"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zorlu Enerji iki santral projesinden vazgeçti

19 Ocak 2015, Pazartesi 19:40
Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, Kırklareli'ndeki doğal gaz kombine çevrim santrali ve Manisa'daki ithal kömür santrali projelerinden vazgeçti.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında 5 Temmuz 2013 ve 14 Ağustos 2013 tarihlerinde EPDK'ya önlisans başvurusunda bulundukları Kırklareli Vize İlçesi Kıyıköy Mevkii'nde kurulması planlanan 1100 MW gücündeki doğal gaz kombine çevrim santrali ve Manisa Soma ilçesinde kurulması planlanan 1220 MW gücündeki ithal kömür santrali projeleri ile ilgili olarak yapılan son değerlendirmeler sonucu yatırım kararından vazgeçildiğini bildirdi.

Açıklamada Zorlu Enerji'nin söz konusu projelere ilişkin önlisans başvurularının iptali için bugün EPDK'ya gerekli başvurunun yapıldığı ifade edildi.

AA

Etiketler: santral, kömür, zorlu
Okunma Sayısı: 1073
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı