08 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hastalara röntgen uyarısı

SON zamanlarda hastalıkların teşhisinde büyük faydaları olan röntgen ve tomografi gibi işlemlerin sadece gerektiğinde yapılması önerildi.


Marmara’yı sis bastı

Marmara’da etkisini devam ettiren sis, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Hacı adayları uçamadı

ATATÜRK Havalimanı’nda, Cidde’ye gidecek yaklaşık 90 hacı adayı, pasaportlarını getirecek görevlinin sis dolayısıyla İstanbul’a gelememesi Suudi Arabi


  Başörtüsüne özgürlük

Galatasaray Meydanında toplanan bir grup öğrenci başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılması için eylem yaptı. Kendilerini “Antikapitalist Öğrenciler” olarak tanımlayan ve ‘Başörtüsüne özgürlük istiyoruz’ yazılı pankart açan grup, “Başörtüsü içeri” şeklinde slogan attı. İstiklâl Caddesinden Taksim Meydanına kadar yürüyen grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı


  Deprem konutları teslim edildi

ELAZIĞ'IN Kovancılar ilçesinde 8 ay önce meydana gelen depremin ardından yapılan konutlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıltıdığı törenle hak sahiplerine teslim edildi.


  Kılıçdaroğlu:CHP hesap soracak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “halkın iktidarı”nda, yanlaşların hesabı sorulacağını söyledi. Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Köln’de toplanan Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) Genel Kurulu ve Genel Başkanı Ahmet İyidirli’ye mesaj gönderdi.


  HES’ler çok önemli

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) tarafından Sakarya Nehri üzerine yaptırılacak olan HES’in temel atma töreni için Adapazarı’na gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ü ziyaret etti.


  Başörtüsüne özgürlük

GALATASARAY Meydanı’nda toplanan bir grup öğrenci başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılması için eylem yaptı.


  Memur-Sen: YÖK yok olmalıdır

MEMUR-SEN Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK), derin güçlerin ve ideolojik kadroların elinde topluma karşı kullandıkları bir malzeme haline dönüştüğünü söyledi.


  Karabük'te feci kaza: 3 ölü, 17 yaralı

KARABÜK'TE meydana gelen trafik kazasında, ilk belirlemelere göre3 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.


  Bütçe görüşmeleri sürecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2011 bütçesinin görüşmeleri bu hafta da sürecek.


  Demokratikleşmek için yeni anayasa şart

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin demokratikleşmesi adına yeni bir sivil anayasanın şart olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, 12 Eylül askerî darbesinden sonra hazırlanan 1982 Anayasası üzerinde ne kadar tadilât yapılarsa yapılsın, ‘darbe anayasası ruhundan kurtulunamayacağını’ ifade etti.


  Uşak Belediye Başkanı’nın MHP’den istifası istendi

MHP Uşak İl Başkanı Metin Deniz Savaş, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın, MHP’den istifasının istendiğini bildirdi.


  Sobadan sızan gazdan zehirlendiler

Beyoğlu’nda kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 9 kişi, hastaneye kaldırıldı.


  AB devriyesi 24 saat çalışıyor

Türkİye’den gelen yasadışı göçün engellenmesi için Yunanistan’da görev alan AB kuruluşu Frontex, sınır bölgesini havadan ve karadan gözetliyor.


  Metrobüslerde artık para geçmeyecek

Metrobüslerde nakit geçişler 15 Kasım itibariyle kaldırılıyor. Metrobüse binmek isteyenler Akbil, İstanbul Kart veya sınırlı kullanımlı elektronik kart kullanacak.


  “Basın Hayatı” dergisi yayına başladı

BasIn İlân Kurumunca çıkarılan derginin ilk sayısında, internet haberciliğinin geleceği, gazetecilere müjdelenen gri pasaporttaki son durum ve başörtülü gazetecilere tanınan yeni haklar ele alınıyor.


  Değişiklik kullanımdaki pasaportları kapsamıyor

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, e-Pasaportların format ve temel tasarımında herhangi bir değişiklik öngörülmediğini, kullanımda olan pasaportların değiştirilmesi gibi bir planlamanın yapılmadığını bildirdi.


  Bombacıya rekor ceza talebi

Dıyarbakir’in Ergani ilçesinde 90 kilogram el yapımı plastik patlayıcı yerleştirilen araçla yakalanan terör örgütü PKK üyesi Hüseyin B. hakkında 16 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 41 yıla kadar hapis cezası istendi.


  Kuzey Kıbrıs turizme açılıyor

Almanya’da yayımlanan “Welt am Sonntag” ve “Berliner Morgenpost” gazeteleri, Kıbrıs’ın kuzeyinin gittikçe daha yoğun bir şekilde turizme açılmaya başladığını yazdı.


  Kurallara uy,Kurbanı kendi bahçende kes

İZMİR Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Müftülük, İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurallara göre, vatandaşlar çevre temizliğine ve sağlık şartlarına uymak kaydıyla, kendi bağ ve bahçelerinde kurban kesebilecek.


  Beykoz’a AB standartlarında kurban satış ve kesim alanı

BEYKOZ Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlıklarını hızla tamamlamaya çalışırken Anadolu Yakası’nın en modern kurban satış ve kesim alanını oluşturuyor.


  İhvan, siyaseti terk ediyor!

İHVAN çoktandır yol ayrımındaydı. Siyaset ile dâvet arasında gidip geliyordu.


  Yazarlarımız, okuyucularıyla buluştu

İSTANBUL Uluslararası Kitap Fuarı’nda okuyucu yazar buluşmaları yaşanıyor. Her türden kitabı bünyesinde barındıran Tüyap’ta gazetemizin köşe yazarları da okuyucularıyla buluştu.


  OKULLARA İMECE USÛLÜ ONARIM

TÜRKİYEİ genelinde fiziki şartları yetersiz olan bin ilköğretim okulunun, küçük onarım ihtiyaçları köy, mahalle sakinleri, öğretmenler ve öğrencilerin el birliğiyle karşılanacak.


  Zehirli mantarı anlamak için ilginç yollar kullanılıyor

TABİATTAN toplanan mantarların zehirli veya zehirsiz olduğunu anlamak için başvurulan sıra dışı yöntemler dikkat çekiyor.


  Akyaka, 'sakin şehir' unvanı peşinde

MUĞLA’NIN Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi, yerel özelliklerin korunmasını amaçlayan ‘’Cittaslow Ağı’’na üye olarak ‘’Sakin Şehir’’ unvanını almaya hazırlanıyor.


  Taksim’de dumansız iş yerleri projesi

TUNUS, Fas ve Cezayir gibi Kuzey Afrika ülkelerinde yürütülen ‘’Dumansız İş Yerleri’’ projesi kapsamında Taksim’de sigarayı bırakmayı teşvik amacıyla ‘’sigara ver, çikolata al’’ faaliyeti yapıldı.


  Elektrik faturası SMS’le gelecek

SAKARYA, Kocaeli, Düzce ve Bolu’da vatandaşlar, TEDAŞ Mobil Bilgi Servisi’ni kullanarak elektrik fatura bilgilerini SMS yoluyla alabilecek.


  Barış için pedal çeviriyor

ORTADOĞU barışına dikkati çekmek ve Türkiye-Suriye dostluğunu pekiştirmek’’ amacıyla bisiklet turuna çıkan Suriye’nin Halep Üniversitesi öğretim üyesi Yahya Kaakeh, Sivas’ın Zara ilçesine ulaştı.


  Net adresi en fazla 63 karakter olacak

İNTERNET Alan Adları Yönetmeliği Resmî Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik alan adları en az iki en fazla altmışüç karakter uzunluğunda olabilecek.


  Hareket halindeki cepte 5 kat fazla radyasyon var

ARAÇLARDA seyahat sırasında ve yürürken cep telefonuyla konuşan kişiler elektromanyetik radyasyondan 5 kat daha fazla etkileniyor.


  Yıkım kararına ‘büyük’ protesto

İZMİR’İN Selçuk ilçesine bağlı tarihî Şirince Köyünde, butik otel olarak işlettiği 16 yapıdan oluşan Nişanyan Evleri için İzmir İl Özel İdaresi Encümeni tarafından yıkım kararı alınmasına tepki gösteren Sevan Nişanyan, yapıların bitişiğinde 12.5 metrelik seyir kulesi inşa ettirdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.