"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirtaş’tan ‘Ne Kürt sorunu ya’ diyen Erdoğan’a: Bunlar seçim öncesi atraksiyonlar

16 Mart 2015, Pazartesi 10:51
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorunu diye bir şey olmadığına dair sözleri için, “Bunlar seçim öncesi atraksiyonlar” dedi.

‘Güvensizliği ortadan kaldıracak bir adım atılmadı’

PKK lideri Öcalan’ın örgüte yönelik silah bırakma temelinde kongre toplama çağrısının ardından hükümete yönelik güvensizliğini ifade ettiği için eleştirilerin hedefi olan Demirtaş, güvensizliğin sürdüğünü, iktidarın bunu ortadan kaldıracak bir adım atmadığını savundu.

Türkiye’nin en acil sorunu diktatörleşme

“Türkiye’nin en acil sorunu tekleşme, diktatörleşme, yani AKP sorunudur” diyen HDP lideri, ülkenin her şeyden önce barışa ihtiyacı olduğunu vurguladı.

‘Hükümet İmralı’da kabul ettiği her şeyi çıkışında inkar ediyor’

Öcalan’ın Nevruz mesajının görüntülü mü yazılı mı olacağına ilişkin tartışmaların İmralı’da yürütüldüğünü belirten Demirtaş, “Hükümet İmralı’da kabul ettiği her şeyi İmralı çıkışında inkar ediyor” diye konuştu.

‘Bunlar seçim öncesi atraksiyonlar’

Nevruz mesajında bugüne kadarki niyet beyanlarının çok daha güçlü biçimde vurgulanmasını beklediklerini aktaran Demirtaş, Sayın “Öcalan’ın Nevruz’da vereceği mesajın görüntülü ve sesli olması etkisini artıracaktır” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Artık böyle bir şey yok” sözleri hakkında ise şunları söyledi: “Başbakan süreci ilerletiyoruz, cumhurbaşkanı Kürt sorunu yoktur diyor. Kürt sorunu yoksa hangi adımları niçin atacaklar bunu da başbakanın cumhurbaşkanına sorması gerekiyor. Bunlar seçim öncesi atraksiyonlar.” 

Okunma Sayısı: 1148
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı