Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Dünya Kupası heyecanı

9 Haziran Cuma günü evsahibi Almanya-Kosta Rika açılış maçı ile start alacak 2006 Dünya Kupası bir ay boyunca sporseverleri ekran başında tutacak. 17 defa düzenlenen kupada Brezilya 5 şampiyonlukla ilk sırada yer alıyor. Sambacıları İtalya ve Almanya 3'er şampiyonlukla takip ediyor.

Almanya'nın ev sahipliği yapacağı 18. Dünya Kupası finalleri öncesinde Brezilya daha önce elde ettiği 5 şampiyonlukla ilk sırada yer alıyor. ''Sambacıları'' İtalya ve Almanya 3'er, Uruguay ve Arjantin 2'şer, İngiltere ve Fransa 1'er şampiyonlukla izliyor. Daha önce 17 kez gerçekleştirilen organizasyonlarda, 9 kez Güney Amerika, 8 kez de Avrupa ülkeleri mutlu sona ulaştı. Güney Amerika ve ABD'de gerçekleştirilen turnuvaların tümünü yine bu kıtanın ülkeleri şampiyon olarak tamamladı. 1958 yılında İsveç'te yapılan finallerde ise Brezilya mutlu sona ulaşırken, Avrupa'da düzenlenen bir turnuvayı ilk kez bir Güney Amerika takımı kazanmayı başardı.

94'TE NEFESLER TUTULDU

Uruguay, İtalya, İngiltere, Batı Almanya, Arjantin ve Fransa ev sahipliği yaptıkları turnuvalarda başarılı olarak kupaya uzanmayı başardılar. Final maçları 3'er kez 2-1, 3-1 ve 4-2'lik sonuçlarla tamamlandı. ABD-94'te ilk kez Brezilya ile İtalya arasındaki final maçının sonucunu penaltı atışları belirledi. Normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmayı Brezilya, rakibi önünde 3-2 galip kapamayı bildi. Final maçlarındaki en gollü maç, 1958 yılında İsveç'te düzenlenen kupada ortaya çıktı. Brezilya, ev sahibi İsveç'i 5-2 ile geçmeyi başardı. 76 yıllık kupada neler oldu neler 1930 Uruguay: Şampiyonaya sadece 4 Avrupa ülkesi katıldı. Finalde hakem sahada ceket ve kravatla yer aldı. 1934 İtalya: Kendi ülkesinde yapılan kupaya Avrupa ülkeleri katılmaması nedeniyle Uruguay, bu şampiyonada yer almadı. 1938 Fransa: Giuseppi Meazza'nın yarı finaldeki kritik penaltıyı kullanırken şortu düşse de atış gol oldu. 1950 Brezilya: Almanya kupaya kabul edilmezken, maçları çıplak ayakla oynama istekleri reddedilen Hindistan gelmedi. Brezilya ile Uruguay arasındaki final maçını 199 bin 854 kişi izledi. 1954 İsviçre: Kupaya ilk kez 16 takım katıldı. Turnuvada, maç başına 5.3 gol ortalaması düştü. 1958 İsveç: İlk kez finalleribir televizyondan yayınlandı. 1962 Şili: Şampiyona öncesinde meydana gelen depremler organizasyonun düzenlemesini tehlikeye atsa da finaller sorunsuz olarak tamamlandı. 1966 İngiltere: Kendi ülkesinde düzenlenen finallerde İngiltere, şu ana kadar kupaya ilk ve son kez uzandı. 1970 Meksika: Final maçında Azteca Stadı'nı 107 bin 412 kişi doldurdu. Kupada hiç kırmızı kart gösterilmedi. 1974 Batı Almanya: Maçlar gruplu 2 tur halinde oynandı. Polonya'ya 7-0 yenilen Haiti'nin bir futbolcusu dopingli çıktı. 1978 Arjantin: Arjantin'in diktatörlük rejimi ile yönetilmesi nedeniyle kupa çeşitli kesimlerden eleştiriler aldı. 1982 İspanya: İlk kez takım sayısı 16'dan, 24'e çıkarıldı. Güçlükle bir üst tura çıkan İtalya, daha sonra Brezilya, Arjantin ve Almanya'yı yenerek şampiyon oldu. 1986 Meksika: Arjantinli Maradona'nın İngiltere'ye elle attığı gol hafızalarda kaldı. 1990 İtalya: En az golün atıldığı finaller oldu. İtalya'dan Toto Schillaci ''Altın ayakkabı''nın sahibi oldu. 1994 ABD: Maradona doping nedeniyle kupadan ihraç edildi. Kolombiyalı Andres Escobar, takımının elenmesine neden olan golü kendi kalesine atması sonrasında bir suikast sonucu hayatını kaybetti. 1998 Fransa: Takım sayısı 32 yükseltilerek, Afrika ve Asya takımlarına daha fazla şans tanındı. Yeni getirilen kurallar sonrasında maçlarda çok sayıda kırmızı kart çıkarıldı. 2002 Güney Kore-Japonya: Kupaya ilk kez 2 ülke ev sahipliği yaptı. Fransa ve Arjantin gruplarından dahi çıkamadı.

05.06.2006


 

Roberto Carlos beklemede

F.Bahçe'nin peşinden koştuğu Brezilyalı yıldız, Real Madrid'in kararını bekliyor. Şu anda sadece Dünya Kupası'nı düşündüğünü belirten tecrübeli futbolcu, Real Madrid'de yeni kulüp başkanının seçilip, ortamın istikrarlı bir hal almasını beklemek gerektiğini de ifade etti.

Brezilya Milli Takımı'nın ve Real Madrid'in yıldız futbolcusu Roberto Carlos, geleceğiyle ilgili kararı İspanyol kulübünün tutumuna göre belirleyeceğini söyledi. Carlos, AS gazetesinde yer alan demecinde, ''Menajerim Jorge Mendes, Real Madrid ile konuşmak için görevlendirildi. Kulübün tutumuna göre kalacak mıyım yoksa yeni kapılar mı açılacak belli olacak'' dedi.

Şu anda sadece Dünya Kupası'nı düşündüğünü belirten tecrübeli futbolcu, Real Madrid'de yeni kulüp başkanının seçilip, ortamın istikrarlı bir hal almasını beklemek gerektiğini de ifade etti.

Roberto Carlos ayrıca, Chealsea Teknik Direktörü Mourinho'nun kendisi için ''Oynadığı alanda dünyanın en iyisi'' şeklindeki açıklamasından dolayı teşekkür ederek, ''Mourinho'nun sözleri elbette ki beni mutlu etti. Beni transfer etmek istiyorlar. Bu teşekkür edilmesi gereken bir durum. Ama ben yine de aynı sözlerin Real Madrid çevresinde de düşünülmesini isterim'' değerlendirmesinde bulundu.

05.06.2006


 

G.Saraylı Özgürcan'a büyük onur

Galatasaray'ın genç futbolcularındanÖzgürcan Özcan, 2005 Dünya Fair Play Ödülü'nü kazandı. Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) 2006 yaz toplantısını, İtalya'nın Como kentinde yaptı.

CIFP üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) Fair Play Konseyi Başkanı Erdoğan Arıpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Fair Play Davranış'' dalında Türkiye'den aday gösterilen Galatasaray'ın genç oyuncusu Özgürcan Özcan'ın, 2005 Dünya Fair Play Şeref Diploması'na ittifakla layık görüldüğünü söyledi. Arıpınar, bu dalda büyük ödülü Fransa'nın ünlü ralli şampiyonu Sebastian Loeb'ün kazandığını kaydetti.

Arıpınar, bunun Türkiye için büyük onur olduğunu belirterek, ''Özgürcan 18 aday arasından ittifakla seçildi ve dünyadaki genç sporculara da bir Türk olarak örnek gösterildi. Onun spor yaşamında buödülü devamlı taşımasını diliyoruz'' dedi.

Özgürcan, PAF Ligi'nde yapılan Galatasaray-Denizlispor maçında attığı golden sonra hakeme golü eliyle attığını söyleyerek, hem golü iptal ettirmiş hem de kural gereği sarı kart görmüştü. TMOK Fair Play Konseyi de Özgürcan'a, ''2005 Sportif Fair Play Davranış'' dalında büyük ödül vermişti. Özgürcan, ödülünü 16 Aralık 2006'da Budapeşte'de yapılacak törendealacak

05.06.2006


 

İstanbullu karateciler Avrupa'da birinci oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karate Takımı, Avrupa Kulüpler Bölgelerarası Şampiyonası'nda birinci oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan şampiyonada ilk turda Hırvatistan, ikinci turda Almanya, üçüncü turda Yunanistan, çeyrek finalde de İspanya'yı 3-0 mağlup eden Türk ekibinin, yarı finalde Bosna Hersek'i 2-0 yenerekfinale çıktığı bildirildi. Finalde, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, rakibi karşısında 2-1 galip gelerek şampiyonluğa ulaştı. Turnuvada, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ise ikinci oldu.

05.06.2006


 

Lazaroni: Yıldız futbolcular kalacak

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Sebastiao Lazaroni, bordomavili takımdan hiçbir yıldız oyuncunun satılmayacağını söyledi.

Trabzon'dan ayrılan Lazaroni, gazetecilere yaptığı açıklamada, bordomavili takıma bu yıl gerekli takviyelerin yapılacağını belirterek, ''Takımdaki hiç bir yıldız oyuncu satılmayacak. Takımın maç kasetlerini aldım ve yanımda götüreceğim. Maçları izledikten sonra kadroyu daha iyi tanıyacağım. Gerekli transferler yapılacak, taraftarlar rahat ve her zaman yanımızda olsun, bizi desteklemeye devam etsinler'' dedi. Lazaroni, Dünya üçüncülüğü apoleti takmış Türk futbolunun son yıllarda çok geliştiğini ve Fenerbahçe'de çalıştığı dönemdeki yıllara oranla son derece üstün olduğunu sözlerine ekledi.

05.06.2006


 

Konya, Pancu'yu listesine aldı

Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı, Daniel Gabriel Pancu ve takımı Beşiktaş ile bir görüşme yaptıklarını, şu anda transfer konusunun olumlu göründüğünü söyledi.

Dağlı, ''Pancu ve Beşiktaş takımıyla bir görüşme yaptık. Şu anda transfer konusu olumlu gibi görünüyor. Biz Pancu'ya talibiz, görüşmeler sürüyor. Oyuncunun bize verdiği cevaplardan, olma ihtimali var gibi görünüyor, aramızda büyük bir fark yok'' diye konuştu.

05.06.2006


 

Yılmaz Sazak'ta 2 bin atlet yarışacak

Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışmaları, 10 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da yapılacak.

Yarışmalara 23 ülkeden yaklaşık 2 bin genç atletin katılacağı bildirildi. İlk kez 1996 yılında düzenlenen, 1999 yılında da komşu ülkelerden atletlerin davet edilmesiyle uluslararası bir atletizm organizasyonu kimliğine kavuşan Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışmaları, bu yıl 23 ülkeden yaklaşık 2 bin genç sporcuyu bir araya getirecek. Yarışlar, bu yıl yarışmacı ve katılımcı sayısıyla Avrupa'nın bu kategorideki en büyük uluslararası yarışı olacak.

05.06.2006


 

Mini Dünya Kupasını KKTC kazandı

Dünya kupası öncesi Hamburg'ta düzenlenen FİFİ Wild Cup adı altında gerçekleştirilen mini dünya kupasına katılan Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (K.K.T.C) Futbol Milli Takımı finalde karşılaştığı rakibi Zanzibar'ı yenerek şampiyon oldu.

Hamburg Millentor Stadın'da gerçekleşen turnuvaya KKTC A Milli Takımı gibi Birleşmiş milletler tarafından bağımsızlığı tanınmayan ülkeler Grönland, Cebelitarık, Zanzibar ve Tibet ile aynı zamanda Birleşmiş Milletlere ve FİFA'ya nispet yaparcasına kendisini de bir Cumhuriyet ilan eden Hamburg Fc. St. Pauli'nin genç takımı katıldı.

İlk maçını Grönland'a karşı 1-0 kazanan KKTC Milli Takımı ikinci maçında ise Zanzibar'ı 3-1 gibi net bir skorla yenerek yarı finale kaldı. Yarı finalde karsılaştığı rakibi Cebelitarık'ı 2-0 yenen Yavru Vatan, St. Pauli - Zanzibar karşılaşmasının finalisti daha önce ayni grupta karsılaştığı Zanzibar'ın rakibi oldu.

Final Maçı cok çekişmeli ve sert bir şekilde geçti. Maç sonunda iki takım skorda birbirine üstünlük kuramadı ve karşılaşma 0-0 beraber bitti. Direkt penaltılara giden final maçı, iki takımın karşılıklı penaltı atışları ile devam etti. Zanzibar takımı attığı iki penaltıyı gole çeviremeyince ilk 4 penaltıdan 3'ünü gole çeviren KKTC Milli Takımı şampiyonluğa adını yazdırdı. Böylece mini dünya kupasını Kıbrıs'a götürmeyi başardı.

05.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004