"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

1 milyon işçiye tayin yasağı zulmü

23 Nisan 2024, Salı
696 Sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen yaklaşık 1 milyon işçi, 2018’den beri devam eden tayin yasağı yüzünden büyük sıkıntı yaşıyor.

ADNAN SOLMAZ - ANKARA

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, taşerondan kadroya geçen 1 milyon işçinin KHK’dan kaynaklanan tayin yasağının kaldırılmasını beklediğini söyledi.

Sert, “Yerel seçimler sonrası çalışmalarına yeniden başlayan TBMM artık bu zulmü görmeli ve yapılacak kanuni düzenleme ile yasağı kaldırmalıdır” dedi.

696’lı işçiler üzerinde katı bir şekilde uygulanan ve kanun değişikliği gerektiren tayin yasağı hakkında yetkililere yaptığı çağrı da bulunan Sert, “Düzenleme yapılırken, taşerondan kadroya geçirilen işçiler için oluşturulan tayin yasağının halen kaldırılmamış olması işçiler ve aileleri üzerinde bir başka zulmü devam ettiriyor. 2018 yılından beri ailelerinden, çoluk çocuğundan ayrı yaşayan işçiler var.  Karı koca başka illerde çalışıyor, çocuklar ya eşlerden birinin yanında ya da dede nine yanında kalıyor. Yani parçalanmış aileler var. Bir türlü çözülmeyen tayin yasağı yüzünden işçi ya işinden istifa ediyor ya da meydana gelen sorunlarla başa çıkamayıp çıkış yolunu boşanmakta buluyor” dedi.

Okunma Sayısı: 278
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı