01 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Dört asırlık cami yenilendi

OsmanlI İmparatorluğu döneminde Macaristan’ın Estergon şehrinde inşa edilen 400 yıllık Öziçeli Hacı İbrahim Camii, restore edilerek ziyarete açıldı.


Hac ibadeti için terör tedbirleri

HAC MEVSİMİ öncesinde güvenliği sağlamak amacıyla Suudi Arabistan hükümetinin 4 bin anti-terör uzmanı polis görevlendirdiği bildirildi.

Camiler, psikolojik tedâvi merkezidir

Mardİn’İn Kızıltepe ilçesinde Hacı Hadi Camii tamamlanarak açıldı.


  İbrahim Hakkı Hazretleri anıldı

Türk İslâm mütefekkirlerinden İbrahim Hakkı Hazretleri, vefatının 230. yılında Erzurum’un Pasinler ilçesinde anıldı.


  Avrupa'dan Bağdat’a doğrudan uçuş başladı

FransIz Aigle Azur havayolu şirketine ait bir uçak, 1990’dan beri bir Avrupa şehrinden Bağdat’a direkt gelen ilk uçak oldu.


  ZAMAN AYARLI CANLI BOMBA

Taksim Meydanında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı polislerin bulunduğu noktaya dün saat 10.30 sıralarında gelen erkek canlı bomba, önce polis minibüsüne girmek istedi. Bunda başarılı olamayan eylemci üzerindeki patlayıcıları infilâk ettirdi. Patlamada 10'u polis, 12'si vatandaş 22 kişi yaralandı. Şişli Etfal İlkyardım Hastanesine kaldırılan ağır yaralı çevik kuvvet polisleri Halil Keskinbıçak ile Muzaffer Aslan ameliyata alındı.


  Ankara’da şüpheli çanta paniği

ANKARA'DA Atatürk Spor Salonu yakınlarında bulunan şüpheli çanta, fünye ile patlatıldı.


  Meclis, Bütçe maratonuna devam edecek

MECLİS, 2011 yılı bütçesi için mesaisine bugünden itibaren başlayacak.


  Arınç: Gözü askerde, kulağı Yargıtay’da

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu resepsiyon ve bu türban konusunda söyledikleri Cumhuriyet Halk Partisinin hala 1930’lu yıllardaki gibi gözünün askerde, kulağının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nda olduğunu gösteriyor” dedi.


  CHP’den Arınç’a “müflis tüccar” benzetmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, ‘’Müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırdığını ve resepsiyona katılmayan TSK komuta kademesinin hesabını CHP’den sormaya kalktığını’’ söyledi.


  Gül: Herkesin terörü lânetlemesi gerekir

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, İstanbul Taksim’deki bombalı saldırıyla ilgili olarak, ‘’Dostluğun, kardeşliğin ve barışın yerine şiddeti koyanlar, milletimizin birlik ve beraberliği, kardeşçe yaşama iradesi karşısında hiçbir sonuca ulaşamayacaktır’’ dedi.


  Erdoğan: Bu oyunlar bozulacak

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Taksim’deki saldırıya ilişkin, “Bu saldırıların hiçbir şekilde Türkiye’yi birlik, kardeşlik ve kalkınma hedeflerinden alıkoyamayacağını bir kez daha hatırlatıyorum.


  Bürokrasi direniyor

UluslararasI Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Genel Koordinatörü Doç. Dr. Sedat Laçiner, Kürt sorununda en büyük çıkmazın devletin zirvesindeki değişimin bürokrasiye ve yargıya yansıma hızında yaşandığını söyledi.


  Başörtülü adaylar yine sınava alınmadı

KPSS’de soruların sızdırıldığı gerekçesiyle iptal edilen Eğitim Bilimleri Sınavı dün yapıldı. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın ÖSYM’nin yaptığı bütün sınavlarda başörtüsü yasağının kaldırıldığı yönündeki açıklamasına rağmen, İstanbulKadıköy Kenan Evren Anadolu Lisesi’nde başörtülü adaylar salona alınmadı. Bazı adaylar sınava girmeden geri dönerken, bazıları da başlarını açmak zorunda bırakldı.


  Türkiye için çalışıyoruz

Enerjİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hidroelektrik santralleri konusunda “Çevre Bakanımız ve Turizm Bakanımız da, benden daha az hassas değiller.


  Milli Savunma Bakanı Gönül’ün generalleri açığa alma yetkisi var

Emeklİ Hakim Albay Rüştü Atpulat, Başbakanlık ve Millî Savunma Bakanlığı’nın itirazını reddeden ve “Balyoz” davası sanığı üç generale terfi yolunu açan Askerî Yüksek İdare Mahkemesi’nin (AYİM) kararına karşılık Bakan Vecdi Gönül’ün “açığa alma” yetkisini kullanabileceğini söyledi.


  Yasak kalksın,istismar bitsin

Özgürlük Platformu adına yapılan açıklamada başörtüsü yasağı kınandı.


  Kurtulmuş, yeni partisini bugün kuruyor

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni partisini bugün kuracak. Kurulacak yeni partinin Kurucular Kurulu’nda siyasete yeni girmiş birçok isim de yer alıyor.


  Yasağa karşı kafesli eylem

Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda İnanç Özgürlüğü Platformunun 248. basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Sakarya, Konya, Kocaeli, Bursa ve Van başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen temsilciler katıldı.


  İlginç KPSS protestosu

Kırşehir’de Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren bir öğretmen, kopya ihtimaline karşın parmağındaki nişan yüzüğünün çıkarılmak istenmesine tepki olarak sınav belgelesini yırttı. Kırşehir’de yapılan sınavda görevliler ilginç bir olayla karşılaştı.


  DHKP/C operasyonunda 16 gözaltı

İstanbul’un çeşitli semtlerinde terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı.


  Böhmer gurbetçinin oyu için geliyor

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının bu ülkede oy kullanabilmeleri yönünde ortak çalışma yapmak için Almanya Göç ve Uyum Bakanı Maria Böhmer’i Türkiye’ye davet etti.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.