22 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kurban eti fakire aş oluyor

Dİyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, yıl içinde kesilen hayvanların beşte dördünü alım gücü yerinde olan vatandaşların yiyebildiğini, kurban bayramında kesilen hayvanların ise fakir fukaranın sofrasında aş olduğunu belirtti.


Bolu Dağı tünel yolunda kaza: 4 ölü,5 yaralı

Bolu TEM otoyolunda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Kaza, Bolu Dağı Tüneli’nin 2. viyadük mevkiinde meydana geldi.

MEB’den velilere ‘şiddet’ rehberi

Mİllî Eğitim Bakanlığı, ‘’şiddet’’ konusunda veliler için rehber hazırladı.


  Seraj bebek İyileşiyor

Gazzeli Dr. Alaaddin Kedrah, doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan ve İstanbul’da tedavi gören ‘’Seraj bebek’’in sağlığı ve gelişiminin gayet iyi olduğunu bildirdi.


  Başsavcı Meclisten özür dilesin

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının “türban”a ilişkin olarak yayınladığı bildiriyle TBMM'ye adeta talimat verilmeye yeltenildiğini belirterek, ''Bu bildiriyi yayınlayan makamın bildiriyi derhal geri çekmesini, Türk milletinden ve onun temsilcisi TBMM'den özür dilemesini bekliyorum'' dedi.


  MALZUMDER: Başsavcı kuvvetler ayrılığını hiçe saydı

İNSAN Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasının, ‘’Kuvvetler ayrılığı ilkesini hiçe sayan ve yasama organına emir veren, tedbir uygulamakla tehdit eder nitelikte’’ olduğunu bildirdi.


  Türkiye’nin sorunları, Mecliste görüşülür

TBMM Başkanı Vekili Nevzat Pakdil, başörtüsü tartışmalarına ilişkin olarak, ‘’Ümit ediyorum ki inşallah bu konularla ilgili hayırlı bir neticeye varılır ve Türkiye yıllardır görüşülen böyle bir sorunu da aşmış olur’’ dedi.


  İktidar, vaatlerini yerine getiremeyenleri yıpratır

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, iktidarın, beceremeyenleri, acizleri, vaat ettiklerini yerine getiremeyenleri yıprattığını belirterek, ‘’8 yıldır iktidardayız, inanıyorum ki önümüzdeki seçim bugüne kadar aldığımız oylardan daha yüksek oylarla tekrar iktidara geleceğimizi umuyoruz’’ dedi.


  Rektörler özgürlük için cesur olsun

Demokrat Yargı Derneği, “Türban, üniversiteler bakımından, yasanın içinde ne bir sorun, ne de bir çözüm imkânı barındırmaktadır. Bu nedenle yasaya dayanan saçma, skolastik tartışmalardan uzaklaşmak, bizzat rektörlerin demokratik olgunluklarının sorgulandığı bir mecraya doğru tartışmayı taşımak artık bir zarurettir" dedi.


  Özdemir İnce'ye suç duyurusu

Hürriyet Gazetesi yazarı Özdemir İnce’nin, “Türban Fesadı” başlıklı yazısı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


  Bir kılavuzda daha yasak kaldırıldı

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın, ‘bundan sonraki sınavlara başörtülü olarak girilebileceği’ni duyurmasının ardından ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanan Eğitim Bilimleri Testi Sınavı Kılavuzunda da “baş açık girme” şartı kaldırıldı.


  Yasakçı sendika Danıştay’da

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, YÖK’ün Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi kılavuzunda yer alan ve adayların sınava başörtüsü ile katılmasına imkân sağlayan düzenlemelerin, “kaos getirecekleri” iddiasıyla iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay’da dâvâ açtı.


  Türban özgürlük sorunu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Başsavcısının türbanla ilgili sözlerini değerlendirirken, “Biz baştan beri olaya inanç değil, eğitim özgürlüğü açısından bakıyoruz.


  Yargı Kayyumluğu kabul edilemez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın önceki gün yaptığı açıklamayı eleştirerek, ‘’Yargı organlarının sınırları da Anayasa ve kanunlarla belirlenmiştir.


  Sağlıklı hayat için anne sütü şart

Sağlikli Yaşamı Destekleme Derneği (SAYMER) Başkanı Mediva Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Nimet İğci, doğumdan 2 yaşına kadar anne sütünden mahrum bırakılan bebeklerin, ileriki yaşlarda kronik hastalıklarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.