Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Lagendijk: AB reformları durma noktasında

Avrupa Parlamentosunun Türkiye Karma Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecindeki gelişmelerin olumsuz olduğunu söyledi. Lagendijk, Türkiye’nin AB konusunda heyecanını yitirdiğini ve reformların durma düzeyine geldiğini belirtti. Reformların durma noktasına gelmesinin sebebinin yaklaşan seçimler olduğunu ifade eden Lagendijk, Türkiye’de son aylarda yaşanan gelişmelerin kendilerini endişelendirdiğini söyledi.


Devletin kurduğu STK'lar

Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Üstel, Türkiye’de sivil toplum hareketlerinin sivil olmadığı bir dön

Erdoğan: Bölücülere fırsat vermeyelim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Bu ülkenin huzuru, mutluluğu için el ele dayanışma içerisinde, bizi bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermeyelim’


  Çetelerin üzerine gidilmezse çoğalır

Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu üyelerinden CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar, hukuk devleti anlayışının yerleşmemesi halinde yeni çetelerin ortaya çıkacağı uyarısında bulunarak, “Eğer bu beş çetenin üzerine gidilmezse yarın on beş çeteyi, öbürsü gün de yirmi beş çeteyi göreceğiz” dedi.


  MB'den faiz artacak sinyali

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 7 Haziran Çarşamba yapacağı toplantının ardından faiz artırımı ve dövize müdahale sinyali verdi. İstanbul’da gazetecilerle biraraya gelen Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, piyasalardaki son gelişmelerle ilgili olarak “paniğe gerek yok, gelişmeler olağan” dedi.


  Mumcu’dan CHP’ye: Bu millet kamplaşmayacak

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, CHP’nin milleti kamplara bölmek istediğini öne sürerek, ‘’Bu millet kamplaşmayacak’’ dedi.


  Atabeyler çetesine 4 tutuklama

“Atabeyler Grubu’’ soruşturmasında Yüzbaşı Murat E., astsubaylar Yasin Y. ve Erkut T. ile işadamı Yunis A., “ülke birliğini bozmaya yönelik örgüt kurma ve patlayıcı madde bulundurma’’ suçlarından tutuklandılar.


  Otogaz istasyonlarına af talebi

Lisans alamadığı için 13 Haziran 2006’dan sonra kapanma durumundaki otogaz istasyonlarının önemli bir kısmının faaliyetine devam edebilmesine yönelik, af yasası teklifi hazırlandı.


  Emlakçılara diploma şartı

Hazırlanan yasa taslağıyla, emlakçılığa “düzen” getiriliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı Emlak Müşavirliği Yasa Taslağı, görüş alınmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara gönderildi.


  Mağdurlara ‘dâvâ açın’ çağrısı

İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Yusuf Ziya Sula, açık lise konusunda mağdur duruma düşen öğrencilerin tazminat davası açabileceklerini söyledi.


  “Nitelikli çoğunluk” TBMM gündeminde

Meclis, bu hafta, gündeminde bulunan ve nitelikli çoğunluk (330) gerektiren düzenlemeler için mesai yapacak.


  Sağlığa cetvel geldi

Sağlık Bakanlığı’nca Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde yapılacak değişiklikle, sağlık personelinin il ve ülke içi dağılımı Personel Dağılım Cetveline (PDC) göre düzenlenecek. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, PDC ile ilgili yaklaşık 20 aydır devam eden çalışmanın bittiğini belirterek, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde yapılacak değişiklikle bunun uygulamaya geçirileceğini bildirdi.


  Türkçe eğitim veren okulda kitap sıkıntısı

Makedonya’nın başşehri Üsküp’te 62 yıldır kesintisiz Türkçe eğitim verilen Tefeyyüz İlköğretim Okulunda Türkçe ders kitabı temini konusunda sıkıntı yaşandığı bildirildi.


  Okul müdürlerine prim cezası

Okullarda çalıştırılan sözleşmeli personelin SSK primlerini yatırmayan 612 okul müdürüne, yaklaşık 9.5 milyon YTL ceza kesildiği bildirildi.


  Raporlu öğrenci kötü örnek oluyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kutlu, ÖSS’ye hazırlanan öğrencilerin raporlar alarak okula gitmemelerinin alt sınıftakiler için ‘’kötü örnek’’ oluşturduğunu belirterek, ‘’Daha da tehlikelisi öğrencilerde ‘başladığı işi yarım bırakma davranışı’ oluşuyor’’ dedi.


  Gıda denetim elemanları yetersiz

Türk Sağlık-Sen’in gıda denetimi ile ilgili olarak yaptığı araştırma Türkiye’de gıda denetiminin Tarım Bakanlığı’na devredilmesi ile birlikte bu alanda ciddî bir sorun yaşandığını ortaya çıkardı.


  Güneşle çalışan tekne

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde Özay Akdoğan, güneş enerjisiyle çalışan bir tekne yaptırdı. Özay Akdoğan, güneş enerjisiyle çalışan teknenin çevreye hiçbir zararı bulunmadığını söyledi.


  Karadeniz keşfedilmeyi bekliyor

Karadeniz kıyılarından faydalanılamadığı için turizm sektörüne alternatif gösterilen yaylalar yatırım bekliyor. Altyapı çalışmalarının tamamlanması durumunda Karadeniz yaylalarının önümüzdeki 5 yıl içinde turistik ve ekonomik yönden cazibe merkezine dönüşebileceği ifade ediliyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004