"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Cizre'de kaos oluşturulmak isteniyor'

16 Ocak 2015, Cuma 18:35
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki gerginliğe ilişkin, "Cizre'de farklı güçler kaos ortamı oluşturmak istiyor" dedi.

Beştaş, düzenlediği basın toplantısında, Cizre'de gerginliğin sürdüğünü belirtti.

"Cizre, uzun süredir ciddi bir oyunun planlandığı, farklı güçlerin devrede olduğu, ciddi bir kaosun egemen olduğu ve farklı beyanların uçuştuğu bir ilçe konumunda" diyen Beştaş, "Cizre'de farklı güçler kaos ortamı oluşturmak istiyor" ifadesini kullandı.

Nihat Kazanhan'ın ölümü

Beştaş, Cizre'de hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne ilişkin hazırlanan rapora itibar etmediklerini kaydetti.

Otopsi raporunda net bir tespite yer verilmediğini ileri süren Beştaş, "Kazanhan'ın ölümüne sebep olan cismin ne olduğunun açığa çıkması Cizre'deki provokasyonları ve oyunları da kimlerin tezgahladığını açığa çıkarabilecek güçtedir" dedi.

Kazanhan'ın vücudundan çıkarılan cismin savcı, emniyet ve uzman kişiler tarafından incelenmesine rağmen ilk gün ne olduğunun tespit edilemediğini iddia eden Beştaş, otopsi işlemlerinde bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Genel seçimler

Beştaş, haziran ayında yapılacak genel seçimlere parti olarak gireceklerini hatırlatarak, seçimlerde önemli bir başarı elde edeceklerine inandıklarını söyledi.

Seçim barajına da değinen Beştaş, şöyle konuştu: 

"HDP'nin barajı aşıp, aşmama meselesi, Türkiye'nin önündeki çok önemli olaylardan biri. Biz seçime parti olarak girme kararımızı kamuoyuna açıkladık. HDP'nin parti olarak seçime girmesi dışında, hükümetin demokratik, özgürlükçü bir anayasa yapmasını hızlandırabilecek, hiçbir başka siyasi hareket olamaz. CHP'nin eski oy oranının üzerine çıkmayacağını düşünüyoruz. MHP'nin tablosu da ortada. Bu nedenle AK Parti'nin gücünün sınırlanması, Türkiye'nin atmosferinin değişmesi, eşit ve özgür bir ortamının oluşması açısında HDP'nin seçimlerde çok ciddi başarı elde edeceğine inanıyoruz."

Kimlik partisi olmak gibi bir amaçlarının olmadığını kaydeden Beştaş, "Türkiye'nin tüm illerinde 550 milletvekili adayıyla seçimlere gireceğiz. En az 70 milletvekili alarak büyük bir patlama yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

Etiketler: cizre, bdp, olaylar
Okunma Sayısı: 1090
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı