Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Nevşehir’deki Türk-İslâm eserleri araştırılıyor

Nevşehir Belediyesi’nin önemli katkıları ile Erciyes Üniversitesi bünyesinde kurulan Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Nevşehir’deki Türk-İslâm eserleri araştırılıyor. 1 Ağustos’ da başlayan ve halen devam eden çalışmalarda il genelindeki araştırmalar, Erciyes Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi ve Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doçent Doktor Celil Arslan başkanlığındaki 5 kişilik bir ekip tarafından sürdürülüyor.



Restorasyon tamam, sıra açılışta

Bursa’da, bakımsızlık ve ilgisizlik sebebiyle yok olmak üzereyken merkez Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından satın alınıp, şehre kazandırılan tarihî Gökdere Medresesi’nin restorasyonu tamamlandı. Yakında açılması planlanan tarih yapıda, söyleşi ve dinletiler düzenlenecek, Türk Sanat Müziği alanında çalışmalar yapılacak.



Aksaray'daki tarihî hanlara hancı aranıyor

Aksaray’da tarihî ipekyolu üzerindeki, zamanın önemli ticaret, konaklama ve güvenlik merkezleri arasında bulunan Selçuklu eseri han ve kervansarayları için işletmeci aranıyor. Vakıflar Konya Bölge Müdürlüğü, Aksaray’da bulunan Selçuklu eserlerinden Tepesidelikhan, Ağzıkarahan, Alayhan ve döneminin ünlü eğitim kurumu Zinciriye Medresesi’nin kültür-turizm ve ekonomiye yönelik tesis amaçlı olarak düzenlenmesi için ‘’Restore et, işlet’’ modeli ile ihaleye çıkacak.



Tarihî medrese müze olacak

Mersin’in Tarsus ilçesinde, bir süre müze olarak da kullanılan tarihî Kubat Paşa Medresesi, restore edilerek ‘’kent müzesi’’ haline dönüştürülecek.Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Makam Cami karşısında bulunan ve 1557 yılında Kubat Paşa tarafından kesme taştan yaptırılan medresenin, restorasyon çalışmasıyla yeniden hizmete sunulacağını söyledi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004