09 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Körfez’in paraları silâha

KÖRFEZ İşbirliği Konseyi üyesi ülkeler ile Ürdün’ün toplam savunma bütçesinin önümüzdeki yıl 68 milyar dolara ulaşması bekleniyor.


Abbas istifa mı edecek?

İSRAİL ile Filistin Yönetimi arasındaki doğrudan müzakerelerin devam edip etmeyeceğinin kararlaştırılacağı Libya’daki Arap Birliği İzleme Komitesi top

İsrail yine huysuzlaştı

İSRAİL ordusu, 24 saat içinde Gazze Şeridi’ne ikinci kez füze saldırısı düzenledi.


  Sınır hâlâ kapalı

PAKİSTAN'DA hükümet, Afganistan’daki Amerikan ve NATO birliklerinin en önemli ikmal yolu üzerinde bulunan ve bir haftadan fazla süredir kapalı tutulan Torham sınır kapısını açma konusunda henüz karar vermedi.


  Camiye bomba: Vali de öldü

Afganistan’ın kuzeyindeki Takhar vilayetinde camide meydana gelen patlamada, Kunduz Valisi Muhammed Ömer’in de aralarında olduğu 15 kişinin öldüğü bildirildi.


  Savaş ve uyuşturucu doğru orantılı

RUSYA Federal Uyuşturucu ile Mücadele Servisi Başkanı Viktor İvanov, Afganistan’ın işgalinin ardından uyuşturucu trafiğinin arttığını, savaş ve çatışmalar ne kadar artarsa uyuşturucu baronları ile mücadelenin de o kadar zorlaştığını söyledi.


  Özbekler temiz suya kavuşuyor

TÜRK İşbirliği Kalkınma İdaresi ( TİKA) Özbekistan’ın sekiz ayrı bölgesini temiz suya kavuşturacak.


  İngiltere-Fransa arasında nükleer başlık anlaşması

İNGİLİZ Financial Times (FT) gazetesi, İngiltere ile Fransa’nın nükleer savaş başlığıyla ilgili bir metin üzerinde anlaşmak üzere olduklarını yazdı. Gazetenin Londra ve Paris’ten kaleme alınan haberine göre, İngiltere, Fransa’da bir laboratuvarda üretilecek 160 adet nükleer savaş başlığını muhafaza etmeye yardımcı olacak.


  Fransız Anayasa Mahkemesi çarşaf yasağını onayladı

FRANSA'DA Anayasa Mahkemesi, yüzü örten giysilerin kamuya açık yerlerde yasaklanmasını öngören yasayı onayladı.


  Dünyanın iki ucunda,iki büyük deprem

ABD'NİN Alaska eyaletinde ve Endonezya’da şiddetli depremler meydana geldi.


  Bush’un anıları Kasım ayında çıkıyor

ABD'NİN eski Başkanı George W. Bush’un anılarının yer aldığı kitap gelecek ay piyasaya çıkıyor. Crown Yayıncılıktan yapılan açıklamada, 9 Kasımda çıkacak “Decision Points” (Karar Noktaları) adlı kitabın ilk baskısının 1,5 milyon adet olacağı belirtildi.


  İslâm Almanya’nın bir parçasıdır

Berlin Eyaleti Uyum Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Carola Bluhm, iki Almanya’nın birleşme yıl dönümünde yaptığı konuşmadan dolayı Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’a destek verdiğini belirterek, “Tabiî ki İslâm Almanya’nın bir parçasıdır. İslâm aynı zamanda toplumsal gerçekliğimizin ve toplumumuzun bir parçasıdır” şeklinde konuştu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.