Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: “AB için Meclis’i erken açabiliriz"

Başbakan Tayyip Erdoğan, “AB ile ilgili yasalar konusunda sıkıntı bulunduğunu” belirterek, “Yasaların çıkarılabilmesi için TBMM’nin 19 Eylül’de erken açılması ile ilgili bir çağrı yapabiliriz” dedi.


İhbar belgeleri

YAŞ toplantısına günler kala sürpriz istifasıyla gündeme gelen Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen’le ilgili Genelkurmay açıklamasında,

Askeri üye mahkemeden çekilsin

İzmir’de avukat Mürsel Ünlü, askeri mahkemelerde “hakim olmayan subay üyenin mahkeme heyetinde yer almasının, Anayasaya aykırı olduğu’’ iddiasıyla Gü


  Hükümete, propaganda uyarısı

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Kretschmer, Türk hükümetinin, milliyetçilerin AB karşıtı propagandalarının üstesinden gelmesi gerektiğini söyledi. Eurobarometer araştırmasının sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere Avrupa Komisyonu binasında basın toplantısı düzenleyen Kretschmer, araştırma sonuçlarına göre Türk halkının AB desteğinin oranının yüzde 44’e düşmesini ‘’ciddi ve hayal kırıklığı meydana getiren’’ bir unsur olarak niteledi.


  Ağar: Fiskobirlik’te sıkıntıların sorumlusu hükümet

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Fiskobirlik’te yaşanan sıkıntıların sorumlusunun hükümet olduğunu ileri sürerek ‘’Anlaşılan şudur; ‘Fiskobirlik yönetimi bizim neden olmamıştır?’ Bunun arkasındaki alerji budur ve korunan çıkar da, büyük tüccar çıkarlarıdır, üretici çıkarları değil’’ dedi.


  Valiliklere bulaşıcı hastalıklar uyarısı

Sağlık Bakanlığı, valiliklerden, özellikle yaz aylarında suyla bulaşan hastalıklarla mücadelede gerekli tedbirlerin alınarak, tüketime verilen şebeke sularının sürekli olarak dezenfeksiyonunun sağlanmasını istedi.


  CHP heyeti Karadeniz’de

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil başkanlığında bir heyetin, fındık sorunu, sel sonrası ortaya çıkan durum ve yaşanan sorunları yerinde incelemek amacıyla Karadeniz’e gittiği bildirildi.


  Sumru Çörtükoğlu’nun arabasındaki madde ‘kan’mış

Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu’nun kullandığı makam arabasında bulunan maddenin kan olduğu tespit edildi.


  Hürriyet ve Vatan’a uyarı

Basın Konseyi, Danıştay saldırganını konu alan haberleriyle ilgili olarak, Hürriyet ve Vatan gazetelerini uyardı.


  Yeni Asya’ya 288 ve 301 dâvâsı

Gazetemizin, Danıştay saldırısı ile ilgili olarak 23 Mayıs tarihli “Oyun geri tepti” manşeti “âdil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve devletin askerî organlarını basın yoluyla aşağılama” kapsamında değerlendirildi.


  Devletin birimleri devlete karşı geliyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ideolojik ve siyasi önyargılar sebebiyle, meslek liselerinin önünün kesildiğini söyledi.


  Gurbetçi vatanı unuttu

Eskiden düğünlerini ve yatırımlarını Türkiye’de yapan gurbetçilerin artan maliyetler sebebiyle izin için memleketlerine gelmemesi özellikle Anadolu şehirlerinde yaz aylarında umudunu gurbetçilere bağlayan esnafı etkiliyor.


  Zekeriya Beyaz'a suç duyurusu

Antalya Valiliği, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz hakkında ‘’uydurma isnat ve iftira’’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.


  Hem Kur’ân öğrendiler, hem umreye gittiler

Trabzon Boztepe Osmanlı Camii Derneği tarafından organize edilen ve geçen yılki yaz Kur’ân kursunu başarı ile bitirerek umre ile ödüllendirilen 15 öğrenci, umre ziyaretlerini tamamlayarak Trabzon’a döndü.


  “Halk kocakarı ilâçları mı kullansın?”

Memur Sen Konfederasyonu ve Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, bazı ilaçların geri ödeme listelerinden çıkartılması ile ilgili olarak, “Toplumda bazı ilaçları ödemeyeceksiniz de bu insanları koca karı ilaçlarına mı mahkum edeceksiniz?” diye sordu.


  Askerler kene tehdidi altında

Kenelerle bulaşan Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığında, askerlerin de risk grubunda olduğu bildirildi.


  İSPARK, değnekçiliği ortadan kaldıracak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Otopark İşletmeciliği A.Ş. İSPARK, otopark mafyası ve “değnekçi” olarak nitelenen kanun dışı uygulamaları sona erdirmeye kararlı.


  Gıdaların eksik alınması insanda depresyona yol açıyor

Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Tamer Özekinci, beslenmede bir gıdanın eksik alınmasının insanda depresyona kadar varan sonuçlar doğuracağını, bu sebeple de beslenmenin düzenli yapılması gerektiğini söyledi.


  Kur’ân kurslarında hedefe ulaşıldı

Burdur’un Gölhisar ilçesinde müftülük tarafından düzenlenen yaz Kur’ân kurslarında beklenen hedefe ulaşıldı. Öğrencilerin, ikram, oyun ve halı saha maçları gibi sosyal aktivitelerle kurslara devam ettirilmesi amaçlanıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004