"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risale-i Nur’un kelimeleri neden önemlidir?

Hasan KOÇ
04 Nisan 2018, Çarşamba
Risale-i Nur eserleri, Kur’ân’ın âyetlerinde, cümlelerinde, kelimelerinde ve harflerinde i’câz lem’aları olduğunu bizlere gösteren Kur’ân’ın bu asırda ki hakikî bir tefsiridir.

Bundandır ki Risale-i Nur’un ifadeleri, kelimeleri ve harfleri de intizamkârane ve îcazdârâne olarak yerli yerince yerleştirilmiş yani bast edilmiştir. Risale-i Nur’un kelimeleri sadece maddî tertibiyle değil manevî tertibiyle de mükemmeldir. Yani Risale-i Nur’un kelimeleri üslûp olarak harika olduğu gibi, taşıdığı manalar itibariyle de harikadır. 

Risale-i Nur’un her bir kelimesi tek başına iman telkinatı yapmak özelliğine sahiptir ve her bir kelimesinde manevî bir hazineyi barındırır.

Meselâ, ”Arkadaş! Eşya ve şeyler arasında öyle münasebetler vardır ki, onları âyine gibi yapıyor. Herbirisi, ötekisini gösteriyor. 

Birisine bakıldığı zaman, ötekisi görünür. Meselâ, bir parça cam büyük bir sahrayı gösterdiği gibi, bazan olur ki, bir kelime, uzun ve hayalî bir macerayı sana gösterir. 

Bir kelime, pek acip bir vukuatı senin gözünün önüne getirir, temessül ettirir. Yahut bir kelâm, zihnini alır; misalî âlem-i misallere kadar götürür, gezdirir.” (İşârâtü’l- İ’câz) Hakikatinde ifade edilen kabiliyete sahip olan Risale-i Nur’un kelimeleri, zihnimizi hakikat âlemlerine götürerek gözümüz önüne getirdiği kutsî manalarla çok yüksek hakikatleri bizlere temaşa ettirmektedir.

Risale-i Nur’un kelimelerine değil de başka kelimelere teveccüh ederek Nurlar’ın vermiş olduğu safi ifadeyi kaybetmek zararına karşı yapılması gereken yine Risale-i Nur’un kelimeleriyle çok meşgul olarak, o kelimeleri ifadelerimizde istimal etmekten geçmektedir.

Okunma Sayısı: 1912
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tacettin demir

    5.4.2018 23:15:11

    Tebrikler, çok önemli bir konuyu dile getirmiş sın Allah razı olsun kardeşim

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı