Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Atıl yatırım çöplüğüyüz

AKP Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’in yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de toplam 150 milyar dolar değerinde atıl yatırım bulunuyor. NTV’de yer alan habere göre, AKP Milletvekili Selahattin Beyribey’in atıl yatırımlarla ilgili araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Araştırmaya göre, Türkiye genelinde okul, hastane, fabrika, havaalanı gibi milyarlarca dolar harcanmış yüzlerce tesis var ve bunların pek çoğu belli süreler için kullanıldıktan sonra kaderine terkedilmiş. Atıl yatırımların parasal büyüklüğü ise 150 milyar dolar civarında. Araştırmaya göre, atıl olarak duran yatırımların bazılarından ilgili kuruluşların bile haberi yok.

TEK BİR UÇAĞIN İNMEDİĞİ HAVAALANLARI

Beyribey’in araştırmasında atıl havaalanları için özel bir bölüm var. Milyonlarca dolar harcanmasına rağmen tek bir uçağın bile inmediği bu havaalanları Antalya Gazipaşa, Bingöl, Zonguldak Çaycuma olarak sıralanıyor.

CEZAEVİNE 35 TRİLYON HARCANDI

Araştırmada bir başka örnek 35 trilyon lira (35 milyon YTL) harcanmasına rağmen tamamlanamayan Digor Kapalı Cezaevi de var. 20 yıl boyunca çalıştırılamayarak özelleştirilen ve bu dönem içinde 100 milyon dolar harcanan Elazığ Ferro Krom Tesisleri de çarpıcı örneklerden biri. Araştırmaya göre, Gümüşhane’de taşımalı sistem sebebiyle öğrencisiz kalan 273 köy okulu boş durumda. Bilecik’in bütün ilçelerinde kullanılmayan yüzme havuzları var.

KULE, HASTAHANE,

YAT LİMANI, VAGON FABRİKASI

Araştırmada, Ankara’da inşa edilen ve daha sonra TOBB’a satılan Tekel’in ikiz kuleleri, Kocaeli Yuvacık Barajı, İstanbul Avcılar Devlet HastaHAnesi , Rize Yat Limanı ve Malatya’daki vagon fabrikası da atıl yatırımlara örnek olarak gösteriliyor.

/ ANKARA

16.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Atıl yatırım çöplüğüyüz

  238 bin emekliye nema jesti

  Ortadoğu’ya enerji koridoru kurulacak

  Çiftçilerde kuraklık endişesi

  Telefonda ‘tarife paketi’ne devam

  Kapasite kullanımı yüzde 83.2'ye çıktı

  Serbest Bölgelere ihracat azaldı

  Hayvan pazarlarına AB standardı

  Yabancı bankaların aktifi 120 milyar YTL

  Niğde’ye 20 milyon euroluk yatırım

  TL dövizden daha çok kazandırdı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004