"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genelkurmay: 20 terörist etkisiz hale getirildi

25 Şubat 2016, Perşembe 14:30
Şırnak’ın İdil ilçesinde devam eden operasyonlarda 20 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 47 oldu.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada; “İdil’de devam eden operasyonda 8 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet M-16 piyade tüfeği, bir adet Kanas Keskin Nişancı tüfeği, bir adet roket atar, bir adet tabanca, beş adet el bombası, 17 adet Kaleşnikof şarjörü, iki adet tabanca şarjörü, yedi adet roket atar mühimmatı, 85 adet Biksi fişeği, bir adet gece görüş gözlüğü, bir adet telsiz, 31 kg Amonyum Nitrat ele geçirildi. 21 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 126 oldu.” denildi. 

Açıklamada yer verilen diğer bilgiler ise şöyle: “Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda üç el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 221 oldu. 

Şanlıurfa’da, sınırdan yasa dışı giriş yaptığı tespit edilen iki bölücü terör örgütü / PYD mensubu terörist sağ olarak yakalandı. İki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet M-16 piyade tüfeği, sekiz adet el bombası, iki adet keskin nişancı dürbünü, 12 adet dolu şarjör, çok miktarda mühimmat ve üç adet sırt çantası ele geçirildi.

Gaziantep’te Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen beşi yabancı uyruklu altı şahıs yakalandı. 

Ağrı, Mardin, Manisa, Gaziantep ve Hakkâri’de “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan aranan beş şahıs yakalanarak tutuklandı.

Şırnak’ta, bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık yapan bir şahıs yakalandı.”

Okunma Sayısı: 1131
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı