"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan bilinçli olarak 'saray' tartışmalarını gündeme getirdi

18 Ekim 2015, Pazar 15:19
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'den KKTC'ye su temin projesi açılış töreninde yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Erdoğan'ın hükümeti savunan konuşma yaptığını savunan Destici, 'saray' konusunun yeniden gündeme getirilmesinin de bilinçli yapıldığını iddia etti.

BBP lideri Destici, genel seçim çalışmaları kapsamında Adana'da basın mensupları ve partililerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış töreninde yaptığı konuşmanın kendisine yakışmadığını söyleyen Destici, "Gerçekten son dönemlerde bu saray tartışmaları gündemden düşmüştü. Sayın Cumhurbaşkanı bizzat kendisi şimdi bu saray tartışmalarını gündeme getirmiş oldu. Ben bunu da bilinçsiz bir şekilde yapmadığını bilinçli bir şekilde yaptığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı gerginlik istiyor toplum ayrışsın, kutuplaşsın bizde buradan siyasi bir menfaat elde edelim istiyor dün net bir şekilde vurgulayarak hepimize göstermiş oldu" dedi. 

Cumhurbaşkanı'nın muhalefet partisi liderlerini yaptığı açıklamalarla tahrik ettiğini iddia eden Destici şöyle konuştu: 

"Bir Cumhurbaşkanı'nın ağzından 'kuzu kuzu geleceksin, tıpış tıpış geleceksin, istesen de geleceksin, istemesen de geleceksin, mecbur geleceksin' yani gelecek adamı da gelmemesi için tahrik ediyor. Bunu dinleyen muhalefet partisi başkanı, ister Meclis'te olsun ister olmasın 'gelmiyorum' diyecek. İşte işi oraya doğru götürüyor. Halbuki daha yumuşak bir üslupla daha kucaklayıcı bir üslupla ve cümlelerle bu isi toparlaması gerekirken, toplumun daha çok birliğe beraberliğe kardeşliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde Cumhurbaşkanının böyle bir dil ve üslup kullanması kabul edilebilir değil. Bunu da sehven yapmadığını düşünüyorum. Önceden bilerek planlayarak, kurgulayarak yaptığını da biliyoruz. Çünkü Cumhurbaşkanının bütün metinleri günler öncesinden hazırlanıyor, didik didik gözden geçiriyor. Bir iki aşamadan geçtikten sonra kendi önüne geliyor. Ve en son kendisi de bir ön elemeden geçirdikten sonra bu konuşmaları yapıyor. Onun için bu kabul edilebilir bir şey değil. Cumhurbaşkanına kullandığı cümleler yakışmadı. Ve gidecek olanı da tahrik etti." 

'HÜKÜMETİ DAVUTOĞLU SAVUNABİLİR'

Parlamenter sistemlerde Cumhurbaşkanlığı makamının sembolik olduğunu belirten Destici, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı makamı sadece temsil makamıdır. Yani icra makamı değildir. Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını izledim. İşte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su temini projesi tamamlanmış, bunun açılışı yapıldı. Biz emeği geçenlere teşekkür ediyoruz kim hayırlı bir iş yaparsa. Ama böyle bir projede bile Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin çok önemli bir projesinde bile sayın Cumhurbaşkanı'nın iç siyasete girmesi ve oradan muhalefeti eleştirmesi hele ki hükümeti savunması. 'Hükümeti yıpratmaya çalışıyorlar' diyor. Ben şimdi anlamadım sayın Cumhurbaşkanının hükümeti savunma gibi bir anayasal görevi mi var. Bırakın hükümeti sayın Davutoğlu, ilgili bakanlar savunsun. Hükümete yapılan eleştirileri yanlışların dile getirilmesini sayın Davutoğlu savunabilir. Her gün bir yerde miting yapıyor zaten. Her gün televizyonlarda. Bakanlarının ya da genel başkan yardımcılarının hepsi televizyonlarda bağımsız diye atadıkları bakanlar bile il il gezip, Ak Parti'ye oy devşirmeye çalışıyorlar. Bu kadar imkanları varken sayın Cumhurbaşkanı, buradan muhalefet partilerine hükümeti eleştirmesinde bulunuyor. Tavsiyenin de ötesine geçerek 'hükümeti yıpratmaya çalışıyorlar' diyor. Elbette ki hükümetin yanlışlarını muhalefet söyleyecek, eleştirecek ve buradan da elbette ki doğruların yapılması için bir takım önerilerde bulunacak."

DHA

Okunma Sayısı: 1932
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı