Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Bu gece uyku yok

Bu gece, gün ağarıncaya kadar uyumuyoruz. Uyumadığımızı, gözümüzün ve yüreğimizin orada olduğunu duyuruyoruz. Filistinli, Iraklı, Lübnanlı ve onları anlatan Dünya belgeselcilerinin filmleriyle, bölgemizde akıtılan kanın acısını paylaşıyoruz. Saat 21:00’den 05:00’e kadar Kalamış’ta Ortadoğu’nun gerçek öykülerini izliyoruz.

Belgesel Sinemacılar Birliği ve Kadıköy Belediyesi’nin işbirliği, ABD ve İsrail’in haksız savaşlarına dur demek isteyen, bölge halklarının acısını hisseden herkesin katılımıyla bu gece, Kalamış Kadıköy Gençlik Merkezi’ndeyiz. Onlarla aynı gökyüzünün altında, onların öykülerini paylaşıyoruz.

İŞTE GECENİN FİLMLERİ

21:00 DUVAR/

WALL SİMONE BİTTON

İsrail / 95’

Mur (Duvar), film yapımcısının, hem bir Yahudi aynı zamanda da bir Arap olması dolayısıyla her iki kimliğini de ortaya koyarak nefret ve kinin çizgilerini bulanıklaştırdığı, İsrail Filistin çatışması üzerine yapılmış önemli bir yapım.

22:50 ARNA’NIN

ÇOCUKLARI/

THE CHILDEN OF ARNA

JULİANO MER KHAMİS, DANNİEL DANNİEL

Filistin / 84’

“Arna’nın Çocukları” Arna Mer Khamis tarafından kurulan bir tiyatro grubunun öyküsünü anlatmaktadır.

00:30 DÜŞLERİN VE KORKULARIN SINIRLARI

FRONTIERS OF DREAMS AND FEARS

MAI MASRI

Filistin / 55’

Film iki genç Filistinlinin, Şatila mülteci kampındaki Mona ile Beytüllahim’deki El-Dayşa kampındaki Manar’ın hayatlarındaki birkaç ayı yansıtıyor.

01:30 SON DÜŞMAN/

THE LAST ENEMY NITZAN GILADY

İsrail / 59’

Amerika’lı yazar Jim Mirrone, üç yıl önce yazmaya başladı. ‘Son Düşman’, İsrail –Filistin çatışmasını anlatan bir oyun.

02:50 FİLİSTİN OCAK 2003

ÜMİT KIVANÇ, ÜMİT ŞAHİN

Türkiye / 17’

2003 yılı Ocak ayında, dâvetli olarak İsrail ve Filistin’e giden Türk Tabipler Birliği heyetindeki üç hekimin “gezi notları”. Kontrol noktaları, yasak bölgeler vs. arasında parça parça olmuş yerleşim yerlerinde Filistinlilerin en küçük güvenceden yoksun hayatı.

03:20 ŞATİLA’NIN ÇOCUKLARI/

CHILDREN OF SHATILA

MAI MASRI - Filistin / 50’

Belgesel film yapımcısı Mai Masri, iki Filistinli çocuğun, 11 yaşındaki Ferah ile 12 yaşındaki İsa’nın hayatlarına odaklanır.

04:30 YAŞAM MÜCADELESİ/

STAYING ALIVE

GHADA TERAWI - Filistin / 28’

İntifada’nın ilk ayları sırasında çekilen bu belgesel film, İntifada üzerine medyaya yansıyanlardan farklı bir gerçeklik sunmaya çalışıyor.

19.08.2006


 

Antik tiyatrolarda sema ve mehteran sesleri yankılanacak

Antalya’da, Çağın Sanat Merkezi ve Sara Organizasyon tarafından düzenlenecek faaliyette, 3 ay boyunca Side ve Phaselis Antik Tiyatrosu’nda sema ve mehteran sesleri yükselecek.

2007 yılının Hz. Mevlânâ’nın 800. doğum yıldönümü olması ve UNESCO tarafından tüm dünyada “Mevlânâ’yı Anma Yılı” olarak kutlanacak olması dolayısıyla böyle bir organizasyon içine girdiklerini belirten Çağın Sanat Merkezi Sahibi Müzikolog Dr. Aydın Öğüt, “25 Ağustos’tan itibaren Phaselis Antik Tiyatrosu’nda ve Eylül ayında da Side Antik Tiyatrosu’nda olmak üzere toplam, 12 konser yapmayı düşünüyoruz. Konserin, Mevleviler ve mehteran olmak üzere 2 ana teması bulunmaktadır” dedi.

Mehterin, dünyanın düzenli en eski askerî bandosu olduğunu hatırlatan Dr. Öğüt, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kuruluş yılı da Mevlânâ’yla çakışıyor. Bu sebeple, aynı tarihlerde doğmuş Türk kültürünün 2 önemli fenomenini, ülkemize gelen misafirlere tanıtmayı amaçlamaktayız. Anadolu’nun kültür mirasını yansıtan Side ve Phaselis Antik Tiyatrolarında, bu buluşmayı gerçekleştirmenin, ülkemiz turizmi açısından da ayrı bir çekim noktası olacağı görüşündeyim. Misafirlere, tiyatroya girmeden önce mehterle karşılama müziği yapılacak. Misafirleri, çıkışta da fasıl ekibiyle uğurlayacağız.”

19.08.2006


 

Sarıyer’de şenlik başlıyor

Sarıyer Belediyesi tarafından her sene düzenlenen Mahalle Şenlikleri başlıyor. Büyükdere Mahallesi, Rumeli Hisar Üstü ve Rumeli Kavağı Mahallelerinde düzenlenecek şenlikler 3 hafta sürecek.

Haftanın Cuma ve Cumartesi günleri devam edecek şenlikte Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları, Sarıyerlilere Türk Müziğinin seçkin eserlerini sunacaklar. Ayrıca Büyükdere Mahallesi’nde düzenlenecek şenliklerde müzik dinletisinin yanı sıra Belediyenin el sanatları kursiyerleri ve ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen Sarıyerli ev hanımlarının yaptıkları el işlerini Çelik Gülersoy Parkı’nda açılacak sıtantlarda sergileyecekler. Müziğin yanı sıra Sarıyer Belediyesi Tiyatrosu oyuncuları orta oyunlarını şenlikler boyunca Sarıyerliler için sahneleyecekler.

YENİ ASYA / İSTANBUL

19.08.2006


 

Mardin’e uluslar arası tanıtım

Mardin, İstanbul’da yapılacak “1. Uluslararası GAP Kültür ve Turizm Festivali”nde tanıtılacak. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan tarih, inanç, kültür ve turizm şehri Mardin, festival için hummalı bir hazırlık içine girdi. İstanbul’da 2 Eylül 2006 tarihinde yapılacak “1. Uluslararası GAP Kültür ve Turizm Festivali” hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi.

Mardin Belediyesi, bu yöndeki tüm hazırlıklarını kurum içindeki birimler arası koordinasyonla yürütüyor. Sözkonusu, çalışmalar hakkında bilgi veren Mardin Belediye Başkan Metin Pamukçu, faaliyetle ilgili yorucu ama sevindirici bir çalışma performansı ortaya koyduklarını belirtti.

Ayrıca Tarihi Kentler Birliği toplantısına ev sahipliği yapacak Mardin Belediyesi’nin konuklara 7 bin yıllık geçmiş tarihî, kültürü, taş mimarisi, el sanatları, halk oyunları ve folkloru ile sesini duyurmaya çalışacak.

19.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004