"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'li Ağbaba: MİT, Erdoğan'ın kişisel istihbarat örgütü gibi çalışıyor

21 Temmuz 2015, Salı 13:38
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Suruç'taki patlama ile ilgili yaptığı açıklamada MİT'i eleştirdi.

Ağbaba, "MİT maalesef son dönemde hiçbir katliamı ortaya çıkaramadı, istihbarat yapamadı. MİT Milli İstihbarat Teşkilatı olmaktan çıktı, KİT'e döndü, kişisel istihbarat teşkilatına döndü. Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel istihbarat örgütü şeklinde çalışıyor. Muhalifleri, solcuları, CHP milletvekillerini fişlemekten başka bir görev yapmıyor." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ile Veli Ağbaba'nın içinde bulunduğu CHP heyeti, Suruç'ta yaptıkları incelemelere ilişkin Şanlıurfa CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

19 ilden gençlerin Suruç'a geleceğinin günler öncesinden bilindiğini belirten Ağbaba,

"Ama maalesef müthiş bir güvenlik zafiyeti var. MİT'in ne işe yaradığını insanın sorası geliyor. MİT maalesef son dönemde hiçbir katliamı ortaya çıkarmadı, istihbarat yapamadı. MİT Milli İstihbarat Teşkilatı olmaktan çıktı KİT'e döndü, kişisel istihbarat teşkilatına döndü. Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel istihbarat örgütü şeklinde çalışıyor. Muhalifleri, solcuları, CHP milletvekillerini fişlemekten başka bir görev yapmıyor. Bu da Reyhanlı katliamında 7 kişinin ölmesi, Cilvegözü'nde 13 kişinin ölmesi, Diyarbakır'daki mitingte insanların katledilmesi, Niğde'deki insanların katledilmesi. Maalesef bunların arkasındaki güç hiçbir zaman ortaya çıkarılmadı, çıkarılmak istenmedi MİT tarafından. Çünkü MİT arkasındaki güçleri biliyordu. Diyarbakır ve Reyhanlı katliamının arkasında hangi güç varsa Suruç katliamını arkasında aynı güç vardır. Siyasallaşmış, milletvekili adayı olmuş MİT Müsteşarı derhal görevini bırakmalıdır. Çünkü artık Türkiye'ye zarar vermektedir. Geçici İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Bunun bir siyasi sorumluluğu olmalıdır. Siyasi sorumluluk da hükümetindir. Bugün yaşanan bir sonuçtur. AKP ve MİT'in Suriye politikalarının sonucudur. Suruç onun meyvesidir. Gençlerin hedefi orada kütüphane kurmaktı, oyun parkı yapmaktı, bizler CHP'li belediyeler olarak gençlerimizin hem yasını tutacağız hemde olarak söz veriyoruz, Kobani'ye güzel kütüphane kuracağız, oyun parkı kuracağız. Ayrıca Meclis'e araştırma önergesi vereceğiz." şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 2115
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı