"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Önemli görüşme gerçekleşti: İşte detaylar...

20 Temmuz 2016, Çarşamba 11:18
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ABD Savunma Bakanı Ashton Carter dün telefonla görüştü.

Işık, TSK içindeki cuntacı grubun Türkiye'nin anayasal düzenine, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı'na ve hükümetine karşı gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasının ardından ABD'nin gösterdiği destek ve dayanışmadan dolayı teşekkür etti.

Fethullah Gülen'e ABD tarafından daha fazla müsamaha tanınmamasını isteyen Işık, Gülen'in en kısa sürede Türkiye'ye iade edilmesinin beklendiğini vurguladı.

Işık, mevcut durum itibarıyla her şeyin kontrol altında olduğunu belirterek, İncirlik Üssü'ndeki elektrik kesintisiyle ilgili teknik sorunların da en kısa sürede giderileceğini ifade etti.

"ABD, Türkiye'ye her türlü desteği vermeye hazır"

ABD Savunma Bakanı Carter ise Türkiye'de gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin engellenmesinin ülkesi tarafından memnuniyetle karşılandığı söyledi.

Halkın demokratik değerlere ve hukukun üstünlüğüne göstermiş olduğu desteği takdire şayan olarak nitelendiren Carter, Gülen'in Türkiye'ye iadesi her ne kadar ABD Savunma Bakanlığının sorumluluk alanında olmasa da bu konudaki hassasiyeti anladığını bildirdi.

Türkiye'nin Gülen'in iade talebine ilişkin ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü anımsatan Carter, ülkesinin Türkiye'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu aktardı.

AA

Okunma Sayısı: 2122
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı