Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kemeraltı’nın tarihi canlanıyor

Tarihî Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Necati Ortabaş, Kemeraltı Çarşısı’nın tarihî yapılarının restore edilerek yeniden canlandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını, bu amaçla, 3 ay önce tarihi Alipaşa Şadırvanından çalınan tunçtan yapılmış olan ay yıldızı ve kubbesindeki kurşunları geri getiren kişiyi ödüllendireceklerini söyledi.

Tarihî Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Necati Ortabaş, Kemeraltı Çarşısı’nın Anadolu’nun bir uzantısı olduğunu, doğuyla batının kesiştiği ve yaklaşık 5 bin yıllık ticarî geçmişi bulunduğunu bildirdi. Çarşıdaki tarihî yapılarının restore edilerek yeniden canlandırılması için esnaf olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirten Ortabaş, sivil toplum örgütleri, belediyeler ve özel kuruluşlardan bu konuda kendilerine destek olunmasını istedi.

Kemeraltı Çarşısı’nın tarihî mekânlarının restore edilmesi kadar korunmasının da önemli olduğuna dikkati çeken Ortabaş, şöyle konuştu:

‘’Eski Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi tarafından 3 yıl önce restore edilen Alipaşa Meydanındaki Alipaşa Şadırvanının tunçtan yapılmış ay yıldızı ve kubbesindeki kurşunlar, 3 ay önce çalındı. Yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip şadırvandaki bu parçaların çok küçük paralar karşılığında hurdacılara satılmış olduğunu tahmin ediyoruz. Böyle tarifsiz bir olayla karşı karşıyayız. Kemeraltı’ndaki tarihi dokuyu korumak amacıyla Alipaşa Şadırvanından çalınan bu parçaları getiren kişiyi Kemeraltı esnafı olarak ödüllendireceğiz.’’

Ortabaş, Kemeraltı esnafı olarak tarihe çok duyarlı davrandıklarını, bu tarihi çarşının gerçek kimliğine yeniden kavuşmasını istediklerini bildirdi.

14.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Duâ niyetine şiir

  Dünyanın en ilginç on otelinden biri Ürgüp’te

  Türk sineması yeni filmlere yelken açtı

  Kemeraltı’nın tarihi canlanıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004