02 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

Bilgi Toplumu ve Bilgi Yönetimi

Bılgıye ulaşmanın kolay olduğu günümüzde, artık önemli olan “bilgiyi yönetebilmek.” Etap Yayınevi’nden Hakan Bayram imzası ile çıkan kitapta bilgi yönetimi çok yönlü olarak inceleniyor. Kitapta: Bilgi yönetimi, bilgi teknolojileri ve bilgi sistemleri, bilgi yönetiminin uygulanması, bilgi işlemden bilgi yönetimine, bilginin işletmeler için değişen anlam ve önemi, Türk Kobi’lerinde bilgi yönetimi uygulamaları, Mobbing, işlem maliyetleri ve bilişim teknolojileri, global bilgi yönetimi stratejileri gibi bilgi yönetimine dair bir çok konu detaylı olarak ele alınıyor. Kitap 3 bölümden oluşuyor. Kitabın girişinde “Bilgiye her geçen gün daha hızlı ve kolay ulaşabilmemizin, ortaklıkların en çok üzerinde durdukları noktalardan biri olması ‘bilgiye sahip olmaktan çok, bilgiyi nasıl kullanacağını bilmek gerekmektedir.’ anlayışını ortaya çıkarmıştır. Bu anlayışa göre, neyi bilmediğimiz değil, bildiklerimizden en fazla verimi nasıl alabileceğimiz önemlidir” ifadeleri dikkat çekiyor.

Bilgi yönetiminin en yoğun kullanıldığı alan işletmeler olduğu için aşağıdaki ibareler de dikkat çekici: “21. yüzyıla girerken, organizasyonların hayatlarında yeni bir çağ açılmaktadır. Bu çağ, endüstriyel ekonomiden, herhangi bir iş girişiminin başarıyla sonuçlanması için, en önemli faktör haline gelen bilgi yönetiminin baş köşeye oturduğu bilgi ekonomisine geçiş olarak ifade edilebilir. Şirketler entelektüel bilgi depolarına, bilgiye ve pratik uygulamaya, daha önce hiç olmadığı kadar, büyük dikkat göstermeye başlamaktadır; zira günümüzde bilgi deposu iyi kullanıldığı takdirde, bir şirketi rahatlıkla kendi çapında olmaktan liderliğe doğru yükseltebilmektedir. İşletmeleri adeta kanatlandıran bilgi yönetimi, bu kitapta çok yönlü olarak araştırıldı ve istifadenize sunuldu.”

Kitap İsmi: Bilgi Toplumu ve Bilgi Yönetimi

Yazar: Hakan Bayram

Kitap Özellikleri: 470 sayfa,13,5x21 cm, Karton Kapak

Kitabı, internetten www.kitapyurdu.com gibi kitap satış sitelerinden temin edebilirsiniz.

02.11.2010


ObjectDock ile masaüstünüze hareket katın!

Bu hafta, masa üstünüzü renklendirecek bir program tanıtacağız sizlere. ObjectDock programı ile, masaüstünüzde Mac işletim sistemi benzeri bir menünüz olacak.

Programlarınız, kısayollarınız ve çalışan uygulamalarınız daha interaktif ve animasyonlu bir hale geliyor! ObjectDock’a istediğiniz kısayolları sürükleyebiliyorsunuz. ObjectDock’un size sunduğu çubuğu Masaüstünüzün istediğiniz yerinde olmasını sağlayabiliyorsunuz. Böylece menülerinizi, animasyonlu bir şekilde takip edebiliyorsunuz. Ayarlar kısmından birçok değişik görünüm seçebilir ve böylece masaüstünüzün daha şık olmasını sağlayabilirsiniz. Fare ile ikonların üzerine geldiğinizde, ikonlarınız değişik şekiller aldığını göreceksiniz. ObcectDock arayüzünü istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Hava durumu, pil durumu, saat gibi programcıkları da ekleyebilirsiniz. Program ücretsizdir. İndirme Adresi:http://www.stardock.com/products/objectdock/downloads.asp Boyut: 20.44MB

02.11.2010


Sanal âlemde chat yapmak

Bilişim fıkıh köşemizde bu hafta “chat olayına” değiniyoruz. Bilişim dünyasının manevî sorumlulukları hakkındaki sorularınızı “[email protected]” adresine yollayabilirsiniz.

Soru: Müslümanların karşı cinsten yabancı bir insanla chatleşmesi caiz midir?

Cevap: Bir Müslümanın başka bir Müslüman kardeşleriyle ister karşılıklı, isterse sanal ortamda olsun konuşup dertleşmesi güzel bir şeydir. Ancak bu aynı cins olanlar içindir. Bir erkeğin bir kadınla konuşması ise bazı yönlerden dikkat etmeyi gerektirir. Örneğin aşk, sevgi, gıybet, yalan ve şehevî hisleri uyandıran şeylerden olursa, bu kesinlikle doğru değildir. Bu konuda kişinin evli veya bekâr olması fark etmez. Evli birinin günahı ise daha fazla olur. Fakat dinî konularda; Allah’ı, ölümü, ahireti ve dinî duygu ve düşünceleri hatırlatan konuşmalar olursa elbette bunlar yasak olmadığı gibi sevabı da vardır. Ölçü bu olmalıdır. Bu ölçülerle hareket ettiğiniz zaman günaha girmeyeceğinizi ve kendinizi koruyacağınızı söyleyebiliriz. Ayrıca yaptığınız işi bir de vicdanınıza sormanızı tavsiye ederiz. Vicdanınız rahat değilse, o işten vazgeçiniz.

Evlenmeyi düşünenlerin, yanlarında akrabalarından birer kişi bulunmak şartıyla bir yerde oturup yalnız konuşmaları caizdir, hatta sünnettir. Fakat flört tarzı ilişkilerde kadın ve erkeğin yanlarında akrabaları bulunsa bile konuşmaları caiz değildir. Dinimiz zinayı yasakladığı ve haram saydığı gibi, zinaya götüren yolları da tıkamış ve haram saymıştır.

Aynı şekilde de internetten tanışılan birisi ile istediğiniz gibi havadan sudan konuşmak ve chatleşmek caiz değildir. Şayet ona İslâmiyeti anlatıp sevdirmeye çalışsanız, o başka meseledir. Yoksa başka tarzda konuşup sohbet etmek insanı yanlış neticelere götüreceğinden caiz görülmemektedir. Ayrıca sağlam ailelerin ve aile bağlarının kurulabilmesi ve tesis edilebilmesi için, evliliğin sağlam temellere dayandırılması gerekir. Bu sebeble, İslâmiyet görücü usulü teşvik etmekle beraber, adayların birbirleriyle görüşmesini de esas kabul etmiştir. Buradan yola çıkarak diyebiliriz ki, birbirlerini hiç tanımayan ve ailece de tanışmayan iki kişinin internette birbirlerine verdikleri ifadelere güvenip de evlilik gibi ciddî bir işe yeltenmemeleri gerekir. Çünkü, bu şekilde bir tanışma hüsran ile sonuçlanabilir. Bizim kanaatimiz sizin veya herhangi bir insanın böyle bir yöntemle evliliği seçmemesidir. İlave bilgiler için tıklayınız: http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=article&aid=11341

02.11.2010


Samsung Android market Türkiye’de

Androİd işletim sistemine sahip cep telefonu kullanıcılarına uygulama sunmak için geliştirilen Samsung Android Market, Kasım 2009’dan beri Türkiye’de hizmet veriyor.

Tamamen Türk yazılımcıları tarafından geliştirilen Samsung Android Market, yüzlerce uygulama ve oyunu Türk kullanıcılarına yasal olarak ulaştırıyor. Kullanıcıların http://wap.samsungandroidmarket.com adresinden girebilecekleri Samsung Android Market, ücretsiz içerik yelpazesi ile Android cihazlarının uygulama ihtiyacına cevap veriyor. Türkiye’nin ilk Android içerik mağazası olan Samsung Android Market, Samsung cihazların yanı sıra diğer markalara ait Android cihazlara da hizmet verebiliyor.

02.11.2010


www. pazarseminerleri.org

Risâle-i Nur Enstitüsü’nün desteklediği ve Enstitünün çalışmalarını benimseyen bir grup üniversite öğrencisi tarafından yönetilen bir site. Risâle-i Nur Enstitüsünde yapılan seminer duyuruları ve Yeni Asya Gazetesinde yer alan “Enstitü” sayfası çalışmaları sitede yayınlanıyor.

Sitede “Duyurular, Eğitim Programları, Enstitü Sayfası, Seminerler ve Soru-Cevap” bölümleri yer alıyor. Ziyaret etmeniz temennisi ile…

02.11.2010


Bilişim Vecize

“Ehl-i hakikatin sohbetine zaman, mekân mâni olmaz; manevî radyo hükmünde biri şarkta, biri garpta, biri dünyada, biri berzahta olsa da rabıta-i Kur’âniye ve imaniye onları birbiriyle konuşturur.

” Kastamonu Lahikası

02.11.2010


DEVAMI NET'TEN

www.erisale.com adresinden, Risâle-i Nur Külliyatından istediğiniz yeri, fare ile bilinmeyen kelimelerin üzerine geldiğinizde mânâları görünecek şekilde okuyabilirsiniz.

“Bu arada kenarda, bir sehpanın üzerinde duran küçük teypten, bir ses yükseliyor, yavaş yavaş. Birden dikkatlerimiz oraya yöneliyor. Çok hoş, yanık ve gürül gürül bir ses. Bu ses, tadını hâlâ unutamadığım bu tatlı nağme bir Kur’ân bülbülünün sesi. ‘İzeş’şemsu kuvvirat. Ve ize’n-nücûmun kederat...’ Tekvîr sûresini okuyor Abdüssamed, o tatlı ve yakıcı sesiyle. “Altın Seslere vefa” başlıklı yazının devamı için http://getir.net/6ay

Kur’an sitesi, www.onudinleyelim.com, ‘Kâinatın Mucizesi’ni 114 hafızdan dinleme imkânı sağlıyor. İsterseniz hem Kur’ân’ı dinleyin, hem de sayfanın görüntüsünü takip ederek okumanızı hızlandırın. Ayrıca sitede Kur’ân-ı Kerim’le ilgili videolar, Powerpoint sunumları, resimler, hutbelerle birlikte sesli ve görüntülü mealleri de bulabiliyorsunuz.

Çok etkileyici bir Kur’ân-ı Kerim ve tercümesi bütün dünya dillerinde yapılmış. İstediğiniz sureyi seçip sonra dili seçin, ardından farenizi üzerine tutun, tıklamadan tercümesini göreceksiniz veya sesli olarak istediğiniz kişinin kıraatı ile dinlerken, diyalog kutusunda da seçtiğiniz meâli görebilirsiniz. http://www.tanzil.info/

02.11.2010


Western Digital’den yeni bir multimedya anlayışı!

Yenİ My Book Live Ev Ağ Sürücüsü kullanıcıların dijital içerikleri kolayca ve güvenle merkezileştirmelerini, paylaşmalarını ve erişmelerini Sağlıyor....

Evde veya dışarda. Harici depolama çözümlerinde dünya lideri olan WD bugün kullanıcılara, tüketici seviyesindeki sürücüler içinde, dijital içeriğe en hızlı depolama ve erişim imkânı sağlayan ve bir evin dijital medyasını merkezileştirmek için zahmetsizce kurulan yeni My Book Live ev ağ sürücüsünü tanıttı. Bu sürücüler film, müzik ve fotoğrafları tek bir yerde toplamak için kolay ve güvenli bir çözüm sunmakla kalmayıp, bağlı ev içindeki multimedya cihazlardan dijital içeriğe de kolay erişim sağlıyor. WD My Book Live Ev Ağ sürücüsü 1 TB ve 2 TB kapasitelerde sunuluyor. Bu sürücüler Windows® XP, Windows Vista®, Windows 7, Mac® OS® X Leopard® ve Snow Leopard için formatlanmış olarak sunuluyor.

02.11.2010


Milyonlarca sayfayı 240 gr’a sığdırdık!

Dünyada yükselen e-kitap trendini Türkiye’ye taşıyan reeder marka e-kitap okuyucular, hayatlarımızı değiştirecek bir teknolojiyi ayağımıza getiriyor.

Türkiye’nin tek wi-fi bağlantılı ve dokunmatik ekranlı elektronik kitap okuyucusu reeder, ülkemizde satılan en donanımlı e-kitap okuyucu. Amerika ve Avrupa’da yaygın olarak kullanılan, Türkiye’de ise yavaş yavaş duyulmaya başlayan e-kitap okuyucuların en önemli özelliği göz yormayan ve açıkhavada parlamayan ekranı. e-ink (e-mürekkep) adı verilen özel bir teknoloji ile üretilen ekranlara e-paper da (e-kâğıt) deniyor. Kâğıttan okuma etkisi yaptığı için gözü yormayan, hatta uzun okumalarda gözleri dinlendirerek konsantrasyonu arttıran bu ekranlar ışık yaymıyor. Tablet ve dizüstü bilgisayarların foton yayılımı ile gözlere zarar veren LCD ve TFT ekranlarından da bu yolla ayrılıyor. reeder’ın ekranı bu teknoloji ile üretildiği için gerçek kâğıt hissi veriyor.

02.11.2010


Avucunuzun içindeki kütüphane

reeder e-kitap okuma cihazı, kullanıcılarına mobil ve modern bir okuma deneyimi vaat ediyor. Bilgisayardan alınan sayfalarca çıktı ya da çantada taşınan onlarca kalın kitap yerine sadece 240 gr.

ağırlığında, 8 mm kalınlığındaki reeder’ınızı kutunun içinden çıkan özel koruyucu kılıfına koyup yanınıza almanız yeterli. 1 GB dahili hafızasına 1 milyon sayfa sığan reeder’ın 32 GB’a kadar microSD desteği var. 6” ekran büyüklüğü ise e-kitap okuyucularda dünya standardı haline gelmiş durumda. reeder’da kitap, dergi, makale ya da herhangi bir dökümanı okurken ihtiyaç duyulabilecek herşey düşünülmüş. Sayfalara not alınabiliyor, ayraç bırakılabiliyor, satırların altı çizilebiliyor ve isterseniz reeder’ınız size her kitaptaki notlarınızı, ayraçlarınızı ve altı çizili satırlarınızı gösteriyor. Kelime arama ve İngilizce bir kelimenin üzerine dokunarak sözlük anlamını görebilme gibi özellikleri de reeder’ı rakipsiz kılıyor.

02.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.