"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Her zaman söylüyorum, ben tarafım

04 Şubat 2015, Çarşamba 15:07
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile beraberindeki heyeti kabulünde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Ben tarafım

Kırşehir’e gidişimi yadırgayan genel başkanlar var. “Meydanlara çıkıp yeminini unutmuş, konuşuyor” diyorlar. Yeminin muhtevasını da bilmiyorlar. Her zaman söylüyorum, ben tarafım. Bu siyasi bir partinin tarafı olmak anlamına gelmeyecek. Ben milletten yanayım. Onlar bunu göremiyorlar.

Kırşehir’e çağırdılar, gitmeyecek miyiz? On binlerce insan toplanmış, konuşmayacak mıyız? Cuma günü de Bursa’da olacağız. Orada da Roman kardeşlerimizle bir araya geleceğiz. Masada sadece gelen evrakları imzalayan bir Cumhurbaşkanı olmayacağım dedim. Koşan, koşturan, yatırımları yerinde takip eden bir Cumhurbaşkanı olacağım dedim. Bu benim en doğal hakkım, niye rahatsız oluyorsun? Yatırımları yerinde takip etmekle yeminimi ihlal mi etmiş olacağım?  Milletim adına bunları takip etmek benim görevimdir.

Şunu da söylüyorum, 7 haziran bu ülkede milletimizin yeni Türkiye için bir irade ortaya koyma günüdür diyorum. 7 Haziran bu ülkede maalesef başaramadığımız yeni anayasa olayını başarabilmek için iradesini ortaya koyma günüdür diyorum. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz? Milletimiz bu yetkiyi kime verecek olursa, bu yetkiyi alan yeni anayasayı yapacak güçle alsın ki hem yeni Türkiye’nin temelini atsın. İsterse başkanlık sistemini getirir, isterse getirir. Karar  benimdir, milletimdir. Bir tane oy hakkım var, ben gidip bir tane oy hakkımı kullanacağım. Ailemin de oy hakkına karışamam. Kulübenin içerisine girdiğine kime oy verdiğini bilebilir miyim?

Ne anayasa, ne başkanlık sistemi tartışmasında bir ön şart, bir dayatma yok. Türkiye’nin bu dönüşüme ihtiyacı olduğuna inandığımız için herkesin görüşünü serbestçe ifade etmesi gerektiğini savunuyoruz.

Okunma Sayısı: 1160
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı