"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevleri artıyor, yurtlar azalıyor

22 Eylül 2021, Çarşamba 21:47
SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, cezaevi sayısı artarken öğrencilerin barınma sorunu yaşıyor olmasının oldukça üzücü olduğuna dikkat çekti.

SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, son günlerde öğrencilerin yurt bulma sorununu Meclis’te gündeme getirdi. Karaduman, öğrenci sayısının çok, devlet yurdu ve öğrenci kapasitesi az olduğunu belirterek, son yıllarda sayısı artan cezaevleri ve bunların birer yatırım olarak değerlendirilip övünç kaynağı olarak görülmesi düşündürücü olduğunu, cezaevi sayısı artarken öğrencilerin barınma sorunu yaşıyor olmasının ise oldukça üzücü olduğunu söyledi. Karaduman, “Oysaki bir kütüphane bir cezaevi kapatmalı değil miydi?” dedi.

Kaç ceza evi açıldı?

Karaduman, Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti: “Ak Parti’nin 2002 yılında iktidara geldiği günden beri yapılan/açılan cezaevi sayısı ve bu cezaevlerinin toplam kapasitesi kaçtır? Hâlihazırda kullanılan cezaevi sayısı, tutuklu sayısı kaçtır? Ak Partinin 2002 yılında iktidara geldiği günden beri KYK bünyesinde açılan kız ve erkek öğrenci yurtları sayısı ve bu yurtlarda kalmış olan kız erkek öğrenci sayısı kaçtır? Hâlihazırda kullanılan KYK bünyesindeki öğrenci yurdu sayısı ve bu yurtlarda kalmakta olan öğrenci sayısı kaçtır? Yurtlarda kalan öğrenci sayısının toplam üniversite öğrencisi sayısına oranı kaçtır? Eğitimde fırsat eşitliği hakkı, parasız eğitim hakkı, barınma hakkı gibi temel hakların korunması ve bu hakların ihlalinin önlenmesi için ülkemizdeki en/tek yetkili mercii olan siz hangi çalışmaları yapmaktasınız?”

 

Etiketler: cezaevi, yurt
Okunma Sayısı: 2128
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tahsin

    23.9.2021 15:42:23

    Cinnet hali yaşıyoruz.

  • Caner

    23.9.2021 00:06:19

    Düşünmek suç, yazmak suç, eğitmek öğretmek suç, istediğim gibi yazmazsan suç....... Suç suç olmaktan çıkmış......!!!!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı