Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Herkes artık korkuyor

Belirli yaş grubu üstünde olanların eskiden ‘bu tür şeyler bizde olmaz’ dedikleri suçlarda Türkiye rekor kırar hale geldi. Eskiden çocuklara yönelik seksüel vahşet ‘hastalıklı’ toplumlara özgü sapıklık olarak görülürdü. Şimdi Türkiye’nin kendisi hastalıklı oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün suç istatistikleri, ülkemizde bir suç patlamasının yaşanmakta olduğunu, hemen her suç alanında tehlikeli ve istikrarlı bir tırmanışın görüldüğünü ortaya koyuyor. İnsanlar zaten durumun böyle olduğunu istatistikleri görmeden önce de hissediyordu. Gazetelerde hemen her gün, insanı şaşırtacak kadar iğrenç olabilen seks suçları sergileniyor. Özellikle çocuklara yönelik vahşette korkunç bir yoğunluk var. İnsanı dehşete düşüren bu gelişmeleri görenler artık korkuyor.

Eskiden ‘ne olacak bu memleketin hali’, arkadaş sohbetlerinin esas konusunu oluştururdu. Vatandaşın eski merakı siyasi gelişmelerle alakalı ve masum bir meraktı. Şimdi ise soru değişti. Artık ‘neler oldu bize’ sorusu sıkça ortaya atılıyor ve olan bitenden ürkmüş vatandaşların bu soruya verecekleri bir cevabı yok. Büyük bir ihtimalle yetkililerin de cevabı yok. Çünkü, Türkiye’nin aniden anormal seks suçlularının mekanı haline gelmesi ve de suçlardaki çeşitlenme hemen herkesi sürpriz bir şekilde yakalamış durumda. Adeta Türkiye suçun ve suçluluğun uzun zamandır baskı altında tutulduğu, sonunda ani patlamanın olduğu bir suç cenneti görünümünde. Belirli yaş grubu üstünde olan insanların eskiden ‘bu tür şeyler bizde olmaz’ diye baktıkları tüm suçlarda Türkiye neredeyse rekor kırar hale geldi. Yine eskiden çocuklara yönelik seksüel vahşet ‘hastalıklı’ toplumlara özgü bir sapıklık olarak görülürdü. Şimdi Türkiye’nin kendisi hastalıklı oldu.

(...)

Çözümün nasıl olacağını tayin etmek, bir kişinin hele bir köşe yazarının boyunu iyice aşar. Buna uzmanlar grubu karar verecek. Bunu biliyorum ve bir şey daha biliyorum: Türkiye’yi bekleyen asıl büyük tehlike işte bu suç patlamasından gelecek. Ülkemizde hayli hızlı çalışan bir saatli bomba bulunuyor ve hepimizin birden hayatını duman edecek. TBMM olayı partilerüstü olarak ele alıp topluma yol gösterici olmalı. Eğer demokratik yollar açılmazsa toplum bir gün antidemokratik yolları kabul etmeye ve beklemeye başlar. Türkiye’de bu tür taleplere karşılık verecek bir güç mutlaka bulunur.

Akşam, 15.11.2006

Serdar TURGUT

16.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihe rehin düşmek

  Herkes artık korkuyor

  Sosyal çözülme

  Meçhuller ittifakı

  Siyaset alanı nasıl genişler?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004