"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye AB'ye yeni bir güç getirecektir

14 Kasım 2014, Cuma 11:46
Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine Macaristan olarak tam destek verdiklerini belirterek, "Türkiye'nin AB üyeliği ile gelecek güçlü ve sağlam işbirliği, değişen dünya siyaseti ve ekonomisiyle sıkıntılar yaşayan AB’ye yeni bir güç ve dinamizm getirecektir" dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Szijjarto, Türkiye'nin AB üyeliği ve AB'nin enerji güvenliği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı sırasında ikili ticari ilişkileri 5 milyar dolara çıkarma kararı aldıklarını ve bu çerçevede yoğun şekilde çakıştıklarını söyleyen Szijjarto, iki yıldır bu alanda "rekorlar kırdıklarını ve aşamalı olarak ekonomi hacmini büyüttüklerini" söyledi.

Macaristan olarak AB genişlemesinin en büyük destekçilerinden biri olduklarını vurgulayan Bakan Szijjarto, “Biz hızlı gelişen ekonomilerle stratejik ortaklıklar kurma taraftarıyız. Bu çerçevede Türkiye’nin AB üyeliğine büyük önem veriyoruz. İnanıyoruz ki, Türkiye'nin AB üyeliği ile gelecek güçlü ve sağlam işbirliği, değişen dünya siyaseti ve ekonomisiyle sıkıntılar yaşayan AB’ye yeni bir güç ve dinamizm getirecektir” dedi.

Bakan Szijjarto, Macaristan-Türkiye ilişkilerini mümkün olduğunca güçlü tutmaya çalıştıklarını, bu çerçevede Türkiye’nin AB hedefleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

AB’nin kendi bölgesinde istikrarı sağlamak amacıyla doğu ve güneydoğusundaki ülkelere doğru açılım yapması gerektiğini belirten Szijjarto, “Bence AB doğudaki ortaklık programlarına daha çok önem vermeli ve Belarus ile Moldova’dan Azerbaycan’a kadar bazı ülkelere özel ortaklıklar önermeli” diye konuştu.

Türkiye’nin yakın gelecekte en büyük ekonomiye sahip devletler arasında ilk 10'a girebileceğine işaret eden Szijjarto, Türkiye'nin "olağanüstü ekonomik başarısı" ile AB’ye önemli katkılar sağlayacağına belirterek, “Bu nedenle AB’nin Türkiye ile yürüttüğü müzakere süreci hızlandırılmalı ve müzakere başlıkları da daha hızlı ele alınmalı” dedi.

Okunma Sayısı: 909
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı