09 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İnsanlığın her zaman islama ihtiyacı vardır

İSTANBUL 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Görgün, İslâmiyet’in ilk döneminde toplumların İslâm dinine ihtiyacı olduğunu belirterek, ‘’İnsanlığın İslâmiyet’e, Peygamber Efendimiz (asm) tarafından ilk duyurulduğu zamandakinden daha az ihtiyacı yoktur’’ dedi. İ


Gazipaşa’da Kur’ân ziyafeti

ANTALYA’NIN Gazipaşa İlçe Müftülüğü, Kur’ân-ı Kerîm’in indirilişinin 1400. yılı vesilesiyle ‘Kur’ân Ziyafeti’ adlı program düzenledi.

TV’ler reyting uğruna kötü örnek olmamalı

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, televizyon dizilerinde bütün ahlâksızlıkların reyting uğruna normalmiş gibi yansıtılmasını eleştirdi. Senarist


  Kayseri’de Bediüzzaman coşkusu

NEVŞEHİR'DEKİ bu güzel programın ardından Kayseri’ye doğru hareket eden Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR'ı Kayseri’de Kurşunlu Camii’nin hemen karşısındaki geniş alanda konakladı.


  Bediüzzaman, bütün insanlığın gerçeğidir

AÇILIŞ konuşmasının ardından sözü devralan Araştırmacı-Yazar İslâm Yaşar şöyle konuştu: “Bediüzzaman bu toprakların yetiştirdiği bir büyük İslâm âlimidir. Risâle-i Nur da onun eşsiz eseri. Bediüzzaman ve Risâle-i Nur bu ülkenin değeridir, gerçeğidir.


  Kayseri’de İslâm Yaşar’dan konferans

TIR'IN önünde çekilen hatıra fotoğraflarının ardından Kayserilileri temsilen iş adamı Mehmet Güntay tarafından TIR ekibi adına koordinatör Şener Boztaş’a bir çiçek takdim edildi.


  Eraçıkbaş’a “hoşgeldin” Boztaş’a “teşekkürler”

KAYSERİ durağıyla birlikte Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR'ının Üçüncü Bölge etabı da tamamlanmış oldu.


  Nevşehir ve Kayseri'de BEDİÜZZAMAN Coşkusu

BEDİÜZZAMAN Tanıtım ve Hizmet TIR'ı, Üçüncü Bölgedeki son durakları olan Nevşehir ve Kayseri illerindeydi.


  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?


  Bediüzzaman’ı görenler konuştu

NEVŞEHİR'DE görüştüğümüz Hasan Okur, 1956 yılında Risâle-i Nurları tanıdığını belirtti. Okur, “Bediüzzaman Said Nursî’nin şahs-ı manevisini temsil eden bu Yeni Asya kervanının Nevşehirimize gelmesinden ötürü çok memnuniyet duyuyoruz.


  Medya demokrasiye katkı sağlıyor

RTÜK Başkanı Davut Dursun, “Medya, Siyaset, Yayıncılık ve Denetim’’ konulu bir konferansta yaptığı konuşmada, ‘’Radyo ve televizyonların demokrasiye, Türkiye’nin demokratikleşme sürecine olumlu katkı sağladığını düşünüyorum’’ dedi.


  Çin Başbakanına ayakkabılı protesto

RESMÎ ziyaret için Türkiye’de bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Ven Ciabao, Ankara’da kaldığı otelin önünde protesto edildi.


  Arınç: Askerlik süresi uzun

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bedelli ve tek tip askerlikle ilgili düşüncesini daha önce açıkladığını belirterek, “Ben prensip olarak askerlik süresinin bu kadar uzun olmasına karşıyım.


  İhmali olan cezalandırılsın

ŞEHİT ve Gaziler Derneği Şube Başkanı Süleyman Bayır, “Türk Silâhlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının terör saldırılarından eğer bir ihmali varsa söz konusu isimler, bırakın terfi etmeyi en ağır ceza ile yargılanmalıdırlar” dedi.


  BDP’den Millî Güvenlik dersi kaldırılsın teklifi

BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, milli güvenlik dersinin Millî Eğitim müfredatından çıkarılması için kanun teklifi hazırladığını bildirdi.


  Ergenekon’da yeni dâvâ

SİVAS'TA kuyumculuk yapan mağdur Minas Durmazgüler’e suikast yapılacağı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuksuz sanıklar Bekir Çelik ve Erhan Gönenci hakkında 7,5 ila 18 yıl arasında değişen hapis cezası talebiyle dâvâ açıldı.


  BU YASAK KANUNSUZ VE KEYFî

‘’Göreve başladığımız günden bu yana gerek başörtülü öğrencilerimiz olsun, gerekse giyim tarzı farklı biçimde olan öğrencilerimiz olsun, bütün öğrencilerimize eşit şekilde yaklaşılmıştır’’ diyen Porf. Dr. Nihat İnanç, düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Öğretim Kurumu tarafından başörtüsüyle ilgili alınan kararı değerlendirerek, yasağın bir imzayla geldiğini ve yine bir imzayla kalktığını ifade etti.


  Başörtüsü raporu görmedim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin hazırladığı başörtüsü raporuna ilişkin bir soruya, ‘’Daha ben bir rapor görmedim’’ dedi.


  Meral: 40 bin yeni ihracatçıya ihtiyaç var

Türkİye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Cumhuriyetin 100’üncü yılında 500 milyar dolar ihracat hedefinin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan 40 bin yeni ihracatçıyı yetiştirme çabası içinde olduklarını söyledi.


  Emekli ve yaşlılar için de promosyon

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, emekli, yaşlı ve özürlülerin maaş promosyonu almalarını öngören kanun teklifi hazırladı.


  HSYK, kesin aday listelerini yayınladı

Hakİmler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üye seçimi için kesin aday listeleri, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.