03 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Akrabadan kan nakli riskli

YAKIN akrabalardan yapılan kan nakillerinde ölümcül bir komplikasyon olan Transfüzyon ilişkili Graft Versus Host hastalığının görülme riski bulunuyor.


Polonya Müftülüğü ile ‘helâl et’ protokolü

Et ithalatında ortaya çıkan tartışmalar üzerine Polonya’da yapılan incelemeler sonucunda, Gıda İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneğ

KURBAN ATIKLARI ÇEVREYE ATILMASIN

TÜRK Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Dr. Mehmet Alkan, kurbanlık hayvanların nakli, kesimi ya da kesim sonrasında ortaya çıkan atıkların çevreye a


  Kanser hastalarına ağrı kesici kolaylığı

KANSER hastalarına temininde güçlük çekilen ağrı kesiciler ücretsiz verilecek. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.


  Su Bakanlığı’nın kurulması kaçınılmaz

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hızır Önsoy, Türkiye’de yıllık brüt 186 milyar metreküp yüzeysel su bulunduğunu, bu miktarın 120-150 milyar metreküpünü kullanabilecekken sadece yüzde 35’inin kullanıldığını belirterek, geri kalan yüzde 65’lik bölümün denizlere ve göllere akıp gittiğini söyledi.


  İbrahim Özdabak’tan organ bağışına karikatür desteği

GAZETEMİZ karikatüristi İbrahim Özdabak, Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi’nin 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebetiyle düzenlediği faaliyetler çerçevesindeki “Organ Bağışı ve Nakli” konulu ‘Ustalardan Karikatür Sergisi’ne çizdiği bir karikatürle katılıyor.


  Kâbe’de sabaha kadar ibadet

Mekke’ye gelen hacı adayları, güneşten etkilenmemek için gece ibadetini tercih ediyor. Hacı adayları, hava sıcaklığının 24 dereceye kadar düştüğü geceleri Kâbe’ye giderek, sabaha kadar namaz kılıp tavaf ediyorlar. Kâbe’de, gün aydınlanana kadar tekbir ve telbiye getiriliyor, Kur’ân-ı Kerim okunuyor. Gözyaşlarıyla dua eden hacı adayları, sabaha kadar Kâbe’den ayrılmıyor.


  Pakistan, insanî yardıma muhtaç

PAKİSTAN'DA yayım yapan Dawn News gazetesinin haberine göre, Kızılay ve Kızılhaç örgütleri yetkililerinin İsviçre’nin Cenevre şehrinde yaptıkları basın toplantısında, Pakistan’da Muson yağmurlarının sebep olduğu seller dolayısıyla milyonlarca insanın yaklaşan kışa evsiz gireceği belirtildi.


  Kurbanlıklar otomobil fiyatlarını aştı

KURBAN Bayramının yaklaşması ile birlikte kurbanlık pazarları da hareketlenmeye başladı. Pazarlarda araba fiyatına satılan kurbanlıklar, vatandaşın alım gücünü zorluyor.


  Bombalı saldırıda hedef demokratikleşme süreci

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak terörle mücadeleden asla taviz vermeyeceklerini belirtti. Erdoğan, İstanbul’daki saldırının demokratikleşme sürecini sekteye, siyaseti ve demokrasiyi zaafa uğratmayı hedeflediğini kaydetti. Öte yandan, Taksim’de ‘’canlı bomba’’nın gerçekleştirdiği terörist saldırıda yaralanan 32 kişiden 4’ü polis 14’ünün tedavileri, çeşitli hastanelerde devam ediyor.


  Şahin: AYM’ye gidin

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, eski DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un, milletvekilliğine geri dönmek için için yaptıkları başvuruya cevap verdi. Şahin, ‘’Her iki eski milletvekilinin de milletvekilliklerinin düşürülmesine karar veren organ TBMM değildir. Anayasa Mahkemesi bu kararı vermiştir. Anayasa değişikliği yeni bir durum ortaya çıkarmışsa bunu değerlendirecek olan da bu kararı veren organdır. O da Anayasa Mahkemesidir” dedi.


  Gül: Silâh sürekli bırakılsın

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, terör örgütü PKK’nın eylemsizlik kararına ilişkin olarak, ‘’Silâhın bırakılması, ümit ederim ki bunlar sürekli olur ve herkes bu yanlıştan vazgeçer’’ dedi.


  Devletin gizli belgeleri KCK sanığında çıktı

KCK/TM ile ilgili dâvânın okunan iddianame özetinde, sanıklardan bir kişinin bilgisayarında, ‘’Türkiye Cumhuriyeti Devleti İç Güvenlik Stratejisi’’ isimli gizli bir dosyanın bulunduğu belirtildi.


  BDP’li Demirtaş: Taksim saldırısı açık bir provokasyon

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Taksim’deki canlı bomba eylemini kınadığını belirterek, “Eylem yeri ve zamanlaması açısından açık bir provokasyondur.’’ dedi.


  Ekşi’nin yazısı Basın Konseyi gündeminde

Köşe yazısında kullandığı ‘Bu zihniyet analarını da satar’ ifadesine gelen tepkiler üzerine 36 yıldır başyazarı olduğu Hürriyet gazetesinden istifa eden Oktay Ekşi'nin söz konusu yazısı, vaki şikâyetler üzerine, başkanı olduğu Basın Konseyinde değerlendirilecek. Konsey Genel Sekreterliği, yazının meslek ilkelerine göre inceleneceğini bildirdi.


  Yaralıların tedavileri sürüyor

TAKSİM'DE ‘’canlı bomba’’nın gerçekleştirdiği terörist saldırıda yaralanan 32 kişiden 4’ü polis 14’nün tedavileri, çeşitli hastanelerde sürüyor.


  HSYK KANUNU YETERSİZ

Demokrat Yargı, 1981 yılından bu yana mutlak bir gizlilik içerisinde faaliyetlerini yürüten önceki HSYK'nın işlem ve kararları nedeniyle binlerce hakim ve savcı ile birlikte ailelerinin çeşitli mağduriyetlere uğradığına ve bu mağduriyetlerin halen devam ettiğine dikkat çekti.


  Temyiz incelemesi 5 Kasım’da

YargItay Hukuk Genel Kurulu, Ergenekon davası kapsamında tutuklu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın açtığı tazminat davasında tahliye talebini reddeden 9 hakimin bin 500’er lira tazminat ödemesine ilişkin kararın temyiz incelemesini 5 Kasım Cuma günü özel oturumla yapacak.


  Millî Güvenlik dersi kaldırılsın

18. Mİllî Eğitim Şurası’nda, “İlköğretim ve Ortaöğretimin Geliştirilmesi” komisyonunda, “Milli Güvenlik dersi müfredatı gözden geçirilmeli, derslere öğretmenler girmeli” yönünde tavsiye kararı alındı.


  4 ayrı operasyonda 1 ton esrar ele geçirildi

DİyarbakIr’In Lice ilçesinde düzenlenen 4 ayrı operasyonda toplam 1 ton 40 kilogram esrar ele geçirildi.


  CHP PM, tüzük için toplanacak

CHP Parti Meclisi (PM), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın genel merkeze gönderdiği 2008 yılında hazırlanan tüzüğün uygulamaya konulması yönündeki yazısının ardından bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.


  5 dokunulmazlık dosyası daha Meclis’te

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 5 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına dair Başbakanlık Tezkereleri TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Facebook'a yatırım dâveti

Sanayİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ABD’deki temasları kapsamında sosyal paylaşım sitesi Facebook’u ziyaret etti. Bakan Ergün, San Francisco’daki Silikon Vadisinde yer alan Facebook’u ziyaretinde, Facebook yönetimini Türkiye’de yazılım yatırımı yapmaya dâvet etti.


  Gazeteci Ömer Öztürkmen vefat etti

Türkİye Gazetesi Yazarı ve eski milletvekili Ömer Öztürkmen (81), tedavi gördüğü hastanede vefat etti.


  Vasisiz anayasaya ihtiyaç var

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, ‘’Türkiye’nin demokrasisine ve insanlarına vasi tayin etmeyen bir anayasaya ihtiyacı var’’ dedi.


  Abant’ta bayram bereketi

Kurban bayramı tatili öncesinde doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkında bulunan oteller, yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla birlikte tatilcilerin Abant’a olan ilgisi arttı.


  Barış sürecine herkes destek vermeli

DİyarbakIr Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Akyıl, barış sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini, eylemsizliğin belirli bir tarih ile sınırlı kalmaması gerektiğini bildirdi.


  Yabancı okullara arazi devri Resmî Gazete'de

Bakanlar Kurulu’nun, Amerikan Bord Heyeti kuruculuğundaki okulların taşınmazlarının, maliki bulunan vakfa devrine ilişkin kararı Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Öğretmen atamaları 1 ay içinde yapılacak

MİLLî Eğitim Bakanlığının 30 bin öğretmen atamasını, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçları açıklandıktan sonra kasım sonu veya aralık başında yapacağı bildirildi.


  Dink ailesinden Samast kararına itiraz

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin dâvâya Dink ailesi adına katılan avukat Fethiye Çetin’in İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu dilekçede, ‘’tutuklu sanık Ogün Samast’a çocuk olması nedeniyle duruşmalarda özel koşulların uygulandığı’’ belirtilerek, AİHM'in ‘’Önemli olan yargı yeri değil, uygulama’’ yaklaşımının esas alınıp dosyaların birleştirilmesi istendi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.