Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yeterince sevinemedik

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Mlada Boleslav takımını 5-2 yenmelerinin kendilerini yeterince sevindirmediğini söyledi. Erik Gerets, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, böyle bir günü yaşama olasılığının çok düşük olduğunu kaydederek, ‘’Hem 5 gol atacaksınız, hem de mutlu olamayacaksınız. Attığımız 5 golle çok mutlu olabilirdik, ama yediğimiz 2 gereksiz gol bizi üzdü. Sonuçta bundan da memnunuz’’ dedi.

Gerets, 80 dakika mükemmel bir futbol sergilemeleri sonrası peşpeşe gördükleri 2 gol için, ‘’İnsan kulübede yerlebir oluyor. Ama böyle şeyler futbolda yaşanıyor’’ değerlendirmesini yaptı.

Belçikalı çalıştırıcı, Ankaraspor maçındaki tartışmaları sonrası Hasan Şaş ile Necati’ye ilk 11’de görev vermediğinin hatırlatılması üzerine, ‘’O maçla ilgili fazla birşey söylemek istemiyorum. Bir hata yaptılar ve ceza görecekler. Ama bu maçta ilk 11’de olmamaları tamamıyla taktiksel açıdandı’’ dedi.

Devler ligine kalırız

Sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Adnan Polat ise elde ettikleri skorun kendilerine turu getireceğine inandığını dile getirdi. Polat, attıkları 5 golün iyi olduğunu ifade ederek, ‘’Ama yediğimiz 2 gol var. Bana göre 3 fark bu turu geçmemiz için yeterli. Biz Çek Cumhuriyeti’ne galibiyet için gideceğiz. Orada rakibimizi yeneceğimize inanıyorum’’ dedi.

Bolesav'a iki gol birden atan Arda alkışlandı

Çek Boleslav takımına Galatasaray’ın gollerinden ikisini atan genç

Arda, herkesi kendine hayran bıraktı. Oynadığı başarılı futbol ve attığı gollerle teknik direktör Gerets’in güvenini kazanan Arda, “Bana duyulan güveni boşa çıkarmadığım için çok mutluyum. Böyle bir fırsat ve çıkış bekliyordum. İnşaallah ilerleyen haftalarda performansım artarak devam edecektir. Kendime güvenim tam” diye konuştu.

UEFA’nın yorumu

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Galatasaray ve Fenerbahçe’nin dün akşam oynadığı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçlarını yorumladı. UEFA’nın resmî internet sitesinde yer alan yorum haberde, Galatasaray’ın Çek takımı FK Mlada Boleslav önünde aldığı 5-2’lik galibiyetten övgüyle bahsedilirken, sarı-kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi için bundan daha iyi bir başlangıç bekleyemeyeceği kaydedildi.

Gecenin en gollü maçı olan Galatasaray-FK Mlada Boleslav karşılaşmasında konuk takımın attığı 2 golle rövanş için umutlandığı belirtilirken, sarı kırmızılıların, maçın son dakikalarında yeniden uyanarak skoru 5’e taşıdığı ifade edildi. İnternet sitesinin editörleri ayrıca, maçta çok iyi bir performans gösteren ve 2 gol atan genç futbolcu Arda Turan’ı da övdü.

11.08.2006


 

Zico: Turu geçecek güçteyiz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında deplasmanda 3-1 yenildikleri Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımı karşısında, İstanbul’daki rövanşta turu geçebilecek güce sahip olduklarını söyledi.

Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, ilk dakika içinde gelen golün takımının dengesini bozduğunu ifade eden Brezilyalı teknik adam, ‘’Beklemediğimiz bir sonuç oldu. Aslında buraya galibiyet için geldik. Erken gelen golden sonra toparlanmamız zor oldu. Beraberliği sağladıktan sonra dengeyi kurduk. Daha sonra maalesef sürekli çalıştığımız formasyonda bir gol yedik. Takımın yine morali bozuldu. İstanbul’da bu turu geçecek gücümüz sonuna dek var’’ diye konuştu.

Kiev’i bekledikleri gibi bulduklarını anlatan Zico, ‘’Çok sürpriz olmadı, beklediğimiz gibiydi. Buldukları şansları iyi değerlendirdiler. İleriye çabuk çıkan ve yerinde paslar yapan çok iyi bir ekip. Taraftarlarının da desteğiyle bugün kazandılar. İstanbul’da da biz taraftarımızın desteğiyle 2. maçta galip geleceğiz’’ diye konuştu.

Anelka elinden geleni yaptı

Anelka’nın performansının sorulması üzerine de Zico, şunları kaydetti: ‘’Anelka, bugün sürekli marke edildi ve markajlardan kurtulmaya çalıştı. Kimi zaman herşey istediğiniz gibi gitmiyor. Onun için de bugün herşey istediği gibi gitmedi. Sahada elinden geleni yaptı.’’

UEFA’nın yorumu

Fenerbahçe’nin deplasmanda Ukrayna takımı Dinamo Kiev’e 3-1 kaybettiği maçı da yorumlayan site, ev sahibi takımın 3-1’lik skorla rövanş için avantaj yakaladığını yazdı. Ayila Yussuf’un attığı 3. golü ‘’mükemmel vole’’ diye öven editörler, ev sahibi takımın bu golle rövanş maçı için rahatladığını belirtti.

Karşılaşmanın 2. yarısının 3. dakikasında Mehmet Aurelio’nun attığı golle tüm Fenerbahçelilerin ümitlendiği kaydedilirken, Serkan Balcı’nın kırmızı kartla oyundan atılmasının sarı lacivertlilerin ümitlerini tükettiği anlatıldı.

11.08.2006


 

Beşiktaş, puanla tanışmak istiyor

Sezona Manisa deplasmanında aldığı mağlubiyetle başlayan siyah-beyazlılar, ligin ikinci haftasının açılış maçında, geçtiğimiz hafta Denizli ile berabere kalan G. Antepspor’u konuk ediyor. Saat 20:00’de başlayacak maçı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

Dolmabahçe hasreti

Vestel Manisaspor yenilgisiyle lige iyi bir başlangıç yapamayan siyah-beyazlılar, geçen sezon adeta ‘’kâbus’’ yaşadıkları BJK İnönü Stadı’nda taraftarlarına galibiyetle ‘’merhaba’’ demek istiyor. Beşiktaş, lig maçlarında BJK İnönü Stadı’ndaki son galibiyetini tam 158 gün önce, 5 Mart’ta Ankaraspor’u 3-0 yenerek aldı.

11.08.2006


 

Denizli: Fanatik Beşiktaşlıyım

Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, küçük yaşlardan itibaren Beşiktaşlı olduğunu belirtti.

Denizli, Beşiktaş’la ilgili yayın yapan Serencebey Gazetesi’nin Ağustos sayısında yer alan röportajında, Beşiktaşlı olduğunun hatırlatılması üzerine, ‘’Ben, ‘manyak’ seviyesinde bir Beşiktaşlıydım’’ diye konuştu.

Beşiktaşlı olmasına rağmen, siyah-beyazlı kulüpte neden forma giymediği sorusuna Denizli, ‘’Beşiktaş’a 7-8 yıl her transfer döneminde geldim gittim, olmadı. Sonra Galatasaray’a geldim, orada devam ettim. Fenerbahçe hiç hesapta olmayan, aklımın ucundan bile geçmeyen bir çalışmaydı. Yani bana en yakın yer Beşiktaş’tı ama olmadı’’ diye cevap verdi.

11.08.2006


 

En yaşlısı Cordoba

Turkcell Süper Ligi’nde 2006-2007 sezonunda forma giyen futbolcular içinde en deneyimlileri, 36’şar yaşındaki Antalyaspor’un kalecisi Oscar Eduardo Cordoba Arce ile Çaykur Rizespor’un kalecisi Zdravko Stoyanov Zdravkov.

Beşiktaş’tan ayrılarak bu sezon Antalyaspor’un kalesini koruyan Cordoba ile uzun yıllardır Türkiye’de futbol hayatını sürdüren Zdravkov, ligin en yaşlı futbolcuları olarak dikkat çekiyor. Kulüplerin, Futbol Federasyonu’na gönderdiği listeler baz alınarak yapılan değerlendirmeye göre, ligde bu sezon 33 yaş ve üzerinde toplam 16 futbolcu forma giyiyor. Son şampiyon Galatasaray’ın kadrosunda 33 yaş ve üzerinde 5 futbolcu bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekipte Mondragon, Hakan Şükür, Ergün Penbe, Okan Buruk ve Emre Aşık, ligin en deneyimlileri arasında yer alıyor.

11.08.2006


 

Gökmen’in ölüm sebebi kalp krizi

Lig (A) takımlarından Elazığspor’da basın sözcüsü Cihan Telo, yapılan tetkiklerde antrenmanda vefat eden Gökmen Yıldıran’ın, kalp krizi geçirdiğinin belirlendiğini söyledi.

Telo, genç oyuncunun önceki akşam antrenmanda rahatsızlanarak acilen ambulansla Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi’ne kaldırıldığını belirterek, hastanenin acil servis bilgilerine göre futbolcunun kalp krizi sonucu öldüğünün tesbit edildiğini ifade etti.

11.08.2006


 

Lig A’da sponsorluk anlaşması imzalandı

Lig A’nın yeni sponsoru Türk Telekom oldu. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Paul Doany ile Doğan Yayın Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, sponsorluk anlaşmasını imzaladılar.

Yapılan sponsorluk anlaşmasıyla yeni sezonda Lig A, “Türk Telekom Lig A’’ adıyla gerçekleştirilecek.

11.08.2006


 

İnter, Zlatan'ı da kadrosuna kattı

İtalya’da yaşanan şike skandallarının ardından ikinci lige düşürülen Juventus, İsveçli golcü oyuncusu Zlatan Ibrahimovic’i, ligin güçlü ekiplerinden İnter’e sattığını duyurdu.

Juventus Kulübü’nden yapılan bir açıklamayla, İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic’in 24 milyon 800 bin euro transfer bedeli karşılığında, İnter’e satıldığı belirtildi.

11.08.2006


 

Cimbom’a Dereli Fener’e Yıldırım

Turkcell Süper Lig’de 2. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, ligin 2. haftasında düdük çalacak hakemler şöyle:

20.00 Gençlerbirliği-Fenerbahçe

Yunus Yıldırım

19.00 Trabzonspor-V. Manisaspor

Cem Deda

20.00 Çaykur Rizespor-Sivasspor

Mustafa İlker Coşkun

20.00 Kayseri Erciyesspor-Bursaspor

Mehmet Fatih Gökçe

20.00 Denizlispor-Konyaspor

Abdullah Yılmaz

20.00 Ankaragücü-Ankaraspor

Fırat Aydınus

20.00 Sakaryaspor-Antalyaspor

Özgüç Türkalp

21.30 Galatasaray-Kayserispor

Selçuk Dereli

11.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004