bağış: MHP’liler Maun Sûresini de okusun

  Biz de yeni anayasa istiyoruz

  Teyp Tahir Ağabey duâ bekliyor

  Çözümde yapıcı rol oynanmalı

  Meclis’in gündemi yoğun

  Failî meçhullerde gerekli adımlar atılmadı

  Aktivistler, Mavi Marmara şehidinin kabrini ziyaret etti

  Bitlis'te 3.9'luk deprem

  Türkiye’den giden yardımlar, Pakistan halkını sevindirdi

  Kılıçdaroğlu: Anamuhalefet gömleği dar geliyor

  Habur sınır kapısında kuyruklara son

  Konuşmamda ‘Seçim barajı insin’ demedim

  Değişmezleri, değişebilenlerle zenginleştirelim

  Erdoğan: Brifing alacağım

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.