Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asıl OHAL deprem için lâzım

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Olağanüstü Halin sadece PKK terörü için yapıldığını belirterek, asıl OHAL’in deprem için gerektiğini söyledi. Hasan Hüseyin Kemal’in sorularını cevaplandıran Gündoğdu, “17 Ağustos'ta eşgüdümü sağlayacak valiyi bile sonradan atadılar” diye yakındı.


LATİFE HANIM YAZARINA DÂVÂ

Yayın yasağı için konulan süre dolduğu halde hatıralarının neşri engellenen Latife Hanım’la ilgili olarak yazdığı kitabın tanıtıldığı röportaj, yazar

Hükümet dolduruşa gelmesin

Mazlumder Yönetim Kurulu üyesi Ali Dalaz, İsrail’in Lübnan halkını savunan Hizbullah’ı yok edebileceğine inansaydı ateşkes kararı almayacağını kaydede


  Doğalgaz hattına sabotajı PKK yaptı

Ağrı’nın Taşlıçay İlçesi’nde İran-Türkiye doğal gaz boru hattında PKK üyelerince gerçekleştirilen yangın 5 saat süren çalışmanın ardından söndürüldü.


  Ciğerlerimiz yanıyor

Hava sıcaklarının artması ve nem oranının düşmesine bağlı olarak orman yangınlarında da artışlar meydan geldi. Antalya, İzmir ve Aydın’da çıkan orman yangınlarında onlarca dekar orman kül oldu.


  Dünya gençleri ırkçılığa karşı buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21’in son yıllarda hızla artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı hazırladığı ve Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ‘’Farklı Kültürler, Ortak Hamleler’’ programı, 4 ülkeden 50 gencin katılımıyla başladı.


  AB’yi etiket için istemiyoruz

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, “Biz, AB’ye üyeliği sadece etiket olsun diye yapmıyoruz. Bu çalışmalarımızın altında büyük amaçlarımız var.” dedi.


  Mi’rac barışa vesile olsun

TBMM Başkanı Bülent Arınç, maddî ve mânevî sayısız güzelliklerin yaşandığı Mi’rac Kandilinin, barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diledi.


  Ağar: Mi’rac kardeşliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirsin

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Mi’rac Kandili’nin sevgi, kardeşlik ve beraberlik hislerini kuvvetlendirmesini, millet olarak yardımlaşma, dayanışma ve zorlukları el birliği ile aşma iradesini güçlendirmesini temenni etti.


  NATO üssüne inen pilotlara eğitim verilecek

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Polonya’da yanlışlıkla askerî havaalanına inerek büyük bir tehlikeye neden olan Sky Havayolları’nın 2 pilotu Atıf Ansen ve Burçin Açıkgöz’ün lisanslarını askıya aldı. 2 pilot eğitimden geçtikten sonra tekrar uçabilecek.


  Aksu: Hainler güvenlik kuvvetlerimizi yıldıramaz

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ‘’Hainlere buradan sesleniyorum ki bu saldırılar varlıklarını vatanın varlığına feda eden güvenlik kuvvetlerimizi asla yıldıramayacak’’ dedi.


  Metrocity'de yangın korkuttu

Levent’teki Metrocity Alışveriş Merkezi binasında çıkan yangın, yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından söndürüldü.


  Özkök’ün son MGK toplantısı bugün

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında bugün toplanacak.


  Türkiye’ye 70 bin kişilik hac kontenjanı

Türkiye’ye bu sene 70 bin kişilik hac kontenjanı ayrıldığı bildirildi.


  Gazetecilere ilk yardım dersi

Bursa’da Acıbadem Hastanesi, gazetecilere yönelik “İlk yardım ve temel yaşam desteği” programı çerçevesinde kurs düzenledi.


  Hükümlü kadınlara ‘aile eğitimi’

Mevcut şartlar altında çocukların hayata daha iyi bir başlangıç yapmasını sağlamak amacıyla hükümlü kadınlar ve ceza infaz kurumlarındaki kadın görevlilere, erken çocuk gelişimi ve etkili çocuk gelişimi konularında eğitim verilecek.


  Halk meclisleri devam ediyor

Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, ilçenin bütün mahallelerinde yaptığı halk meclislerinde, vatandaşlardan akıl, ikaz ve duâ istiyor.


  Hasankeyf’e ziyaretçi akını

Ilısu Barajı suları altında kalacak olan Batman’ın tarihî ilçesi Hasankeyf’e vatandaşların akını sürüyor.


  Phaselis, mehter ve semaya hazırlanıyor

Kemer ilçesine bağlı Tekirova Beldesi yakınlarındaki Phaselis antik şehirde sema ve mehteran sesleri yankılanacak.


  Cami cemaatinden Kızılay’a kan bağışı

Türk Kızılayı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında bir süre önce imzalanan kan bağışı protokolü kapsamında, Türkiye genelinde cami cemaatlerinden kan bağışı alacak olan Kızılay Zeynep Kamil Kan Merkezi’nin ilk durağı Gebze Tarihî Çoban Mustafa Paşa Külliyesi oldu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004