Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanko, Ceyhan’da rafineri kuracak

Sanko Holding, enerji yatırımlarında atağa kalktı. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye’de yaşanan elektrik sıkıntısına işaret ederek, Sanko Holding olarak enerji yatırımlarının artarak sürdüğünü söyledi.

Enerjide 800 milyon dolar-1 milyar dolar civarında yatırımları olacağını, barajlar ve HES tipi yatırımlar yapacaklarını hatırlatan Konukoğlu, hidroelektrik santral kurmak için yaptıkları başvurulardan ikisinin EPDK’dan onay aldığını, Rize ve Adana’da bu yıl yatırıma başlayacaklarını belirtti.

Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’nın açılmasıyla birlikte enerji merkezi haline gelen Ceyhan bölgesinde büyük grupların rafineri ve petrokimya tesisi kurma girişimlerinin arttığına dikkati çeken Konukoğlu, Sanko Holding’in Ceyhan’da 1 milyon 100 bin metrekarelik arsası olduğunu ifade ederek, ‘’Yerli ve yabancı yatırımcılardan gelecek tekliflere açığız, bu rafineri olur, petrokimya olur...Petrole dayalı yatırımlar yapılabilir. Orada yerimiz de var. Daha evvel biz petrokimya kuracaktık. Krizde o işi durdurmuştuk. Ondan beri duruyor. İnşallah iyi bir ortak olursa yatırım düşünüyoruz’’ dedi.

/ GAZİANTEP

15.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şirketler vergide cimri

  Memurlar, bugün masaya oturuyor

  Petrol ve altın fiyatları geriledi

  Konut satışları yüzde 50 düştü

  Sanko, Ceyhan’da rafineri kuracak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004