"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaş, Sur'a randevuyla dönecek

13 Mart 2016, Pazar 10:52
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, operasyon bölgesinde evleri yıkılmayan vatandaşları randevulu olarak içeri alacaklarını, vatandaşın sağlam kalan eşyalarını alacaklarını açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun Diyarbakır ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Hüseyin Aksoy, vatandaşların sağlam kalan eşyalarını alabilmeleri için randevulu şekilde Sur’a alınacaklarını söyledi.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre Diyarbakır’da önceki gün inceleme ve ziyaretlerde bulunan Sare Davutoğlu, izlenimlerini kendisine eşlik eden gazetecilerle paylaştı.

Bölgedeki kadınların öncelikli beklentilerinin çocuklarının geleceğine ilişkin olduğunu belirten Davutoğlu, ziyaretine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Şefkati anneler üzerinden inşa etmeye geldik. Yemekte yanımda oturan kadın, ‘Onları (teröristleri) evime sokmamak için balkonumu yıktım’ diyor. Bir annenin çocuğu dağa kaçırılmış, öldürülmüş. Öbürünün 19 yaşında evladı hâlâ orada, çocuğuna kavuşmak için devletten yardım bekliyor. Bir dede vardı, “Camiye gittim, herkes beni eliyle gösterip ‘Bu adam haindir, çocuğu PKK’ya katıldı diye devlete şikâyet etti’ diyorlarmış. Silopi’de insanlarımızın, devletin kudreti kadar şefkatine de ikna olduğunu gördük. Eskisi kadar ciddi bir mahalle baskısı olacağını sanmıyorum ama tabii yaşanmış korkular var.”

TRAVMA MERKEZİ

Bölge halkının bu psikolojiden kurtulabilmesi için hazırladıkları projeleri anlatan Davutoğlu, “Diyarbakırlı bir hekim arkadaşımızın önerisi var. ‘Buraya bir post-travmatik stres bozukluğu merkezi kursak’ diye. Bu sadece devlet eliyle, psikologlar eliyle, resmi görevliler eliyle olabilecek bir şey değil. Bizim tüm toplum olarak burada bir kucaklaşma sağlamamız lazım” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Sur’da tuzaklar temizlendikten sonra 2 hafta içinde zarar görmüş binaların tarihi dokuya zarar vermeden onarımına başlanacağını söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy, operasyon bölgesinde evleri yıkılmayan vatandaşları randevulu olarak içeri alacaklarını, vatandaşın sağlam kalan eşyalarını alacaklarını açıkladı. Diyarbakır’da devam eden 259 büyük proje için 4 milyar 839 milyon 146 bin 616 lira harcanacağını belirten Vali Aksoy, kentin fotoğrafını çekmek ve sorunları belirlemek için 2 bin kişiyle 93 soruluk anket çalışması yaptıklarını ifade etti.

Okunma Sayısı: 1286
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı