Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

2'SİNİN DE EN ZOR MAÇI

F.Bahçe ile Beşiktaş arasında hafta sonunda yapılacak derbi maçta Tümer Metin ile Mert Nobre ilk defa eski takımlarına karşı forma giyecek olmanın heyecanını yaşıyor. Tümer, 5 sezon farmasını giydiği Beşiktaş'ta, yeni takımı F.Bahçe'ye 3 gol attı.

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş futbol takımları arasında 19 Kasım Pazar günü yapılacak derbi maç Tümer Metin ve Mert Nobre için ayrı bir anlam taşıyor. Fenerbahçeli Tümer Metin ile Beşiktaşlı Mert Nobre, pazar günkü derbide ilk kez eski takımlarına karşı oynayacak olmanın heyecanını yaşıyor.

TÜMER HIZLI BAŞLADI

Sezon başında sürpriz bir kararla Beşiktaş'tan ayrılıp, Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Tümer Metin, Beşiktaş'ta 5 sezon forma giydi. Siyah-beyazlı takımda 1 lig, 1 de Türkiye Kupası şampiyonluğu sevinci yaşayan Tümer, Beşiktaş ile ligde toplam 132 maçta forma giydi ve bu maçlarda rakip fileleri toplam 32 kez havalandırdı. Tümer Metin, Beşiktaş forması ile yeni takımı Fenerbahçe'ye toplam 3 gol attı. 32 yaşındaki Tümer, özellikle geçen sezon oynanan Fortis Türkiye Kupası finalinde 2 gol birden atarak, Fenerbahçe'nin yenilgisinde ve kupanın kazanılmasında başrolü oynadı. Tümer'in ayrıca Beşiktaş'ta oynadığı dönemde Fenerbahçe maçlarında 5 de asisti bulunuyor.

Tümer Metin, bu sezon Fenerbahçe'nin geride kalan 13 lig maçından 12'sinde forma giyerken, toplam 3 gol attı, 3 de asist yaptı. Forma giydiği 12 lig maçının 8'inde ilk 11'de sahaya çıkan, 4'ünde de sonradan oyuna dahil olan milli futbolcu, sahada toplam 751 dakika kaldı ve 1 sarı kart gördü.

NOBRE'NİN 1 GOLÜ VAR

Beşiktaş'ın sezon başında ezeli rakibi Fenerbahçe'den renklerine kattığı Marcio Ferreira Nobre, daha sonra Türk vatandaşlığına geçerek Mert Nobre adını aldı. Nobre, 2003-2004 sezonunun devre arasında geldiği Fenerbahçe'de, 2,5 sezon kiralık olarak forma giydi. Sarı-lacivertli forma altında 2 lig şampiyonluğu yaşayan Brezilya asıllı futbolcu, Beşiktaş'ın sezon başında bonservisini Central Espanyol kulübünden almasıyla siyah-beyazlılarla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Nobre, 2,5 sezon formasını giydiği Fenerbahçe ile toplam 80 lig maçına çıkarken, toplam 47 gole imza koydu. 26 yaşındaki Nobre, Fenerbahçe'de oynarken Beşiktaş filelerini 1 kez havalandırırken, geçen sezon Fenerbahçe'nin BJK İnönü Stadı'nda 2-1 kazandığı maçta sonradan oyuna girip, bir penaltı atışından yararlanamamıştı. Bu sezon siyah-beyazlı formayla 13 lig maçının 10'unda oynayan Nobre, 8'inde ilk 11'de sahaya çıktı. Toplam 684 dakika sahada kalan Nobre, 1 kırmızı, 1 de sarı kart gördü.

Fenerbahçe'nin aksine, Beşiktaş'ta gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan Nobre, siyah-beyazlı formayla lig maçlarındaki tek golünü 8. haftada Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda yapılan maçta filelere gönderdi. İstanbul'da lig maçlarında son gollerini Fenerbahçe'de forma giyerken, geçen sezonun 24. haftasında, 11 Mart 2006 tarihinde 5-0 kazandıkları Konyaspor'a (2 gol) atan Mert Nobre, Beşiktaş formasıyla son lig maçını oynadığı 11 Kasım 2006 tarihindeki Sivasspor maçı sonu itibariyle tam 245 gündür lig maçlarında İstanbul'da gol atamıyor.

16.11.2006


 

Serkan görev bekliyor

F.Bahçe'de uzun süredir yedekte bekleyen milli futbolcu Serkan Balcı, "Deivid'e sert girdiğim için Zico'nun beni kestiği yönündeki haberler uydurma" dedi.

Fenerbahçeli futbolcu Serkan Balcı, her oyuncu gibi kendisinin de takımda yedek kalmasının hoşuna gitmediğini belirterek, ''Ben ne kadar hazır olduğumu hissetsem bile, demek ki teknik direktörümüze göre ben hazır değilim. Bu yüzden şans bulamıyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü ile sözleşmem sürüyor'' dedi.

Serkan Balcı, medyada yer alan, Ocak ayında takımdan ayrılacağı ve takımında yer almama sebeplerinin Brezilyalı oyuncular olduğu yönündeki haberler üzerine sarı-lacivertli kulübün internet sitesine açıklamada bulundu.Oyuncuların takımda yer alıp almayacağına teknik direktörün karar verdiğini çok iyi bildiğini belirten Serkan, şunları kaydetti:

''İki gündür gazetelerde çıkan haberlerde Ocak ayında gideceğim yazılıyor. Yayınlanan bu haberlerde oynamadığım için psikolojik tedavi gördüğüm bile yazıldı. Her oyuncu gibi benim de takımda yedek kalmak hoşuma gitmiyor. Ben ne kadar hazır olduğumu hissetsem bile, demek ki teknik direktörümüze göre ben hazır değilim. Bu yüzden şans bulamıyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü ile sözleşmem sürüyor. Önemli maçlar öncesi Serkan'ın adını ortaya atarak karışıklık çıkartmayı hedeflemek güzel şeyler değil. Deivid'e sert girdiğim için Zico'nun beni kestiği yönündeki haberler de tamamen uydurma.''

16.11.2006


 

F.Bahçe Ülker siftah peşinde

Basketbol ULEB Erkekler Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki ilk 3 maçını yitiren Fenerbahçe Ülker, bugün kendi evinde Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımıyla yapacağı maçı kazanarak, ilk galibiyetini almak istiyor.

Gruptaki ilk 3 maçında Yunanistan'ın Aris TT Bank, Fransa'nın Pau Orthez ve İtalya'nın Benetton Treviso takımlarına mağlup olarak son sıraya inen sarılacivertli ekip, kendi seyircisi önünde oynayacağı Zalgiris Kaunas takımını yenerek, galibiyetle tanışmak amacında. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'te başlayacak maç Skytürk'ten naklen yayınlanacak. Litvanya temsilcisi ise gruptaki ilk 3 maçında 1 galibiyet, 2 yenilgi alırken, averajla 5. sırada bulunuyor.

16.11.2006


 

Mehmet Okur 27 sayı ile Utah'ı zafere taşıdı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de Mehmet Okur, takımı Utah Jazz'ın Los Angeles Clippers'ı 112-90 yendiği karşılaşmada, sahaya ilk 5'de çıkarak 30 dakikada 27 sayı, 4'ü hücum 2'si savunma olmak üzere 6 ribaunt, 3 asist ve 1 blok istatistiğiyle oynadı.

Maçın en skorer ismi olan ve takımını galibiyete taşıyan Okur, 2 sayılık atışlarda 14'de 10, 3 sayılık atışlarda 2'de 1 ve serbest atışlarda 5'de 4 isabet buldu. Utah'ta bulunan Delta Center'da yapılan ve 16 bin 852 kişinin izlediği karşılaşmada, Matt Harpring 22, Deron Williams ve Carlos Boozer da 16'şar sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Jazz'da, sakatlığı bulunan Andrei Kirilenko forma giymedi.

16.11.2006


 

Almanya'yı geçen Sultanlar bugün ABD önünde

15. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Japonya'da devam ediyor. 2. tur E Grubunda 6. olarak playoff maçlarına katılmaya hak kazanan Türkiye, dün, Play-off Grubundaki ilk maçında Almanya'yı 3-1 yendi.

Karşılaşmaya çok iyi bir başlangıç yapan (A) Milliler, çekişmeli geçen ilk seti 25-23 geride tamamlasa da, 2. sette gerek savunma gerekse hücumda rakibine oranla son derece üstün bir oyun çıkardı. 2. sette Almanya'ya büyük fark atan (A) Milli Takım, smaç, blok ve manşette çok az hata yaptı. Servis yüzdesini de yüksek tutan Türkiye, 2. seti 25-16, 3. seti de 25-20 önde bitirdi. Milliler, son sette Almanya'ya biraz daha fazla sayı şansı tanıdı. Uzatmaya giden bu seti de 27-25 önde tamamlayan Türkiye, maçtan 31 galip ayrıldı. Böylece Türkiye, bugün TSİ 08.00'da yapılacak

16.11.2006


 

Sharapova cep hırsızlarını yakaladı

Ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova'nın cep telefonu çalındı.İspanya'nın başkenti Madrid'de bir kafede otururken yanına yaklaşan çocuklar tarafından cep telefonu çalınan Sharapova, hırsızlık yapan çocukları kafe görevlilerinden biriyle birlikte takip ederek yakaladı.

Konuya ilişkin olarak kendi adını taşıyan web sitesinde bir açıklama yapan ünlü Rus sporcu, ''Otururken birden çocuklar telefonumu kaptılar ve kaçtılar. Hemen arkalarından koşmaya başladım. Kafede çalışan bir görevliyle birlikte çocukları yakaladık ve cep telefonumu geri aldım. Bu çocuklar herhalde beni tanımadıkları için böyle bir hırsızlık olayına kalkıştılar. Ben polis değilim ama bana boşuna Sharlock Holmes demiyorlar'' ifadelerini kullandı.

16.11.2006


 

Elvan eski antrenörüne emanet

Antrenör Ertan Hatipoğlu ile yolları ayrılan milli atlet Elvan Abeylegesse, eski çalıştırıcısı Rus Anatoly Bychkov'a teslim edildi.

Atletizm Federasyonu'nun eski sözleşmeli antrenörü olan ve yaklaşık 8 yıldır Türkiye'de yaşayan Byckkov, Etiyopya asıllı rekortmen atlet Abeylegesse'nin yeni ülkesindeki ilk yıllarında antrenörlüğünü yapmıştı. Rus çalıştırıcı, aynı dönemde Etiyopya asıllı Sibel Özyurt ve Nuray Sürekli (Tezeta Dengersa) ile Rus asıllı Ebru Kavaklıoğlu'nu da çalıştırmıştı. Marmaris'te yaşayan Bychkov, bu ay koşulan Avrasya Maratonu'nunda Türk bayan atletler sıralamasını önde tamamlayan Mehtap Doğan ile üçüncü sırayı elde eden Yeter Gülal'ın da antrenörlüğünü yapıyor.

16.11.2006


 

UEFA'dan G.Saray'a 47 bin YTL ceza

UEFA Disiplin Kurulu, 18 Ekim Çarşamba günü oynanan Galatasaray-PSV Eindhoven karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle sarıkırmızılı kulübe para cezası verdi.

UEFA Disiplin Kurulu, Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve bazı seyircilerin sahaya girdiği karşılaşmada, sarıkırmızılı kulübe 40 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 47 bin YTL) para cezası verdiği öğrenildi.

16.11.2006


 

Samsun geliyor

2. Lig A Kategorisinde, Samsunspor rüzgarı devam ediyor. Deplasmanda Uşakspor'a gol olup yağan Samsun ileriki haftalar için lig şampiyonluğuna aday oldu. Diyarbakır tek vuruşla 4.'lüğe yükseldi. İstanbul B.Bld., Kasımpaşa'yı mağlup ederek liderlik keyfini devam ettirdi. Malatyaspor'u İsmail Kartal da kurtaramadı. Gençlerbirliği Oftaş'a 21 mağlup olarak taraftarlarını yine üzüntüye boğdu. Eskişehir ise Kocaeliyi 31 yenerek kendine gelmeyi başardı.

2.lig A kategorsinde her ne kadar ligde istenilen sonuçları alamasalar da, Malatyaspor, Diyarbakırspor ve Samsunspor hiç tartışmasız bu ligin güçlü ve şampiyonluğa oynayacak kulüpleri. Ama bu ligde özel bir takım bulunmakta. Orduspor. Bilindiği gibi Orduspor B kategorisinde hiç puan kaybetmeyerek Lig A’ya çıktı. Başarılı birde teknik adamları mevcut. Yücel İldiz bu ligin en tecrübeli teknik adamı. Bu hafta onları zor bir rakip beklemekte. Deplasmanda Malatyaspor'la zorlu bir 90 dakika yaşayacaklar.

Samsunspor'un bunalımlı günleri atlatması sevindirici. Son haftalarda topladığı puanlarla şampiyonluğa oynayabileceklerini tecrübeleriyle göstermiş oldular. Lider İstanbul B.Belediyesi'nin gol yollarındaki başarılı usta ayağı Sertan Eser takımına puan kazandırmaya devam ediyor. Bu hafta zor mücadeleler var. Diyarbakır İstanbul B.Bld.'sini, Malatyaspor Orduspor'u, Gaziantep B.Bld. ise G.Oftaş'ı konuk edecek.

Said YALÇIN

16.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004