"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gökten taş düşse,bunu 'Paralel Yapı' attı diyecekler

01 Ocak 2015, Perşembe 21:53
Diyarbakır'da bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, gazetecilere Cizre olayları, HDP'nin seçime parti olarak girip girmemesi ve Cumhurbaşkanının Bakanlar kuruluna başkanlık etmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Cizre'de yaşanan olayları değerlendiren HDP'li Tan, Türkiye'de son dönemde bir moda olduğunu ifade ederek, "Gökten bir taş düşse 'Bu paralel bir taş, bunu paralel yapı attı' denilmeye başlandı. Bu doğru bir yaklaşım değil, işi sulandırmadır. İşin enteresan tarafı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Ahmet Davutoğlu , paralel yapı ile ilgili her türlü eleştiriden hoşlanıyorlar. Birileri hükümete yakın gözükmek yada hükümetin hoşuna gitmek için bu cümleleri kullanıyor buda doğru bir şey değil. İkincisi 6-8 Ekim olayları, Diyarbakır Sur ilçesindeki, Cizre'deki olaylar bunları hepsini üst üste koyduğumuz vakit, derin güçler, büyük göz, büyük akıl çünkü Sayın Cumhurbaşkanı bu tabirleri kullanıyor ABD, İngiltere, Almanya, İran, Rusya ve Suriye Baas partisine kadar bir çok çevreye işaret ediliyor. İsrail mercekler altına alınıyor. Bunların hepsi doğru olabilir. Bütün bu aktörler Ortadoğu'da devrededirler. Dünyadaki siyasi aktörler Ortadoğu'da kendilerince bir rol peşinde. Bunları gerekçe göstererek olayları örtbas edemeyiz" dedi. 

Etiketler: altan, bdp, cizre
Okunma Sayısı: 1022
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı