"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Müslümanlar nereye savruluyor, kim savuruyor? - 2

Ali FERŞADOĞLU
16 Nisan 2014, Çarşamba
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çelikkol’un toplumdaki nasıl bir planla yok edilmeye çalışıldığına dikkat çekerken şöyle diyor: “Türkiye’de son 20 yılda hızlı bir kentleşme ve nüfus artışı sözkonusu.
Bu artışla toplumda bilinçlenme de (şuûrlanma) arttı. Sosyal bilinçlenmeye karşı dış kaynaklı bir plan uygulamaya konuldu. Plana göre, sorgulamayan, itiraz etmeyen, düşünmeyen insanlar yetiştiriliyor. İtiraz edenlerin de itirazlarından sonuç çıkmıyor. Bilinçli insanların yönlendirilmesi ve uydu haline getirilmesi çok güçtür. Bu sebeple sosyal bilinçlenme bilerek kırılıyor. Eğitim sistemiyle, sınırlı sayıda yöneticinin yetiştirilmesi sağlanıyor. İnsanlarda hırsızlık ve yolsuzluklara karşı olan duyarsızlık yok ediliyor. Bütün bunlar toplumdaki değerlerin yok edilmesine neden oluyor.” (Yeni Asya, 27.8.2001.)
Değerlerin en büyük aşınma süreci ve dindarların dünyevîleştirilmesi ise, câzibedar siyasetle gerçekleştiriliyor. Dindar iktidarı cemaatler üzerine sürerek, birini öbürün aleyhinde kullanıyor. Birini yok ettikten sonra, diğer aleti de kıracağına dikkat çeker Bediüzzaman: Ey ehl-i hak olan Ehl-i Sünnet ve Cemaat! Ve ey Âl-i Beytin muhabbetini meslek ittihaz eden Alevîler! Çabuk bu mânâsız ve hakikatsiz, haksız, zararlı olan nizâı aranızdan kaldırınız. Yoksa, şimdiki kuvvetli bir surette hükmeyleyen zındıka cereyanı, birinizi diğeri aleyhinde âlet edip, ezmesinde istimal edecek. Bunu mağlûp ettikten sonra, o âleti de kıracak. (Bunu hep yapıyor görürdüğü gibi!) Siz ehl-i tevhid olduğunuzdan, uhuvveti ve ittihadı emreden yüzer esaslı rabıta-i kudsiye mâbeyninizde varken, iftirakı iktiza eden cüz’î meseleleri bırakmak elzemdir. (Nursî, Lem’alar, s. 32.)
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır’daki hadiseleri de kastederek, ülkemizdeki savrulmaları da dikkate alarak “Şimdi Hutbe-i Şamiye okuma zamanı” demişti.
Sadece Hutbe-i Şamiye değil, Münâzarât da, Sünûhat da, Hizmet Rehberi de, hülasa Risale-i Nur okuma zamanı… Okumak ve söylemek yetmez, teşvik ve tatbik etmek lâzım.
Okunma Sayısı: 1103
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Garib Doğu

    16.4.2014 10:00:00

    ’’Sorgulamayan ,itiraz etmeyen,düşünmeyen insanlar yetiştiriliyor.’’Evet maalesef doğrudur.Aynı zamanda,neme lazım,vurdumduymaz bir insan tipi oluşuyor.Haksızlıklara karşı lakayt bir anlayış ve tavır geliştiriliyor.Ayrıca dün ak dediğine bugün kara diyen bir zihniyet fertlere hakim oluyor.Dün düşündüklerini,akımını,felsefesini,savunduklarını ,temel bakış açılarını,argumanlarını,pradigmalarını inkâr eden insanlar türedi.Asil duruşlar gitti,pespaye tavır ve yaklaşımlar gelişti.İç alemde bir aşınma ve törpülenme husule geldi.Ahlak ve karakterde bozulmalar meydana geldi.Cemaat içinde ihlas ve kardeşlik büyük oranda zedelendi.Kör hissiyat ve siyasi tarafgirlik münasebeleri tarümar etti.Bir imtihan ve manevi tasaffi olarak kabul etmesek,bu duruma dayanmak mümkün değildir.Çok ince eleklerden geçiriliyoruz.Çok şiddetli sınanıyoruz..Dehşetli tecrübe ediliyoruz.Altun mu,kömür mu çıkacağız diye amansız deneniyoruz.Hakta sebat edenler kazanır.Nihayetsiz metanet gösterenler kazananır vesselam.

  • ahmet sert

    16.4.2014 01:23:00

    ’’Ayinesi iştir kişinin Lafa bakılmaz’’ demiş büyüklerimiz.Müslümanlar;Debdebeye,safahata,mala,mülke, kısacası dünyanın geçici güzelliklerine aldanmayı bırakırlarsa ihtilaftan da kurtulurlar.Dış İşleri Bakanına birde İhlas risalesini,Uhuvvet Risalesini ve Haşir risalesini okumasını, sonra Emir EL Müminun Ömerin nasıl Hadimül Müminun olduğunu tefekkür etmesini tavsiye ediyorum.
    Sadece ona değil Millete hizmet için diğer tabirle Ateşten Gömlek olan siyaset ve hizmet gömleğine talip olan herkese tavsiye ediyorum.İçte ve dışta milyonlarca insanın, canlı-cansız
    her çeşit mahlukatın üstünde,öyle veya böyle tasarruf ve mesuliyet alanlar kılı kırk yararak icra ve karar haklarını kullanmak zorundadırlar.Aksi takdirde Kaderin hakkımızda vereceği fetvadan
    sadece lafla kurtulamayız vesselam.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı