06 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Altmışından sonra Kur’ân öğrenmeye başladılar

ZONGULDAK’IN Alaplı Müftülüğü Merkez Kur’ân Kursu’nda 42’si erkek toplam 85 vatandaş Kur’ân-ı Kerim öğreniyor.


Medya alternatif eğitim kurumu oldu

MARMARA Üniversitesi (MÜ) Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Hesapçıoğlu, iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin, okulun yanınd

Kalpazan çetesine darbe

ANKARA Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda sahte banknot basılan bir matbaa ortaya çıkartıldı. Olayla i


  Doğuda evlerin camları dondu

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava etkisini hissettirmeye devam ediyor.


  Pamuk çalan 2 kişi yakalandı

OSMANİYE Emniyet Müdürlüğü, Şanlıurfa’dan kamyona yüklediği 14 ton pamuğu Gaziantep’te bir firmaya teslim etmesi gerekirken kayıplara karışan 2 şahsı yakaladı.


  Tren hemzemin geçitte otomobile çarptı

KONYA’NIN Ereğli ilçesinde bir yolcu treninin hemzemin geçitte çarptığı otomobildeki 2 kişi yaralandı.


  Kaçakları taşıyan araç kaza yaptı: 7 yaralı

KAYSERİ’NİN Pınarbaşı ilçesi yakınlarında, yurda yasa dışı yollardan giren Pakistan ve Afganistan uyruklu 7 kişi yaralandı.


  Mekke’de dostluk gecesi

Harem-İ Şerİf’İn de içinde bulunduğu Hicle Mahallesi Muhtarı Mahmut bin Süleyman Bitar, Kâbe’nin yakınında yer alan muhtarlık binası önünde hacı adaylarının birbiriyle tanışması amacıyla Dostluk Gecesi düzenledi.


  KRALLIK BİNASININ BİR KISMI YIKILACAK

OsmanlI döneminde Kâbe’nin korunması amacıyla inşa edilen Ecyad Kalesi yerine aynı amaçla Zemzem Towers kulelerinin yaptırıldığını belirten Karaman, en yüksek kule olan 111 katlı Beyt Oteli’nin üst kısmında saat bulunduğunu, bu saatin alt katına Kral Abdülaziz’in makamının taşınacağını bildirdi.


  En yaşanası ülke Norveç

Bİrleşmİş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) yeni İnsanî Gelişme Endeksine (İGE) göre, dünyada yaşanacak en iyi ülke Norveç, hayat standartları en düşük ülke ise Zimbabve. Raporda, ülkeler çok yüksek, yüksek, orta ve düşük insani gelişmenin görüldüğü ülkeler olarak gruplara ayrıldı.


  Çin’den uzaya yeni uydu

Çİn, uzaya yeni bir meteoroloji uydusu gönderdi. Şinhua ajansının haberinde, FY-3 serisinin ikinci uydusunun ülkenin kuzeybatısındaki Şaanşi eyaletindeki Tayyüen Uydu Fırlatma Merkezi’nden yerel saatle 2.37’de (TSİ 20.37) ‘’Uzun Yürüyüş-4C’’ tipi taşıyıcı roketle fırlatıldığı bildirdi.


  Hartley 2'ye yakın çekim

Amerİkan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın ‘Deep Impact’ (Derin Darbe) adlı uzay aracı, ‘Hartley 2’ kuyruklu yıldızına 700 kilometre yaklaştı ve gök cisminin yakın fotoğraflarını çekti.


  Türkiye, Avrupa’nın bal deposu olabilir

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik, Türkiye’nin, arıcılıkta var olan yapının rehabilite edilmesiyle, Avrupa’nın bal deposu olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu bildirdi.


  KEMALİZMLE OLMAZ

Sabah’tan Emre Aköz yazısında “CHP, ülke yönetiminde son sözü askeriye ve müttefikleri söylesin diye vardır. Kemalizm de işte bu durumu meşrulaştıran ideolojinin adıdır. Kemalist köklerinden kurtulmadığı sürece, CHP modern bir parti olamaz” ifadelerini kullandı. Taraf’tan Ahmet Altan ise bugünkü Türkiye şartlarında kendini “Atatürk ilkeleriyle” tarif eden bir partinin yaşama şansının olmadığını yazdı.


  LİVANELİ: KAPALI KAPILAR ARDINDAKİ SARAYENTRİKALARINA ŞAHİDİM

CHP’nİn eski milletvekillerinden Zülfü Livaneli, Vatan Gazetesindeki yazısında, CHP’de şahit olduğu temel anlayışın, halkı boş verip, işi kapalı kapılar ardında saray entrikalarıyla yürütmek olduğunu söyledi. Livaneli, “Bu yüzden halkın sevdiği, alkışladığı kişilerden korkar, ayağını kaydırırlar.


  Kılıçdaroğlu: Seçimli kurultay yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “Seçimli kurultayın düşünülüp düşünülmediği’’ sorusuna karşı, “Örgütümüz isterse seçimli kurultay olur. Ancak böyle bir şey şu an için söz konusu değil’’ dedi.


  BAYKAL’DAN KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

Eskİ CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP’de genel başkanlık sorunu olmadığını söyledi. İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın oğlunun nikah şahidi olmak üzere İzmir’e gelen Baykal’ı, Adnan Menderes Havalimanında partililer karşıladı.


  CHP TÜZÜĞÜ EN ANTİDEMOKRATİK TÜZÜK

AraştIrmacI Yazar Tarhan Erdem, CHP tüzüğünün Türkiye’deki en antidemokratik tüzük olduğunu söyledi.


  “İkna Odaları”na suç duyurusu

İstanbul Üniversitesinde öğrenci olduğu dönemde ikna odasına alınarak kendisine psikolojik baskı yapıldığını ve ikna odasında çekilen görüntülerinin saklandığını belirten Hanife Gökdemir ile Nesrin Öner, CHP’li milletvekili Nur Serter hakkında suç duyurusunda bulundu.


  CHP KENDİ YENİLİYOR

Fransa’da yaşayan sosyolog Prof. Dr. İbrahim Armağan, Avrupa’daki sosyalistlerin kendilerini 15 yıl içinde yenilediğini, CHP’nin ise bu süreçte tam tersine içine döndüğünü söyledi.


  Eğitim hakkı engellenemez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erkeklerde de kadınlarda da okuma yazma oranını yüzde 100’e çıkarmanın mücadelesi içinde olduklarını belirterek, ‘’Bizim bu mücadelemize rağmen, hem de çağdaşlık adına, hem de modernlik adına, hem de bazen bizzat kadınlar tarafından genç kızların giyim şekline bakarak okullardan uzaklaştırılması ne eşitlikle, ne insaniyetle, ne de vicdanla bağdaşmaz’’ dedi.


  Yeni nüfus sayımında ev hapsi uygulanmayacak

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, gelecek yıl nüfus ve konut sayımı çalışmasını yapacaklarını belirterek, ‘’Kimseyi evine hapsetmeyeceğiz’’ dedi.


  Haberal’a tazminata onay

Yargitay Hukuk Genel Kurulu, Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın açtığı tazminat davasında tahliye taleplerini reddeden 9 hakimin tazminat ödemesine ilişkin kararı onadı.


  Çiçek: Anlaşmada belli bir kesim hesap edilmedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Suriye ile yapılan suçluların iadesi anlaşması konusunda, ‘’İade kapsamındaki her bir suç, bu işin içerisine girer.


  Orduevinde intihar girişimi

Adana’da, kaldığı orduevinde göğsünden tabancayla vurulmuş olarak bulunan emekli Tümgeneral Ali Nihat Özeyranlı (60), hastaneye kaldırıldı.


  Füze kalkanı bir tuzak

AKP Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, NATO tarafından Türkiye’ye kurulması planlanan füze kalkanına ilişkin, ‘’Füze kalkanı bir tuzaktır, buna düşmeyelim’’ dedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.