29 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

VATANDAŞLAR ZOR ONLAR YAŞADI

Çanakkale’de önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor.


Marmara lodos ve sağanağa teslim

Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’de son 24 saatte aylık ortalamanın yaklaşık 2 katına varan oranlarda yağış kaydedildi.

Sigarayı bırakana kameralı cep telefonu

Konya’nIn merkez Selçuklu ilçesine bağlı Tepekent Belediyesi, ‘’Sigarasız Beldem’’ isimli proje kapsamında sigarayı bırakanları kameralı cep telefonu


  Doğu Anadolu’da kar bekleniyor

Erzurum, Kars ve Ardahan’da soğuk hava etkili oldu. Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece hava sıcaklığında düşüş yaşandı.


  Protokol tribünü yıkıldı

KIrklarelİ’nde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak ve fırtına etkili oluyor.


  İzmir’de şiddetli yağış

İzmİr’de gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiliyor.


  Başörtüsü yasağı kadına saygısızlık

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’in Müslümanlığı seçen baldızı Lauren Booth, Kelime-i şahadet getirdiğinde içine büyük bir huzurun dolduğunu söyledi Booth, “Ben İslâmı seçmedim, İslâm beni içine almaya karar verdi” dedi.


  430 bin hacı adayı Medine’de

Önümüzdekİ ay başlayacak olan Hac görevini ifa etmek isteyen dünyanın değişik yerlerinden toplam 430 bin 604 kişi, Hz. Muhammed’in (asm) kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi’yi ziyaret etmek için Medine’ye geldi.


  Çorba Çeşmesi’ne ilgi büyük

Akşehİr Belediyesi tarafından 4 yıl önce başlatılan ‘’Çorba Çeşmesi’’ havaların soğumaya başladığı şu günlerde vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.


  Dede-torun buluşması

Ankara’nIn Pursaklar ilçesinde dedeler ve torunlarının birlikte zaman geçirecekleri özel bir mekan oluşturuldu.


  HSYK Kanunu Mecliste

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısı ile ilgili anayasa değişikliğine uyum amacı taşıyan kanun tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Cumhuriyet, demokrasi ile taçlandırılmalı

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, Cumhuriyetin 87 yıllık şanına uygun bir demokrasi uygulaması ile taçlandırılmasını talep ettiklerini kaydetti.


  CHP, AB için Meclis araştırması istedi

CHP, Türkiye-AB ilişkilerinin son 14 yıldaki gelişimi, bugünkü durumu ve geleceğine ilişkin Meclis Araştırması açılmasını istedi.


  Sivil, demokratik anayasa koltuklarımızdan daha kıymetli

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘’Sivil, demokratik ve özgürlükçü bir anayasa her birimizin koltuğundan, kişisel çıkarlarından binlerce defa önemlidir, değerlidir” dedi.


  İlâç raporları elektronik ortamda

KRONİK hastaların katkı payı ödemeden ilaç almalarını sağlayan sağlık raporları yarından itibaren eczaneler tarafından doğrudan internet ortamında görülebilecek.


  Çocuk devletin değil, ailenindir

Çocukların devlet de dahil olmak üzere kimseye ait olmadığını, Allah’ın ailelere bir emaneti olduğunu belirten Mazlumder: “Çocuklarına verilecek eğitimin kendi inançlarına uygun olmasını talep etmek ailelerin hakkıdır.”


  İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 10 zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu taşım ücretlerine yüzde 10 oranında zam yaptı. Zam, yarından itibaren geçerli olacak.


  Şantaj soruşturmasında 12 kişi ifade verdi

‘’Şantaj ve askeri casusluk’’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkça ifadeleri alınan kişilerden 8’i tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi, 4’ü serbest bırakıldı.


  Hatip Dicle’ye hapis cezası

Kapatılan DEP’in eski milletvekili Hatip Dicle, ‘’terör örgütünün propagandasını yapmak’’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  Şiddetli yağış kutlamaları erteletti

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün Vatan Caddesinde yapılacak Cumhuriyet Bayramı Resmî Geçit Töreninin, yoğun yağış sebebiyle 31 Ekim Pazar gününe ertelendiğini açıkladı. Kırklareli’nde de Vilâyet Meydanına kurulan protokol tribünü fırtınada yıkıldı.


  Yasakçılardan Danıştay’a bir dâvâ daha

Üniversite Konseyleri Derneği, Yükseköğretim Kurulunun İÜ’ye gönderdiği kılık kıyafetle ilgili yazının iptali için Danıştay'a başvurdu.


  DEMOKRATİK CUMHURİYET NE ZAMAN?

Cumhuriyet, ilân edilişinin 87. yılında hâlâ demokrasi eksikliğinin ve cumhurla kucaklaşamayışının getirdiği sancıları yaşarken, bu durumun aşılabilmesi ve cumhuriyetin gerçek anlamıyla hayata geçirilebilmesi için, Bediüzzaman Said Nursî'nin “İstibdad-ı mutlaka cumhuriyet namı verildi” sözünde ifadesini bulan gerçeğin çok iyi tahlil edilmesi ve cumhuriyet mânâsıyla bağdaşmayan antidemokratik ve hukuk dışı zihniyetin, yerini demokratik hukuk devleti kavramına terk etmesi gerekiyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.