"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Erken seçim tarihi 26 Nisan, 1 Şubat'ta Meclis tatil'

09 Aralık 2014, Salı 18:49
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti'nin verdiği öneriye göre erken seçim tarihinin 26 Nisan olduğunu ve 1 Şubat'tan itibaren Meclis'in seçim takvimi sebebiyle tatile gireceğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 24. birleşimi saat 15.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi, TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu yönetiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkındaki gensorular bilgiye sunuldu. Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı hakkında verilen Meclis soruşturması önergesi bilgiye sunuldu.

AK Parti Grubunun gündem konularının ve çalışma sürelerinin düzenlenmesine ilişkin verdiği önerisi kabul edildi. Öneriye göre, Meclis Genel Kurulu bugün bedelli askerlik ve sözleşmeli er başvurularına ilişkin kanun teklifi bitene kadar görüşülecek.

Ayrıca, bakanlar Taner Yıldız ile Faruk Çelik hakkında verilen gensorular da bugün ele alınacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile eski Bakan Hayati Yazıcı hakkında Meclis Soruşturma Komisyonu kurulmasına ilişkin önergeler ise 6 Ocak 2015 tarihinde görüşülecek. Meclis Genel Kurulu, 6 Ocak'ta 15.00-21.00 saatlerinde, diğer zamanlarda da 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak. 

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Belki dikkatinizi çekmiştir, arkadaşlar, bu önergede son tarih 29 Ocak 2015, kendi gündemini belirliyor. Yani bu şu demek -sayın bakanlar da burada- erken seçim tarihi 26 Nisan, 1 Şubattan itibaren Meclis seçim takvimi nedeniyle tatile girecek, herkes ona göre bundan sonra hareket etsin. Bu önergenin anlamı budur çünkü, AK Parti hep kendi gündemini Türkiye'nin gündemi olarak sunmuştur, böyle bir yanlışın içine girmiştir. Şunu açık ifade etmek istiyoruz; bugün Türkiye'nin gündeminde çok hayati konular var, bütçe görüşmeleri de yarın var, bunları biz tartışacağız elbette, 23 Aralık tarihine kadar hep konuşacağız." dedi. 

Etiketler: bdp, erken seçim, meclis
Okunma Sayısı: 2695
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı