Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BM’de ‘askerî’ süreç başladı

BM’de, Lübnan’a asker gönderme süreci başladı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 50’ye yakın ülke temsilcisi Lübnan’a asker göndermeyi tartıştı. Bazı ülkeler teklifler sundu, bazıları da barış gücünün görev yapısının netleşmesini beklemeyi yeğledi.


İsrail'in güvencesi barış

İngiliz Financial Times gazetesi başyazısında, “İsrail güvenliğini, askerî tedbirlerle değil, Filistinliler ve Arap dünyasıyla kapsamlı bir barış yapa

YÖK’ten 15 üniversiteye vekil rektör

Yükseköğrenim Kurulu Başkanı Erdoğan Teziç, 15 yeni üniversitenin fakültelerinin bağlı olduğu üniversite rektörlerinin, yeni üniversitelere tedviren g


  Namaza dâvet

Toplumda namaz bilinci ve duyarlılığı meydana getirmek için bir araya gelen Namaz Gönüllüleri Plâtformu, ilk kez bugün basın önüne çıkıyor.


  PKK’ya silâh yardımı

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin resmi sitesi pukmedia.com, Amerikan helikopterlerinin İran sınırına yakın bir köye 2 adet strella füzesi ve 18 paket C-4 patlayıcısı bıraktığını yazdı.


  “Kanser raporu doğru”ymuş

Ulusal Kanser Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Güllü, ‘’Karadeniz Bölgesi Kanser ve Kanser Risk Faktörleri Araştırmaları’’ raporunun ‘’maksatlı görülmesi, bilim adamına hakarettir” dedi.


  e-Devlet kapısı açılıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ‘’e-Devlet kapısı diye bir kapı oluşturuyoruz’’ dedi.


  Emniyet, otopark mafyasına savaş açtı

Emniyet Genel Müdürlüğü, yetkisiz kişilerce otopark oluşturulup ücret alınması konusunda 81 il valiliğine genelge gönderdi.


  Talat: Ciddî müzakere istiyoruz

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ciddî, özlü, öze ilişkin müzakere istediklerini söyledi.


  Aydın: Komşularımızla problemimiz yok

Devlet Bakanı Mehmet Aydın Türkiye’nin aktif bir dış politika izlediğini belirterek,“Şu anda Türkiye komşularıyla sıfır problemi olan bir ülke haline geldi’’ dedi.


  Nükleer santral güvenli olmalı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sinop’a kurulması planlanan nükleer santralle ilgili değerlendirmesinde, en son teknoloji içeren güvenli yatırım olması gerektiğini söyledi.


  İstanbul’da elektrik kesintisi

Trafo merkezlerinde yapılacak bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle, Beyoğlu ve Silivri’nin bazı yerlerine 20-24 Ağustos tarihleri arası elektrik verilemeyecek.


  Ağrı Dağında volkanik patlama olmaz

Jeoloji mühendisi Tamer Karasu, Ağrı Dağı’nda volkanik patlama meydana gelmesinin mümkün olmadığını söyledi.


  Beki: Özkök madalyayı haketti

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, 30 Ağustos itibariyle emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi özkök’e Devlet Şeref Madalyası verilmesine ilişkin olarak, “İlgili yasada ortaya konan nitelikleri görev süresi boyunca üstün bir liyakatle taşıyan sayın Genelkurmay Başkanına Devlet Şeref Madalyası verilmesi tabiidir” dedi.


  Polis teröristten erken davrandı

Van’ın Muradiye ilçesinde, Emniyet Amirliği binasına saldırı hazırlığında olan terör örgütü PKK üyeleri, polisin açtığı ateşle geri püskürtüldü.


  Kandoğan akaryakıta zammı sordu

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, iktidarda bulundukları süre içerisinde akaryakıtta kaç kez zam yapıldığını sordu.


  İran’ın PKK operasyonu sona erdi

Irak Kürdistan Yurtsever Birliği’nin internet sitesi, İran’ın, terör örgütü PKK’nın bu ülkedeki kolu Özgür Yaşam Partisi PJAK militanlarına karşı Kuzey Irak topraklarında yaptığı operasyonun sona erdiğini duyurdu.


  Türkiye savaşta köprü oldu

İsrail’in düzenlediği saldırıların ardından, Lübnan’dan ayrılarak karayolu ve feribotlarla Türkiye’ye ulaşan 7 bin 64 kişinin, Adana Havalimanı’ndan ülkelerine gönderildiği, 5 ülkeden 105 kişinin ise Adana’dan ayrılmak için uçak beklediği bildirildi.


  Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2007’de tamam

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ulusal adres veri tabanı oluşturulması hedefinin en önemli ayağını oluşturan numaralama çalışmalarının 2007 yılının başında tamamlanacağını ve veri girişine hazır hale geleceğini bildirdi.


  Dağılan yuvaların faturası çocuklara

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ‘’Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşanan sorunlar neticesinde parçalanan ailelerin, dağılan yuvaların bedelini çocuklar ödüyor’’ dedi.


  Yönetmelik değişiyor

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Sivas’a gelen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Sivas Valisi Hasan Canpolat, eşi Nuran Canpolat ve diğer yetkililerce karşılandı.


  Miniklere şefkat eli

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından istismara açık ve suça meyilli çocukların topluma kazandırılması için başlatılan eğitim programı sürüyor.


  Savaşa karşı yürüdüler

Çeşitli siyasî parti, sivil toplum kuruluşu (STK) ve sendikalardan oluşan savaş karşıtı platform üyeleri, Taksim Meydanı’ndan Galatasaray’a kadar yürüdü.


  Kadınların 5'de 1'i depresyonda

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Seraceddin Çom, dünyada her 5 kadından, her 9-10 erkekten birinde görülen depresyonun, çok yaygın bir hastalık olmasına rağmen en iyi tedavi edilebilen rahatsızlıklardan biri olduğunu söyledi.


  Üzüm, enerji ve şifa kaynağı

Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’nde, dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerinin, şifa kaynağı olduğunu belirten İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy, “Herkes günlük olarak 5-6 tane üzüm tüketse, enerji ihtiyacını karşılar” dedi.


  Bebeklerde sarılık

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Metin Kılınç, sarılığa, kırmızı kan hücrelerinin yıkımı sonucunda ortaya çıkan ve ‘bilirubin’ denilen sarı renkli bir maddenin kanda aşırı birikmesinin sebep olduğunu söyledi.


  Sünnet, hastalıkları engelliyor

Samsun Devlet Hastahanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Dr. Ferhat Günaydın, “Sünnet, AIDS başta olmak üzere cinsel yolla bulaşan birçok hastalığı önler” dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004