Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Vekilden fındık protestosu

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, fındık taban fiyatlarının kilo başına 7 milyon lira olarak açıklanmasını sağlamak amacıyla Başbakanlık Merkez Binasının önüne aracıyla getirdiği fındıkları dökmek istedi.

Başbakanlık Merkez Binasına saat 11.00 sıralarında 06 ZPS 52 plakalı aracıyla gelen Sami Tandoğdu, Başbakanlık korumaları tarafından uyarıldı.

Tandoğdu’nun aracından inmesinden sonra bir Başbakanlık koruması Tandoğdu’nun aracını Başbakanlığın arka bahçesine götürdü. Bu arada Tandoğdu’nun aracını yumrukladığı görüldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la da Başbakanlık binasına gelişinde görüşmek isteyen Tandoğdu, korumalar tarafından engellendi. Daha sonra Sami Tandoğdu, aracını Başbakanlığın bahçesinden alarak tekrar Başbakanlığın önünde durdu ve fındıkları dökmek istedi. Ancak korumalar Tandoğdu’yu uyararak fındıkları buraya dökemeyeceğini ifade ettiler. Tandoğdu, bunun üzerine aracını Başbakanlığın yakınındaki Vekaletler Caddesine getirerek burada çuvallardaki fındıkları yere döktü ve harmanladı. Tandoğdu, gazetecilere fındıkları hediye ettiğini ifade ederek, fındıkları almaları için gazetecilere poşet verdi. Bu sırada Vekaletler Caddesindeki bir inşaata çalışan işçiler fındıkları çuvallara ve poşetlere doldurarak götürdüler.Bakanlar Kurulunda fındık fiyatının açıklanması için uğraş vereceğini ifade eden Tandoğdu, gazetecilere, ‘’Şimdi hepinize bu fındığı hediye ediyorum. Ben de bir poşete doldurup Başbakana götüreceğim’’ dedi. Sami Tandoğdu, ‘’Başbakandan randevu talebiniz oldu mu?’’ sorusu üzerine ‘’Hayır, maalesef ulaşmak mümkün olmadığı için. Burada biraz emrivaki oldu. Herhangi bir yasayı da çiğnemiş değilim, ama polislerin hareketlerini de anlamış değilim, mânâ veremiyorum’’ cevabını verdi.

HER GÜN EYLEME DEVAM EDERİM

Tandoğdu, fındık fiyatına ilişkin bir soru üzerine de şunları kaydetti:’’Fındık taban fiyatını 7 milyondan aşağı açıklarlarsa benim eylemim her gün devam edecektir. 8 Milyon kişiyi 11 tane aracıya peşkeş çekeceklerse ben her gün eylem yapacağım, buna yemin ettim. Yeminimin de arkasındayım. Başbakan yanıltılıyor. Başbakan da halkın seçtiği bir insan, ben de halkın seçtiği bir kişiyim. Benden 8 milyon kişi cevap bekliyor. 8 milyon kişi ‘Taban fiyat ne olacak?’ diyor. Bunun açıklanması için ricacı oluyorum. Bunda anormal bir şey yok.’’

8 MİLYON FINDIK ÜRETİCİSİ MAĞDUR

Fındıkları yola döktükten sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Sami Tandoğdu, şunları söyledi:“8 milyon fındık mağduru her gün bana, ‘Fındık fiyatı ne olacak’ diye soruyor. Başbakan’a 8 milyon fındık ürecisinden bahsediyoruz. Başbakan diyor ki, ‘8 milyon yoklar, 264 bin kişiler’... 264 bin FİSKOBİRLİK’in üyesi. Ama fındıktan geçinen insan sayısı 8 milyon. Ben halkın isteğini yerine getiriyorum. Köylüm bana Başbakanlık’a hediye etmem için 4 çuval fındık gönderdi. Bugünkü Bakanlar Kurulunda fındığın gündeme getirilerek en iyi fiyatın verilmesi için uğraş veriyoruz. Bütün Karadenizli milletvekillerinden bu desteği bekliyoruz, bilhassa AK Parti milletvekillerinden... Benimle birlikte hareket eden bir tek AK Partili arıyorum, ama yok.’’

/ ANKARA

08.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Saylan’a tepki: Kanunsuz yasak savunulamaz

  Saldırgana dur diyen yok

  Vekilden fındık protestosu

  Silâhlara veda ettiler

  Mersinli şehitler ağlattı

  Sıcaklar asabî yapıyor

  Karadeniz fındık-çay kıskacından kurtarılmalı

  Taşı kırıp ekmeğin arasına koyup yeyin, Irak’a gitmeyin

  ANAVATAN’da Yılmaz rahatsızlığı

  Nevşehir'deki İsrail'i protesto mitinginde platform çöktü

  Sanatçı Cüneyt Arkın: Artık dünyayı kurtarmayacağım

  Bush ile görüşmede koordinatör atanması gündeme gelmedi

  Yabancıya İspanyollar gibi satacağız

  Sağlıkta 953 personele soruşturma

  İsrail’in TBMM’de hâlâ dostları var

  Türkiye’yi karartmayın

  Havaya ateş edince göz altına alındı

  Gençler tarihle buluşuyor

  Adliyede dâvâ dosyaları yakıldı

  Şemdinli’de polis noktasına saldırı

  Irak’tan kaçan mülteciler perişan

  Gençler vahşeti kınadı

  Çocuklar kardeşleri için yürüdü

  Emperyalizm antiemperyalizmi güçlendiriyor

  Yurt yöneticileri eğitimde

  Anadolu, yabancı hekime yabancı değil

  Orman yangınları bitmiyor

  Anne sütü tabiî ağrı kesici

  İznik’i gördünüz mü?

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004