Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

Görmek

Allah’ın bizlere emanet olarak verdiği uzuvlardan biri de gözdür. Göz; yaratılan varlıklar arasındaki iletişimin en güzel, en verimli bir şekilde olması için gerekli bir organdır. Ve en önemlisi de “her cemal ve kemal sahibi kendi cemal ve kemalini görmek ve göstermek ister” hükmüyle Allah (c.c.) kendi cemal ve kemalini bize emanet olarak verdiği bu gözler aracılığıyla göstermektedir.

Kaşlarımızın altında bulunan ve biri burnumuzun sağında, diğeri solunda olan ve renkleri, kişileri ve nice nesneyi seçmemize yarayan maddî göz dışında, Allah bize kalp gözü, akıl gözü, iman gözü gibi nice gözler de vermiştir.

Bizlere verilen bu onlarca göz ile her şeyde, Allah’ın Vahid ve Ehad olduğunu; yani “Herbir şeyde Allah’ın birliğine delil olan bir alâmetin” olduğunu görebiliriz. Meselâ; “Göklerin ve yerin yaratılmasında, gecenin ve gündüzün değişmesinde, insanlara faydalı şeylerle denize akıp giden gemilerde, Allah’ın gökten su indirip onunla yeryüzünü ölümünden sonra

diriltmesinde, her türlü canlıyı yeryüzüne yaymasında, rüzgârları sevk etmesinde ve gökle yer arasında Allah’ın emrine boyun eğmiş bulutlarda, aklını kullanan bir topluluk için Allah’ın varlık ve birliğine, kudret ve rahmetine işaret eden nice deliller vardır” (Bakara Sûresi: 169)

Bir tohumun çekirdeğinden meyve verişine kadar, güneşin ısısından ışığına, dönüşüne, doğuşuna, batışına kadar her şeyde Allah’ın varlık ve birliğine; bunların intizamlı bir şekilde işlemesindeyse Allah’ın kudret ve rahmetine işaret eden çok sayıda deliller vardır.

Allah bizi “Görmedikleri halde Allah’a ve onun bildirdiklerine iman edenler, namazı dosdoğru kılanlar ve kendilerine rızık olarak verilenleri Allah yolunda bağışlayanlar”dan eylesin. Âmin.

Özkan Can ERDEM

21.08.2006


Gerets'in yanlışı..

Vestel Manisa bu sezonun flaş ekip adayı. Art arda Beşiktaş'la içeride, Trabzon'la deplasmanda ve bu hafta G.Saray'la evinde karşılaştı. İlk hafta oynadığı futbol ile 3. haftada oynadığı futbol kıyaslandığında çok daha başarılı bir Vestel Manisaspor izledik. Ersun Yanal, Manisaspor'un başına geldikten sonra ilk etapta devre arasında bir çok oyuncuyu gönderdi. Daha sonra sezon sonu buna başka oyuncular eklendi. Görüldü ki; Ersun Yanal kendi sistemini iyi uygulayan oyuncular gurubunu oluşturmuş. İlk üç haftada ligin 3 büyüğüne karşı ortaya koyduğu performans açıkça bunu gösteriyor.

G.Saray'ın maçın 30. dakikasında yaptığı değişikliği yanlış buldum. Gününde olan Cihan bu maçta çok iyi oynuyordu. Kademelere çok iyi girdi. Ancak Gerets onu, Mehmet'in yerine orta sahaya alarak, Arda'yı sağ beke çekti. Halbuki Arda son haftalarda G.Saray hücumlarına taze bir soluk getirmişti. Onun geri çekilmesi G.Saray'ın hücum gücünü azalttı. Bu arada dökülen diğer bek Orhan'a Gerets 90 dakika nasıl tahammül etti anlayamadım.

Maçın 80. dakikasında G.Saray'ın penaltı kazandığı dakika kıritik bir dakika oldu. Bu dakikada Vestel Manisa'dan forvet Meduna yere yığıldı. Kalp spazmı geçiren bu oyuncu diğer oyuncularda büyük panik yaşattı. Meduna'nın hayati tehlikesinin olmadığı anonsundan sonra maç devam etti. Bu hadise yaşanmasaydı son on dakika çok ilginç olabilirdi. Ama tabi ki, bu hiç önemli değil. Önemli olan bir oyuncunun, onun ötesinde bir insanın hayati tehlikeyi atlatması maçın neticesinden çok daha önemliydi. Meduna ya geçmiş olsun diyerek Allah'dan acil şifalar diliyoruz.

Said OKUR

21.08.2006


Fener'de umut yok

100. yılında herkesin beklediği flaş transferleri bir türlü yapamayan, sakat ve cezalıları ile de geçen seneki kadrosundan farklı bir 11’ i vardı Fenerbahçe’nin Kadıköy’de. Ama takım ruhu ve geçen iki haftanın muhteşem ikilisi Tümer Metin – Alex de Souza takım sıkıştığı anda devreye girince her şey yine kolay oldu.

Zico, oyun felsefesini çok gol atmak üzerine kurunca ayağına topu alan ilerideki arkadaşını arayıp bir an önce neticeye gitmeye çalıştı. Böyle olunca da orta sahasız bir görüntü ortaya çıktı. İleride kaybedilen toplar da defansta rakibe pozisyon verilmesine sebep oldu. Eğer Beyaz Pele hücumda pozisyon zenginliği anlayışını oturttuğu gibi takım savunmasını da yerleştirebilirse gelecek, Fenerbahçe için daha da güzel olacak. Bunu oyuncularına öğretemezse bu maçta olduğu gibi çok basit goller yemeye mahkum olurlar. Tabi hocanın bunları yaptırabilmesi için de çok zamana ihtiyacı var.

Fenerbahçe 6 farkla başladığı sezonu her hafta düşen performansla devam ettiriyor. Çarşamba günkü Kiev maçı öncesi pek umut vermediler. Mutlaka farklı kazanmaları gereken karşılaşmada defansında bu açıkları vermeye devam ederse Şampiyonlar ligi yerine UEFA’ nın yolunu tutarlar.

Mehmet ILGAZ

21.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004