"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BÖYLE BİR KAHRAMANA KİMSE ''HAİN'' DİYEMEZ

28 Mart 2024, Perşembe 01:30
BU İFTİRAYI YAPANLARI KAMUOYU ÖNÜNDE ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ.

Muharrem İnce haddini aştı
Muharrem İnce özür dilemeli
Prof. Ortaylı gibi ilim adamları daha hassas olmalı değil mi?

GÖĞSÜNÜ SİPER ETTİ

Vatan toprakları işgale uğradığında talebeleri ile birlikte göğsünü siper eden, bu uğurda esir düşerek sıkıntılar yaşayan, bu kahramanlıklarından dolayı en yüksek ilmi makam ve gazilik ünvanıyla beraber harp madalyasıyla ödüllendirilen...


Birinci Dünya Savaşı’nda gönüllü Milis Kumandanı olarak gösterdiği kahramanlıklar sebebiyle Üstad Bediüzzaman’a devlet tarafından verilen harp madalyası.

EN BÜYÜK HAİN

İstanbul’un işgalinde İngilizlere karşı, ölüm tehditlerine rağmen mücadeleden vazgeçmeyen, Kuvayı Milliye hareketine bütün gücüyle destek veren bir kahramana ‘hain’ diyen, en büyük haindir.

***

BÖYLE BİR KAHRAMANA KİMSE “HAİN” DİYEMEZ

YENİ ASYA YÖNETİM KURULU ADINA BAŞKAN İZZET ATİK İMZASIYLA YAPILAN AÇIKLAMADA “BU MİLLETİN KAHRAMANINA HİÇ KİMSE ‘HAİN’ DİYEMEZ! BEDİÜZZAMAN SAİD NURSÎ HAZRETLERİNE; ‘HAİN’ YAFTASINI VURMAYA ÇALIŞMAK,EN BÜYÜK HAİNLİKTİR” DENİLDİ.

Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Bediüzzaman Said Nursî hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.


Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Atik

Yönetim Kurulu adına Başkan İzzet Atik imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bu milletin kahramanına hiç kimse ‘hain’ diyemez! Hayatı boyunca müsset hareketten ayrılmamış, milletin eğitimi için hayatını vakfetmiş Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerine; ‘hain’ yaftasını vurmaya çalışmak, en büyük hainliktir. Bu topraklarda Kur’anın emri olan cumhuriyetin tesisi için canla, başla mesai sarfeden, vatan toprakları işgale uğradığında talebeleri ile birlikte göğsünü siper eden, bu uğurda esir düşerek sıkıntılar yaşayan, bu kahramanlıklarından dolayı orduyu temsilen Darü’l Hikmet-i’l İslamiye adıyla maruf -yüksek İslam akademisi üyeliğine atanan, kendisi en yüksek ilmî makam ve Gazilik ünvanıyla beraber harp madalyasıyla ödüllendirilen, İstanbul’un işgali dolayısıyla İngilizlere karşı, ölüm tehditlerine rağmen mücadeleden vazgeçmeyen, Kuva-yi Milliye hareketine, aykırı fikir ve fetvalara rağmen bütün gücüyle destek veren, bu faliyetlerinden dolayı TBMM tarafından takdir edilerek Meclis kürsüsünden dua etmesi istenilen bir kahramana ‘hain’ demek, en büyük hainliktir.”

Kamuoyu önünde özür dileyin

“Hayatının önemli bir bölümünü geçirdiği hapis ve mahkemelerde bile böyle bir iftiraya uğramamış bir kahramana, bugün bu saçmalıkları yakıştıranların niyetlerinin sağlıklı olmadığını düşünüyoruz. Birisini itham ederek yakıştırdığınız fiil onda yoksa-ispat edilmezse -bu suç döner, söyleyenin yakasına yapışır. Tüm hayatı boyunca insanlığa, İslam'a hizmet için çırpınmış, tek bir kara lekesi bulunmayan, 2000 civarında mahkemeden beraat eden bu kahramana ‘hain’ demek; hiç kimsenin hakkı olmadığı gibi, haddi de değildir. Bu ifadeyi kullananları kamuoyu önünde özür dilemeye davet ediyoruz. Aksi takdirde kendileri yaşadıkça müfteri, bu milletin kahramanına iftira eden densizler olarak anılacaktır. Bu vesile ile aramızdan ayrılışının 64.yılında Üstadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. İnsanlık âlemine miras bıraktığı emanete Risale-i Nur Talebeleri olarak sahip çıkarak, milletimizin ve dünyanın Kur’an hakikatlerini anlamaları için çaba sarfedeceğiz.”

İnce telefonlara çıkmadı

Muharrem İnce kendisine mesaj atıp telefonla ulaşmaya çalışan Yeni Asya Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Atik'in mesajına cevap vermedi ve telefonlarına da çıkmadı.

***

Bediüzzaman’a verilen Harp Madalyası

Bediüzzaman Kafkas Cephesinde talebeleri ile birlikte savaştı. Savaşta bazı talebeleri şehit oldu, kendisi yaralanarak esir düştü ve Kostroma'ya esir kampına gönderildi. Gösterdiği azim ve kararlılık sebebiyle esaretinin bitminde kendisine harp madalyası verildi.

Okunma Sayısı: 2646
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    29.3.2024 10:41:32

    "İşte Peygamber Aleyhissalâtü Vesselâm'ın bu nevi sözleri hikmet-i ibhamdan ileri geliyor. Hem şu sırdandır ki; Mehdi, Süfyan gibi âhirzamanda gelecek eşhasları çok zaman evvel hattâ Tâbiîn zamanında onları beklemişler, yetişmek emelinde bulunmuşlar. Hattâ bazı ehl-i velayet "Onlar geçmiş" demişler. İşte bu da, kıyamet gibi, hikmet-i İlahiye iktiza eder ki; vakitleri taayyün etmesin. Çünki her zaman, her asır, kuvve-i maneviyenin takviyesine medar olacak ve yeisten kurtaracak "Mehdi" manasına muhtaçtır. Bu manada, her asrın bir hissesi bulunmak lâzımdır. Hem gaflet içinde fenalara uymamak ve lâkaydlıkta nefsin dizginini bırakmamak için, nifakın başına geçecek müdhiş şahıslardan her asır çekinmeli ve korkmalı. Eğer tayin edilseydi, maslahat-ı irşad-ı umumî zayi' olurdu." Bediüzzaman Said Nursi, Risale-i Nur Külliyatı Sözler - 343

  • Demokrat

    29.3.2024 00:44:57

    Bediuazzaman hazretlerinin Risalei Nur tesirini dünya umumi efkarı okuyarak istifade ediyor,İNCE ise sözde eğitimci amma ya okuma özürlü yada idrak özürlü ki böylesine cehaletini haykırıyor. Gerçek şu ki biz aziz üstadın iman hakikatlerini okuyarak istifade milletimizi memleketimizi se dik. Kardeş kanı dokturenlerin tuzaklarına bu eserler sayesinde düşmedik.

  • Toygar

    28.3.2024 12:47:57

    Telefona çıkmamış değil de çıkamamıştır. Eh o da bir cesaret işi tabii. Her şeyi bildiğini zannedince, özür dilemek adama koyar tabii!.. Dünyada rezil ol da Allah yanında Vezir ol! derler. Bir bunu bilememiş! Bilseydi zaten!..

  • Doğukan Pamir

    28.3.2024 11:27:32

    Hey ebleh,marazlı,ruh hastası mahluk muharrem, Milletinin imanı uğruna dünyasını da ahiretini de feda eden,gözünde ne cennet sevdası ne de cehennem korkusu olmayan,milletinin imanını selamette gördüğünde cehennemde bile yanmaya razı olan bir maneviyat abidesine duydum ki hain demişsin. Hey bedbaht münkir, kaldır başını bak duvardaki aynaya görürsün haini... Orucuma halel gelmesin diye yutmayıp,ağzımda beklettiğim avuç dolusu balgamı,bel ki haddini bilir, edebini takınırsın diye birden iblis vechine fırlatıyorum,taaa özür dileyene kadar.Bu asil millete karşı özür borcun var. Yoksa...اِلٰى جَهَنَّمَ زُمَراًۜ

  • Müjdat Bayar

    28.3.2024 08:38:07

    Hislerimize tercüman olmuşsunuz. Allah razı olsun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı